Súhlas otca dieťaťa s vycestovaním na dovolenku

simonasofinka
11. júl 2022

Dobrý večer. chcela by som sa informovať či potrebujem súhlas otca dieťaťa vycestovať na 6 dní na dovolenku do chorvátska? Lebo keď som mu to spomínala ze by sme chceli ísť narážal nato že mi súhlas nedá. Som slobodna matka s otcom dieťaťa nežijeme. Dieťa je zverené mne, priezvisko ma moje a trvalý pobyt tiež umna. Ďakujem za odpovede a rady.

zuzsat
12. júl 2022

Nie som si ista ale suhlas nepotrebujes. Staci ak mu to pisomne oznamis ze idete s dietatom na dovolenku vtedy a vtedy a tam a tam... Ak by aj chcel to nejako sudne napadnut ty mas dokaz ze si ho s tym riadne oboznamila a jeho moze aj roztrhnut.

zuzsat
12. júl 2022
anjelicek26
12. júl 2022

Treba to len pisomne otcovi oznamit, teda napisat mail, spravu v telefone, nic viac...

syslik81
12. júl 2022

v pripade ak ma mat vtedy dieta tak to take jednoduche nieje.. ak dieta v tom case nema mozes ist ...len mu posli spravu .. ale rovnake pravo ma aj otec .. teda aj on ho moze vziat na dovolenku mimo sk

sense
12. júl 2022

Ak v tom čase nemá mať dieťa a dieťa je zverené tebe nepotrebuješ súhlas oznam mi písomne kde sa dieťa nachádza a hotovo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
arasidka123
12. júl 2022

@simonasofinka súhlas by potreboval práve on tvoj, keby chcel brat niekde mimo...

matkahelka
12. júl 2022

@syslik81 nie on nemoze, kedze dieta nema zverene. on musi mat suhlas od matky dietata

matkahelka
12. júl 2022

@simonasofinka ako baby pisali, suhlas nepotrebujes, len mu to musis pisomne oznamit

soldi
12. júl 2022

@syslik81 ak ma mat dieta v tom case, tak staci oznamit ze vtedy sa neda a ponuknut nahradny termin. V ziadnom pripade nepotrebuje jeho povolenie ist na dovolenku

cacianka
13. júl 2022

Napíš mu až keď budete cestovať, za hranicami, alebo po príchode do Chorvátska. Teda cestuj v čase keď nemá termín u otca. Ak zasahuje nejaký deň do jeho, oznam mu že ponúkas náhradný termín, nemá ako ťa donútiť že docestujete skor