Ahojte...nedalo mi neotvorit tuto temu...nakolko som vcera mala sud ohladom stretavania sa mojej 21 mesacnej dcerky s otcom. Navrh si podal on....nakolko tvrdil ze mu branim v styku co je blbost pretoze ju mohol vidiet kedy chcel mali sme predtym stretnutia na dohode. Lenze on sa radsej venoval chlastu (je alkoholik vedeny na psychiatrii+ ma depresivno uzkostne stavy) , ale vcera si priniesol potvrdenienod psychiatricky ze z alkoholizmu sa liecil iba 3 mesiace. Ako ja som uplny laik ale tolko este viem ze za 3 mesiace sa z alkoholizmu nevylieci a aj viem ze pije stale aj ked tvrdil ze alkoholu sa nedotkne co je blbost lebo to mam potvrdene dvoma jeho byvalymi priatelkami , ktore s nim zili uz po nasom rozchode ze pije stale. Tiez som to tam uviedla na sude a taktiez,ze tie jeho byvale su ochotne to dosvedcit na sude. Ale sudkynu to nezaujimalo. On je otecko a ma prava...ale aky otecko je to nikoho nezaujima...stretaval sa s malou za mojej pritomnosti kedze je este malinka a na tych stretnutiach som sa jej venovala ja nie on..on bol len tichy pozorovatel....ani to sudkynu nezaujimalo..ako ani to ze on ju chce vidiet iba preto ze plati vyzivne tak aby z toho nieco mal....Pije....za rok vystriedal 6 zamestnavatelov....nikde dlho nevydrzi,alebo mu daju vypoved este v skusobnej lehote lebo pracovat sa mu zrovna nechce . Za necele dva roky vystriedal 4 partnerky a momentalne uz ma piatu. A sud sa takehoto otecka zastava....a aj kolizna....ako sklamana som z nasich sudov...nie je pravda ze sudy vzdy stoja na matkinej strane....a to ze malu nechcel a posielal ma.na potrat to ani nebudem rozoberat....nestaral sa cele tehotenstvo...ani ked sa narodila...az po sude kde mu vytycili vyzivne kde mimochodom bojoval za to ze on viac ako 50€platit na decko (jeho vyjadrenie) nebude...klame kade chodi....a teraz zrazu mu ide o stretavanie s dcerou...hra sa na ublizeneho otecka , ktoremu je branene v styku... a sud sa takeho otecka zastava...je mi z toho celeho zle....len tolko
@pribinak nemusela si hned byt hnusna na nu. To je akoze jej chyba? Sama si to dieta neurobila. Je to smutne, ale pravda, ze z chlapov, otcov urobia na sude chudacikov... Vela krat sa kolizna opatrovnicka nezastane ani matky ani dietata. Nase sudnictvo je uz davno v pr.... s prepacenim. Matky su tie najhorsie o "oteckovia" z toho nic nemaju, veselo chodia po svete a smeju sa
@korytnacka1 prepáč, ale napisala som len svoj dojem. Uz ked teda si urobila dieta s takým chlapom, tak ho nebudem davat do RL a potom plakať, ze sa otecko dožaduje svojich práv
No dobre, tak chudiatko mamicka, zle zle a este raz zle sudy.
