Súdom nariadená ústavná liečba

13. sep 2022

Dobry den, prosim vas ako to je ked ma niekto sudom nariadenu ustavnu liecbu a ma dlh na zdravotnom poistení? Uhradi mu to poistovna? Dakujem

brembo
13. sep 2022

Nepredpokladám,kým tu dlžobu neuhradí,nie je reálne očakávat,že bude poistovna zmierlivá.

adriena9
13. sep 2022

No podľa toho koľko má ten dlh, keď ma uhrádzanu len neodkladnú starostlivosť, tak nie, keďže to není život ohrozujúce

autor
13. sep 2022

@brembo a ked mu to nariadi sud a nastupit tam musi?

autor
13. sep 2022

@adriena9 ano ma hradenu,len neodkladnu zdravotnu starostlivost

brembo
15. sep 2022

sud sa nezaoberá finančnými možnostami odsudeného. Sud mu to nariadil,on sa neodvolal,nariadenie je platné a musí na liečenie nastupit. i na to má,alebo nemá.

brembo
15. sep 2022

skus kontaktovat právničky,drake je tu právnička ale obávam sa,že vela možností tu nie je. A treba riešit veci i s poistovnou a opýtat sa,ale velké šance tomu nedávajte. Pre poistovne je to biznis,kto neplatí,nie je vítaný zákazník.

autor
16. sep 2022

@brembo rozumiem,ale kto to bude platit?

brembo
16. sep 2022

ten,kto nastupi na liečenie

ferala
16. sep 2022

Myslim. si, ze po lieceni mu vystavia fakturu, ale zas neviem ak by sa malo jednat o psychicky choreho pacienta, ktory nemoze vykonavat ani pracu, tak tam nie je sanca, ze by to vedel zaplatit

autor
16. sep 2022

@ferala ide o alkoholika

brembo
17. sep 2022

nepreplatia,nemaju to ako povinnost,kedže eviduju dlh na poistení.

autor
18. sep 2022

@brembo a ako moze potom absolvovat tu liecbu?

brembo
19. sep 2022

musí si nájst prostriedky. Ale v poistovniach je bordel,každá prepláca niečo iné a niečo zase nie,tak budete musiet jednat s poistovnou.
Ako som už spomýnal,sud nie je povinný v prípade disciplinárneho alebo trestného riadenia študovat finančné zázemie obvineného.