Súdne pojednávanie ohľadom zverenia ročnej dcérky

andreaa1996
20. feb 2021

Dobrý deň ženy. V marci ma čaká súdne pojednávanie vo veci : zverenie maloletej dcéry do mojej starostlivosti a určenie výživného.
Na ničom podobnom som sa zatiaľ nezúčastnila tak mám z toho trošku obavy .
Mohli by ste povedať tie ktoré s tým už máte skúsenosti ako to prebieha, na čo všetko sa mám pripraviť.
Nejaké dodatočne info : Dcérka mala teraz rok . Zhruba 10 mesiacov nežijeme spolu s jej otcom odvtedy ju vychovávam sama. Navštevuje ju raz za týždeň alebo keď ma čas si ju berie aj k sebe na par hodín ale neprispieva mi financiami.
Ďakujem za každú odpoveď.

sima338
20. feb 2021

Je to viac menej formalita, ak sa ty o dcérku riadne stáraš, bude zverená do tvojej starostlivosti, otcovi dcérky bude samozrejme určené, ako často sa budú vídať, to znamená napr. 2krát do týždňa a každý nepárny víkend. Samozrejme, on je povinný na dcérku platiť výživné, to sa určuje na základe príjmov, ktoré mesačne má. Ak by neplatil výživné, môže byť trestne stíhaný.

paniduhancikovie
21. feb 2021

@andreaa1996 styk s tak malým dietatom mu pravdepodobne určia na niekoľko hodin do týždňa za tvojej pritomnosti

waity888
21. feb 2021

Ahoj, bude sa rozoberať celý váš spoločný život. Ako prečo ste sa rozišli,či už nie je priestor na uzmierenie atď atď. Pokiaľ otec dieťaťa nerobí problémy,nemôžete spísať u právnikov dohodu a prísť tam rovno s ňou? Bude to rýchlejšie. Vyjadrí sa každý z vás, protistrana bude mať priestor na otázky,pýtať sa bude aj samotný súd a nakoniec sa vyjadruje kolízny opatrovník.

cacianka
1. mar 2021

Preco neprispieva ?

andreaa1996
autor
1. mar 2021

@cacianka keď som sa ho na to spýtala odpovedal mi ze peniaze mam od neho pýtať po súde 😏

cacianka
2. mar 2021

@andreaa1996 debil. Do súdu dieta nebude jesť piť kakat .
Daj malu hybernovat .....
Cituj mu zakon o rodine a zanedbanie povinnej výživy. Na sude si pytaj aj spatne vyplatenie odo dňa narodenia malej, aj nejake naklady na vybavicku. Mas narok aj na prispevok pre nevydatu matku, od neho. Nieco ako vyzivne.
Vstup do verejnej skupiny Pravne poradenstvo.hned na zaciatku je poradenstvo od pravnicky. Najdes vela dobrého

andreaa1996
autor
2. mar 2021

@cacianka
No my sme ju spolu vychovávali 4 mesiace tak na urade práce mi pani kurátorka tvrdila ze patne vyplatenie mozem ziadat odvtedy ako som podávala navrh na sud.
A o tom prispevku pre nevydatu matku som ani nepočula ani neviem ze na nieco take mam nárok .

cacianka
2. mar 2021

@andreaa1996 chod do tej skupiny co som ti pisala