Súdny zákaz požívania alkoholu

29. aug 2022

Pokiaľ bol niekomu v rámci podmienky uložený zákaz požívať alkoholické nápoje a ja mám podozrenie, že je pod vplyvom. Môžem v tomto prípade volať hliadku PZ nech mu dajú fúkať?

viestta
29. aug 2022

Áno, mozes

sszuzu8
29. aug 2022

Ako človeku dopriať takýto zákaz? Co musí vyparatit? Nemyslím to v zlom ale v rodine je alkoholik co veľmi ublizuje a liečiť sa nechce

viestta
29. aug 2022

@sszuzu8 musí na neho niekto podať trestné oznámenie. A keď súd uzná, tak mu ulozi aj takýto trest,

autor
29. aug 2022

@sszuzu8 tento konkrétne spolu s partiou napadol šoféra autobusu. Všetci boli pod vplyvom. Vyfasovali podmienku a zákaz.

dilino
29. aug 2022

Ked dostal podmienku a zákaz pitia alkoholu tak sa asi má aj hlásiť na probačnom úrade ak nepôjde marí úkon úradného rozhodnutia a prídu pre neho policajti. Ak máš podozrenie že pije a privoláš hliadku a nafúka ked že je v podmienke ide do basy. A budeš musieť spolupracovať podať výpoved na polici. Tu je aj rozhodujúce čo okrem podmienky dostal. Podmienka sa berie tak že aj ked urobí malú potrebu na ulici a príde polícia ide do basy. Podmienka je veľmi prísna. Ked niekomu niečo urobili asi mu musia nahradiť škodu. Bože môj alkohol je pre dospelých nie pre deti tak sa to hovorí. Ked nemôže nech nepije.