Ahojte mam otazku. S byvalym sme sa eozisli a riesime vyzivne. Dohodli sme sa na sume a riesime to formou rodicovskej dohody. Mam pravnika ktoremu som dala plnu moc a caka nas sudne konanie. Moja otazka je ze ci sa musim zucastnit sudu nakolko mam z neho uzkost. Nechcem sa s byvalym stretnut...
pokial mate vsetko dohodnute a spisane, tak ist teoreticky nemusis. ale pride Ti predvolanie zo sudu, takze sa budes musiet hodnoverne ospravedlnit, ze preco sa nezucastnis.
@filkor a právnika si sa nepýtala, či tam musíš ísť? Určite ma s tým skúsenosti. Ja osobne by som išla, ex môže na súde vytiahnuť nejakú podpasovku a advokát nebude vedieť reagovať. Môj priateľ mal pojednávanie, ona mala advokáta, ktorému zaplatila dosť peňazí, aby vedel otvoriť ústa, a keď priateľ povedal, že ona má aj iné príjmy ako uviedla, a že on nemá toľko ako ona si myslí, nevedel reagovať a dokonca bol ticho ako tlk. Ona odišla s dlhým nosom a on zarobil 😃 za nič.
@filkor Stretnutie s EX možno príjemné nie je , ale priprav sa na to že ak máte spolu dcéru , stretávať sa ( ak sa nevzdá rodičovských povinnosti ) budete. Tu dieťa ochorie , tu si ho predáte . To že možno teraz o dieťa záujem stratil / resp.netuším ako to máte , ale niekedy muži o dieťa počas rozvodu stratia záujem / myslia si že tým vytrestajú matku - časom pochopia že to tak nie je , resp.aby som nehovoril len o mužoch aj ženy v období rozvodu si často krát dieťa chcú prisvojiť , a nechcú aby dieťa sa stretávalo s otcom , bránia mu v tom vymýšlaju rôzne príbehy - hovoria o dobre dieťaťa ktoré sa s rodičom nechce stretávať , čo je vo všeobecnosti ako ti povedia pedopsychológovia hlúposť / deti milujú aj vrahov , ak je to ich rodič , /.......Suma sumárum - ak dieťa máš s niekým - doživotné stretávanie resp.do jej dospelosti - sa nevyhneš......Budeš sa musieť s tým naučiť žiť.....
Ak na súde povie že si narkomanka , alkoholička , vytiahne fotku z minulosti ako si mala pri hlave flašku od piva , resp.ťa obviní že sa živíš svojim telom - právnik keď s tebou nežije posledné roky , nebude vedieť na to reagovať.....
Dakujem krásne vsetkym za rady. Tak teda pojdem. Hadam to nejak zvladnem 🙂
Ahoj, chod tam. Mozu nastat od sudkyne otazky, ktore nebude vediet odpovedat advokatka. Volat telefonom s nou pocas pojednavania nepripada do uvahy.