@pribinak netreba ju hned odsudzovat. V RL ho ma predpokladam len kvoli vyzivnemu. To, ze sa otec dozaduje styku s dcerou na tom nevidim nic zle no ja sama by som nedovolila aby sa moje dieta stykalo s alkoholikom. Neviem ci je v case stretnutia s dcerou opity, dufam, ze nie ale podla toho co pise mamicka sa aj tak otec o tu malu nestara, iba je zucastneny ako sama pise. To, ze ju posielal ako tehotnu na potrat hovori za vsetko, on ziadne dieta nechcel a zrazu sa zaujima? Kde bol 20 mesiacov. Preco az teraz? Ja nemam nic proti styku dietata s otcom pokial je ten otec normalny. Hra sa s malou? Kocikuje ju? Pomaha so starostlivostou? Podla toho co pise mamicka nie, iba stoji ci sedi a hladi. Kde bol cele matkine tehotenstvo? Nezaujimal sa o dieta uz vtedy
@pribinak čakala som podobne reakcie, jasné ľahko sa súdi keď človek do toho úplne nevidí. A do rodného listu som ho dávala kvôli výživnému keď
@pribinak Ked uz sa inak nestaral tak nech si aspon takto splna svoju povinnost. Ja by som nemala nic proti stretavaniu sa otca s dcerou ale nie takeho co ho dcera nezaujima . Chce ju vidiet len preto lebo plati. Berie to ako obchod. Keby bol normalny a normalne sa staral tak nech sa paci...ale takto..kde bol ked som bola tehotna a mala problemy v tehotenstve? Kde bol ked sa mala narodila? Kde bol ked mala mala horucky a bola chora? Ked jej sli zubky? Kde bol ked som s nou po lekaroch chodila? Pil a frajerky si hladal po soc.sietach....tam bol....A teraz sa ide bit do hrude,ze on je otec?? Nic pre nu este ako otec neurobil..na stretnutiach sa len prizera ako tichy pozorovatel... a sudkyna ide takehoto otecka obhajovat.....
@korytnacka1 dakujem ti 🙂
@lejuska412 to si bolo treba rozmyslieť, ci par EUR stoji potom za taketo problémy. Ja by som alkoholika do RL nedávala.
@lejuska412 sudkyňa nikoho neobhajuje, ale tak to proste je, že každý rodič má právo na kontakt so svojim dieťaťom a hlavne každé dieťa má právo na obidvoch rodičov. Tento kontakt sa obmedzuje len v prípadoch, kedy je priamo ubližované dieťaťu - a samozrejme treba to aj dokázať, nie len povedať, že ten druhý je taký onaký.
Úplne súhlasím s @pribinak - svojmu dieťaťu si otca vybrala ty, predpokladám, že znásilnená si nebola, a rovnako tak nezačal chlastať teraz v lete, že?
Nikto z neho chudáčika nerobí, ale toto je dôsledok tvojich rozhodnutí, takže neobviňuj druhých.
@lejuska412 ahoj. Ako presne chce upravit styk? A ako to bolo doteraz? No je to raz otec,s tym nic uz nespravis. A musela by si neskutocne tlacit a ovplivnovat dieta na to aby mal zakaz styku...A preco mu nedat sancu? Ved nech si zije zivot aky chce,nech ma aj dve priatelky naraz..je to uz jeho zivot. Mozno keby mal dcerku napr.na vikend pri sebe,tak by nepil..ale to su len moje uvahy..
@lejuska412
Sam som otec ktory vychovava deti v striedavej starostlivosti a vidim tieto veci chlapskymi ocami (ale teda zjavne inymi ako ma tvoj ex, pretoze sa o deti staram a od zaciatku som sa staral trochu inak)...
Pozri, kazdy z nas robi chyby, tak ako ty si spravila chybu ked si vybrala otca svojej dcerke tak mozno aj on spravil chybu tym ako sa k vam spraval doteraz. Ber to tak, ze mu sud dal poslednu sancu...
Dobreho otca ale z neho ziaden rozsudok nespravi, musi to mat v sebe. Pokial to v sebe nema tak stretavanie nebude mat dlhe trvanie a velmi rychlo ho to prejde - hlavne ked su v tom ine zeny a alkohol...
Ja na tvojom mieste hram pred nim usmievavu spokojnu matku a neriesim to. Vyriesi sa to samo a budes mat pokoj..
@dzjanetta
To je sice pekne, ze otcovi treba dat sancu, ale je to.este malinke dieta. Co ak sa pri nej ozerie a malej sa nieco stane? Ja teda uplne chapem obavy mamicky, ktore su maximalne opodstatnene. Bez dohladu by som ho snou nenechavala.
@lejuska412 a ako vam nakoniec ten styk upravili?
