Ahojte, budúci týždeň ma čaká súd o malú. Mam si zrátať komplet všetky výdavky na bývanie, oblečenie, jedlo, malú proste všetko.. Keď mám len rodicak 245e tak môžem si zrátať náklady aj 400e a povedať, že míňam z úspor a ze som dostala peniaze na narodeniny, meniny a tak? A koľko je také ze môžem. Minút na oblečenie? A tak.. Lebo však nemôžem tam dat ze som si kúpila alpha mikinu alebo co :D ďakujem za rady
@simuskaaa123 Sud sa Ta vysoko pravdepodobne nebude pytat, kde peniaze beries, zaujima ich kolko financii mala spotrebuje.
@simuskaaa123 mas sud o malu,vyzivne na nu. Takze to co minies na seba ich nezaujima.
@simuskaaa123 žiadny sudca nie je sprostý a už vedia aké sú približne reálne náklady na dieťa....ak nemáš stredoškoláčku alebo dieťa čo sa venuje nákladnému športu kde má výsledky,či dieťa nemá zdrav.problémy, tak 400eur je riadne prestrelená suma....a píšeš že si na rodičáku takže dieťa nemá ešte 3roky....ale pýtať môžeš aj 1000eur😉 dieťa má zdielať živ.úroveň oboch rodičov, takže záleží aj od príjmu oboch rodičov...
@simuskaaa123 ja ked som mala sud mna sa pytal na vsetko aj na byvanie lieky drogeriu proste vsetko kolko miniem ja a kolko mine dieta
Treba si reálne zrátať ročné výdavky na dieťa a aj mesačné a najlepšie doložiť bločkami a faktúrami...
Ročné napríklad: daň za komunálny odpad, poistenie dieťaťa (ak má ak neplatíš mesačne)
Mesačné:
poplatok za bývanie vydelený počtom osôb v domácnosti (voda, elektrika, plyn, kúrenie..)
strava pre dieťa (raňajky, obed, večera, olovrant a desiata)
hygienické potreby
nečakané výdavky: ako lekárske ošetrenie, lieky
Skús si porátať čo ťa ročne vyšlo oblečenie: topánky (jarné, letné, zimné), zimné oblečenie, letné oblečenie...
Pri starších deťoch sa dokladuje poplatok za škôlku, školu, pomôcky, krúžky, cestovné...
Súd bude zaujímať mesačný príjem rodičov, môže sa pýtať na majetkové pomery (či máš auto, byt, dom...) tiež sa môže spýtať na poplatky za mobil a internet, môže si vyžiadať doložiť potvrdenie príjmu z práce...
Súd bude asi zaujímať aj šetrenie kolízneho opatrovníka....
@simuskaaa123 Nepis o svojich vydavkov, ale o nakladoch na dceru, takze:
1. Byvanie: Niekde byvat musis, takze naklady na najom/hypoteku, energie, poistka atd - vsetko vydel poctom osob s ktorymi zijes, ak byvas len sama s malou, tak polovica.
2. Strava: Vypocitaj kolko cca minas mesacne na potraviny na prikrmy, umele mlieko, alebo proste stravu podla veku dietata
3. Drogeria, kozmetika, lieky: Spocitaj naklady na plienky, kremy, vsetko take co pre malu treba
4. Oblecenie, obuv
5. Ine: Napriklad baby plavanie, alebo ked je vacsia tak priemerna suma na detske centrum, zoo, alebo kde zvyknete chodit.
6. Rataj napr. poistku pre malu ak ma uzatvretu, poplatok za odpad, benzin ak casto chodite napr. k lekarovi...
Spocitas celu sumu, vydelis na polovicu a tolko ziadaj. Mozes sumu trochu navysit, kedze celu starostlivost zabezpecujes ty a nech je pripadne z coho znizovat.
Tvoja mikina, oblecenie, kozmetika a naklady nikoho nezaujimaju.
