Súd s EOS KSI Slovensko

ivetka0075
24. sep 2021

Čaká nás súd s EOS ksi. Prvotný dlh bol z VÚB banky. Najali sme si právnika a chceme bojovať. Je tu niekto taký, čo sa s nimi súdil a mal prvotný dlh od banky, nie od nebankovky? Ak ste vyhrali, tak na základe čoho a ak ste prehrali, tak na základe čoho. Ďakujem

horalka1986
24. sep 2021

@ivetka0075 bojovat za co akoze? Ze ste neplatili svoje dlhy? A ked to ma eos uz na sude tak pekne dlho?

loginexistuje
24. sep 2021

a na co konkretne znela zaloba ? a aky to bol produkt od vub ktory ste nesplacali ?

janka_266
25. sep 2021

@ivetka0075 a dlh ste zaplatili VÚB? Či ste podpísali uznanie dlhu eosu a nemali ste? Prečo ste neplatili VÚB? Prečo si myslite, že máte proti ním bojovať, keď ste svoj dlh nezaplatili? Prečo máte na advokáta a svoj dlh ste nezaplatili?

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@horalka1986 konkrétne 3 mesiace v banke iba milá pani. V čase keď som bola v nemocnici. potom dlh prešiel na EOS ksi. Tam sme sa dohodli na splátky 440€ (no v banke) Po 2 rokoch splácania na čas a bez akejkoľvek absencie mi volali, že už úplne odkúpili dlh z VÚB. Buď buď 2 roky splácať 900€ splarku alebo náručia, že to dajú na súd. Ešte nedali zatiaľ. Ale pripravujem sa na najhoršie. Zadrhel je v Tom, že suma po odkúpení raketovo vyletela. Úroky narástli neskutočne. Vykazuje to známky úžery. Úroky ktoré nemám šancu spkaror do konca života. Istinu už mám isto splatenu. Platila som dlho. Aj keď viem, že prv sa platí úrok až tak istina. Pre 3 mesiace horšieho obdobia mám mať skazený život. Pani nesudte, lebo váš život sa ešte neskončil a netušíte čo vás ešte čaká.

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@janka_266 ja pracujem v nemocnici môj muž na stavbe.mala som autonehodu a skončila v nemocnici. muž bol s deťmi doma, tak sme stratili v podstate prijmi. Okrem PNky a takých týchto príjmov. Môj muž kedzey pracuje na stavbe poistku má. Ale ja nie. Dnes viem, že to je somarina. Po nástupe do práce som už v Eose všetko podľa dohodu platila vždy na čas. Posledné 2 roky. Zatiaľ ma nedali na súd. Ale ja splátku 900€ neutiahnem Max tak na 600 môžem navýšiť. Preto sa bojím súdu. Ide zima a muž nebude mať toľko roboty na stavbe. Ale ja už som vrchnej vravela, že chcem ísť na Covid oddelenie, kôli príplatkom. Aby sme čo najviac mohli dávať mimoriadnych splátok. pS. Chavla Bohu mám muzovho bratranca právnika. Tak to je gratis

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@ivetka0075 on skôr chce napadnúť to, že nás neinformovali ani nevyzvali ako ta VUb, že chcú odpredať dlh. Ani vôbec, že to posúvajú EOsu. aj tie úroky s ktorými sme nesúhlasili

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@ivetka0075 inak my chceme iba tie úroky aby nerástli 500 násobne. Chceme vyplatiť všetko čo sme si požičali s tými úrokmi, s ktorými sme súhlasili

zuzicka1451
25. sep 2021

@ivetka0075 dobrý deň, nemusíte stresovať, pokiaľ nemôžete toľko platiť, treba im zavolať a povedať že toľko nemáte a navrhnúť im koľko môžete splácať. Na základe toho s Vami spravia dohodu o splatkovom kalendári. Skoro vždy, keď nesplacate eos-ksi, tak to posúvajú imtrumu,podotykam dlhodobo neplatíte nič. Vždy sa dá dohodnúť na splatke. A za ďalšie pokiaľ platíte aspoň časť, respektíve splácate, na 99% Vás na súd nedajú, lebo vidia, že máte snahu a splácate. V prípade, že by to dali na súd, by prišli o tie svoje "úroky", a súd by ich zamietol ako nedovodne-"uzera"Samozrejme základnú istinu a základný úrok by ste zaplatiť museli a aj to sa dá dohodnúť na splátky. Treba zavolať a netreba sa dať. Chápem, že v živote, sa vie všetko rýchlo otočiť, kto nezazije, nepochopí. Všetko dobre prajem. 🙂