@lindusss2016 samozrejme obavy su ma mieste..netusim do akej miery je tam alkohol..tak jasne ak je to tak..len v jej pritomnosti..a casom sa ukaze..
dieta ma 2r co je uz dost! Stretavanie je za pritomnosti matky ktora vlastne sa o to dieta stara a on sa len prizera. Asi slecna by bola spokojnejsia keby sud nakazal stretnutia BEZ jej pritomnosti, a otec nech sa venuje dietatu po svojom. Preco je ticho a len sa prizera? Matka mu stale do toho keca, nechytaj ju, nerozpravaj jej to, nedavaj jej to??? pinda a komentuje kazdy jeho kontakt s dietaom? tak potom sa len prizera a pozoruje ju, to neznamena ze nema o dieta zaujem. To co robi mimo styku s dietatom , praca, priatelky, alko, je jeho vec, ne slobodny clovek nema v starotlivosti nikoho. Radsej by si mala byt spokojna a byt rada ze dieta bude poznat kto je jej vlastny otec, a ked bude strasria sama si moze k nemu najst cestu. To ze ma frajerky a pije neznamena ze dietatu nemoze dat lasku.
@lindusss2016 styk je zatial nastastie v mojej pritomnosti a kazdy tyzden....ale bojim sa toho ked si ju bude chciet brat bez mojej pritomnosti. Ten alkohol je tam do velkej miery pije kazdy den a nema problem ani za volant si sadnut pod vplyvom alkoholu. Keby bol normalny nech sa paci...ale takto sa bojim o malu....
@tova hm,zaujimavy nazor...a ty akoze si s nami na tych stretnutiach?? Ked vies ako to prebieha?? Praveze ja mu priestor davam ale on ho nevyuziva, nic nekomentujem ani pred malou o nom zle nerozpravam.nehuckam ved je to este male dieta. A ano co robi vo svojom zivote mi je fuk nech ma aj dve priatelky naraz mne to je jedno a aj ked sa opije do.bezvedomia aj to mi je jedno je to jeho zivot ale nech do takeho zivota netaha malu a ked ju chce mat tak nech sa zmeni kvoli dcere. Akym prikladom jej pojde??? Tak ak si tam priamo pritomna neni tak da prosim zdrz takych komentarov co ja robim alebo nerobim.
@tova
Pre boha, to je teda nazor!
2 roky je dost? Na co? Na to, aby sa dieta postrazilo samo, ked sa otec ozerie?
Ako ty mozes vediet, do coho mu ona pinda? A keby aj pindala, otec s nou nebol cele tehotenstvo a ani po porode sa nijak nestaral, tak to pindanie moze byt len o tom, aby ho poucila a vysvetlila mu malej zvyky a spravanie.
To, co robi mimo styku, je sice jeho vec, je slobodny, ale kedze ma dieta, ma zavazky. Takze aby sa to dieta jedneho dna nemuselo za neho hanbit. Ano, mozu si najst k sebe cestu, ale ja osobne nepoznam dieta alkoholika, ktore by malo so svojim otcom dobry vztah, skor naopak.
Nvm, ci ty sama mas dieta, ale nechce sa mi verit, ze toto mohla napisat matka, jedine ze by to bola cista ironia...
@lejuska412
Chapem tvoje obavy. Nastastie, zatial tam si aj ty, tak o malu bude postarane, sleduj ho, ci sa k nejakemu vykonu odhodla alebo co. Ak sa nebude zapajat ani nadalej, tak mu podla mna ten styk neupravia, aby ju mohol vidiet bez teba.
Drzim palce, nech to dopadne co najlepsie.
toto nepochopim, neviem teda co sa sudkynu si to vychytala ale ja si teda tiez nemyslim, ze z dlhodobeho alkoholizmu sa da vyliecit tak rychlo a lahko. podla mna je este velmi mala na to aby s nim mohla zostat sama. sud uz aj rozhodol?
@henrikir Ona konstatovala ze za tri mesiace je vylieceny ze ma aj lekarske spravy. Ale to nic este neznamena to ze sa sucasnej dobe nelieci este neznamena ze nepije...ale to nezaujimalo nikoho....ano sud uz rozhodol, kazdy tyzden ma chodit za malou....
