Ahojte dievčatá ;) .chcem sa spytat,informovat. nema niekto nejaky vzor suhrnu vydavkov? Jedna sa mi, o to ze pred podanim navrhu na rozvod, musim dolozit nejaky suhrn vydavkov..je mi jasne,ze su konkretne vydavky, ako najom,dan,smeti.atd.. ale ako napr. urcim vydavky na stravu a chod domacnosti.mam cca od zač.r.2020 blocky,ale ako to dat na papier.. a prepočítať to na osobu/deti??? Dakujem za kazdu radu
Nič sa nerozpisuje ani neblockuje....je to približný odhad na mesiac - mesačne vydavky....školská jedáleň,krúžky,cestovné,zdravotnícke pomocky,prip. lieky ak dieťa potrebuje...čiže smeti,dane a podobne somariny s tým nič nemajú, keďže to platíš raz za rok.
Vzor nie je, ale dokladuj VŠETKY bločky, faktúry, výpisy účtov, inkaso, šeky (do školy napr.). Najideálnejšie je platiť za všetko kartou. Mne len napísané že koľko čoho míňam neuznali. Chceli papier úplne na všetko. Takže radšej mať ako nemať. Ale chcem sa spýtať to od začiatku roka sa rozvadzate a ešte vás súd nerozviedol či si si zbierala bločky dopredu?
@malabrunetka nie odkladala som bloky... akoby daky pocit... zle je dlhsie, ale pre rozvod som sa rozhodla teraz... mame 3 male deti,bude to tazke...ale psychicke tyranie je 100x horsie ako keby ma fyzicky tyral... :(
@gabi.k záleží to od konkrétneho sudcu, niektorému stačí pribličný odhad, iný potrebuje doložiť výdavky bločkami - strava sa samozrejme nedokladuje, ak nemáš puberťáka alebo dieťa so špeciálnou stravou, tak viac ako 50eur ti na dieťa neuznajú.....