petamich
25. sep 2021

a pocas tych troch mesiacov, ktore ste neplatili ste s bankou komunikovali? poziadali ste napr. o odklad splatok? takto to totiz nefunguje, ze z nicoho nic banka pohladavku odpreda - v kazdej banke je proces vymahania jemne individualny ale zaklad je rovnaky - po x dnoch neplatenia idete na oddelenie skoreho vymahania "early collection", ktore vas kontaktuje pisomne a/aj telefonicky, nasledne na oddelenie "late collection" neskore vymahanie, kam putuju pohladavky, krore su nesplacane dlhsie ako y dni a az ked banka usudi, ze dlh je nevymozitelny a naklady na jeho evidenciu atd. prevazuju sancu na jeho vymozenie, tak pohladavku odpredava - nechcem sa vas nijako dotknut ale to co tvrdite po rokoch, ktore som pracovala v roznych slovenskych bankach sa mi jednoducho nezda a problem bude skor typicky a stretla som sa s nim casto - klient s bankou nekomunikuje a zacne komunikovat az ked je pohladavka odpredana tretej strane a vyhrazaju sa mu sudom 🤷‍♀️ ak vam krivdim vopred sa ospravedlnujem a teda ja osobne by som sa do sudneho sporu s takouto instituciou nepustala, nie preto, ze obcan taha za kratsi koniec ale preto, ze banka aj vymahacska spolocnost isto postupuju v medziach zakona, skor by som postupovala ako bolo poradene vyssie - dohodnut sa na unosnom splatkovom kalendari

janka_266
25. sep 2021

@ivetka0075 treba sa s nimi dohodnúť a nie ich žalovať, pripadne nejak refinancovať, aby ste ich vyplatili a platili menšiu splátku. Neviem koľko in ešte dĺžite, ale úroky neporastú len rýchlym vyplatením. Rod býva v 90% tou úspešnou stranou v spore

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@zuzicka1451 ďakujem krásne. Minimálne psychiky ste mi pomohli. Ďakujem

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@petamich áno máte pravdu. Komunikoval som až s EOS. Ale s nimi u naozaj aktívne. Som sa im volala po každej pol ročnej dohode

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@petamich ale bankaa tiež nijak nevyzvala. Maximálne tak info o dlhú. Že sa to postupuje som sa dozvedela od EOsu. Chvála Bohu to prišlo,keď som už nastúpila späť do práce

ivetka0075
autor
25. sep 2021

@petamich to skúšam dohodnúť sa. Volám po každej úhrade. Lenže útoky skáču tak, že to nespatim do smrti. A to tempom splátka 600€ čo je väčšia časť môjho platu

petamich
25. sep 2021

@ivetka0075 stane sa, zial to je casta chyba, ze klient sa odmlci a nesnazi sa najst s bankou riesenie, verte mi aj ta banka radsej povoli odklad splatok atd. ako vymahat, odpredavat...nevravim, ze su samaritani ale predsa len...velmi vam drzim paste, aby ste sa s nimi dohodli na nejakej rozumnej splatke a co najskor sa toho zbavili! 🙏🏻🤞🏻

horalka1986
25. sep 2021

@petamich 👏

denis2023
4. dec 2023

Zdravím vedeli by mi niekto poradiť mám tiež taký istí problém pred nedávnom mi prišle list EOS KSI ale mne zo zahraničia prišlo bol som vonku pracoval som musel som prísť domov kôli zdravotne problémy som mal už som doma rok a mal som tam akože vybratý telfon a notebook no ale ako som prisle domov nemal som prácu už som nevedel cho platiť tak som prestal to platiť teraz dnes prišlo list od tho EOS KSI že mám 10 dni zaplatí do 10 dni 4547 euro čo ty sa zblaznli skade zobrali toľko sumu čoho jedného telefónu a notebook teraz neviem čo mám robiť bojím sa mám dom či mi nedajú exekúciu na dom prosím poraďte mi čo am robiť ja by som ja začal splácať ale po 50 euro to len do života by som len úrok platil a ako sa mohol stať že zo svaciarska prišlo to na Slovensko čo ma sto stim Slovensko zo Švajčiarskom

petamich
4. dec 2023

@denis2023 sme v EU, institucie medzi sebou komunikuju, maju vase udaje, zmluvu o splatkovom predaji a su v prave, pohladavky sa uplne bezne vymahaju aj cezhranicne (uz len hlupa pokuta za dopravny priestupok pride napr. z Rakuska, Madarska atd.), neda sa robit nic, zrejme tam je uvedeny nejaky kontakt, takze sup zavolat a riesit 🤷‍♀️

a ano ten dlh pokojne mohol narast, ci co ste si mysleli? ze vam ho odpustia? to by kazdy bol taky sikovny 🙂 nuz ta vyska urokov a penalov, to je dan za to, ze ste proste prestali komunikovat a neriesili hned, co dalej