@fokuska hej, chcem aspoň 200e tak som písala 300e lebo kolizna že mám dať viac ako chcem.. A kolizna mi hovorila ze aj náklady na mňa tam proste musím dať. A náklady 400e potrebujem mat aby mi súd mohol dat tých 200e aspoň.. A dcéra začne jest prikrmy len 3 dní pred súdom takže to naozaj neviem nejak zrátať..
@simuskaaa123 veď približne cca , vieš koľko istina potraviny ?!
Náklady na teba ? Ako napríklad aké ?
@simuskaaa123 Nie ako CHCES, ale kolko POTREBUJES realne na malu.
Svoje naklady si mozes vypocitat tiez, ale nikoho nebude zaujimat kolko minies mesacne na oblecenie pre seba.
A potraviny vies kolko stoja, tak si spocitaj zhruba nejaku zeleninu, maso, vajicka, biele jogurty... ved nebude jest hned vsetko, ale nejaky priemer z toho spravis.
@sonnenshein ďakujem moc
@sonnenshein nech sa paci aká tabuľka
+ doprava , kultúra , lieky , a iné
Toto bol syn ak sa nemylim druhak na ZS, teraz uz ma samozrejme ine kruzky a rozhodne toho viac zje :D :D :D
@sonnenshein A byvanie si nerozratavala?
@fokuska Uprimne povedane, uz som nechcela provokovat este aj s tym - ani Sud, ani exmanzela.
@sonnenshein Chapem 🙂 ono zas kruzkov mal viac a aj financne narocnejsie, cize keby si upustila od toho, tak zaratas byvanie
@fokuska Tie kruzky som povazovala za dolezite, a nastastie aj ex, aj ked v tom case mal svoje vyhrady...
@simuskaaa123 fuuuha, 200€ pochybujem ze dostanes na tak male dieta.
Kolko zarobi ex?
Ahoj normálne som napísala výdavky na dieťa(strava, oblečenie, drogéria, lieky, hračky) , výdavky na domácnosť (nájomné, úver, telefón, cestovné atď) vtedy mala tuším dcéra 1,5roka a dali mu 150e
@veronikaszabova a čo by nie aj viac ... aká je úroveň rodičov ?
@veronikaszabova no to neviem, lebo on tvrdí že 1200 teda keď sme boli spolu a potom sa vychvaloval jak ma kariérne postupy a prezentuje sa pomaly jak majiteľ jaguaru tak fakt netuším. To som písala aj v návrhu
Ahoj. Urcite zarataj aj naklady na byvanie, dopravu (benzin). Toto vsetko spada do vyzivneho. Ved aj dieta mina energie, potrebuje niekde byvat a tiez sa na kruzky, k lekarom atd. potrebuje nejako dopravit. Sudcovia o tomto vedia, tu nejde o provokovanie exmanzela. Je to pravo dietata mat strechu nad hlavou.
Teraz citam, ze mas babatko. Tak tam tie kruzky zatial neprichadzaju do uvahy 🙂 Ja mam uz pubertaka a samozrejme, ze vsetky naklady mi sudkyna uznala. Akurat skonstatovala, ze ma velmi drahy sportovy kruzok, ale takmer cele pozadovane vyzivne mi aj odklepla.
@marienka41 Ahojte aj ja si potrebujem zratat vsetky vydavky a chcem a spytat ci ako doklad možem mat aj vypis z uctu kedze tam je skoro vsetko pohromade? a chela som ziadat 250 Euro ale mesacne mam aj 600 Euro naklady na syna ked zratam aj byvanie a uplne vsetko, len najom mame 430 Euro a mesacne miniem 1000 Euro. otec dietata ine deti nema , vlastni dom a 2 byty, 2 auta spolu hodnota 10 000, pozemky. zarobi 1000 Euro v cistom + 450 v cistom z najmov bytov tak sa chcem spytat ci je normalne pytat to minimum 300 Euro alebo to este navysit? ale on je lakomi ja zarobim 630 v cistom a obaja by sme na maleho davali rovnako polovicu po 300 euro. dakujem za kazdu odpoved
@stela01
@emi111
@fokuska
Veď zrataj výdavky na dieťa, nie na seba. A čo s tým majú tvoje našetrené?
Mesačné výdavky na dieťa . Bodka.