Ak nebude pit triroky, tak si mozno moze povedat, ze je vylieceny. Tosi fakt natrafila na dobru sudkynu, co si mysli, ze tri mesiace stacia, to je naozaj velmi malo.
@lejuska412 chodi opity na stretnutia s dietatom? ublizuje jej? neni o com diskutovat. Ak sa nieco take stane tak potom sa mozes stazovat na sude. Aky zivot vedie a ci sa dieta bude za neho hambit je nepodstatne teraz. Je vela deti co sa hambia za svojich rodicov ale rodicia im nijako neublizuju. Ak sa raz on alebo deita rozhodne ze nechcu kontakt, je to na nich. Ak je ozajstny alkoholik tak jeho by tie kontatky velmi rychle presli. Treba si stale vypocut obe strany, zrejme sudkyna tak spravila. Autorka si tu moze pisat ako to vidi ona, a z toho co pise, nevidim preco by otec nemohol mat kontakt s dietatom ako ma.
@tova
No tak prvy prispevok si napisala v trochu inom tone... Ale ja som nikde nezachytila, ze by autorka pisala, ze sa otec nema stretavat s dietatom. Skor mi to prislo, ze citi krivdu z toho, ako prebehol sud a potrebuje sa vyzalovat. No mna by tiez sokovalo, ze alkoholika niekto po troch mesiacoch vyhlasi za vylieceneho. Myslim, ze len chcela vyjadrit obavu, ze ak si sudkyna takto zastava otca, moze raz dosiahnut stretavanie aj bez dohladu a tam uz nikto neodkontroluje, co sa bude diat.
@lindusss2016 presne si to vystihla...ja som nepisala ze nech nema kontakt s otcom...pokial.je to v mojej pritomnosti ok...ale napriklad aj sudkyna sa vyjadrila ze o pol roka to uz moze byt bez mojej pritomnosti...ze ved aj ked pojde do skolky tak tam nebude somnou...ja len nechapem ako moze porovnavat skolku s otcom, ktory je pernamentne v liehu...a ked sa budu stretavat bez mojej pritomnosti a malej sa nedajboze nieco stane pretoze podgurazeny ocinko na nu nebude schopny dat pozor potom co?? Kto bude zodpovedny?? Aj vtedy si bude sudkyna a kolizna zastavat chudacika otecka?? Ved on nie je schopny sa postarat sam o seba v 40tke sa stara o neho.jeho mamicka....ako sa.chce starat o dieta?? Tiez sa bude starat jeho mamicka?? Ale to nie je jej povinnostou ale je povinnostou jej neschopneho synacika... presne tak len som chcela vyjadrit rozhorcenie nad postavenim a zmyslanim sudu.....ja chapem.ze aj otcovia maju svoje prava....ale nech si sudy najskor zistia aki su to otcovia a nie hned vsetky dokazy matky zniest zo stola.....ze ved otecko ma pravo co na tom ze je alkoholik...keby som ja ako matka bola alkoholicka velmi rychlo by mi dieta odobrali...ale otecko nech sa paci nech si pije kolko chce....
@tova by si sa asi cudovala a mozno tomu ani verit nebudes ale ano stalo sa ze prisiel opity a mala od neho utekala mala z neho strach a predstav si ze aj napriek tomu som na stretnuti zostala...kazda druha keby videla ze je opity by sa otocila a otecko si moze piskat.
@lejuska412 vidis, ty ho podporujev v alkoholizme. Akceptujes ze pride opity a nechas to tak. Vies necha raz, dva, pride znova, potom viac a viac. Potom budes zla na sudkynu. Pekne si zaznac kazdy krat co pride opity, ked bude citit z neho alcohol posli ho domov, a mas zaznam pre seba. Takto mas prd.
Prepáč, ale asi budem nepríjemná, preco si si s takýmto chlapom urobila dieta?
A este si ho aj davala ako otca do RL?
Zial, teraz platis za svoju zlu voľbu! Sama si si na vine!
Teraz ho len mozes ucit svojim príkladom ako sa k dcérke správať, sko sa s nou hrat, starať sa o nu, ....
Teraz uz len mozes dúfať, ze ho to rychlo omrzí.