Súd o dom po rozvode

31. mar 2022

Ahojte súdili ste sa niekto o dom po rozvode?od rozvodu je 7 rokov takže BSM nemáme, Koľko to trvalo a môže súd nariadiť predaj? Ex manžel býva v dome na ktory sme zobrali hypotéku,on to platí aj úver máme aj ten platí, chcem aby si všetko prepísal na seba nech ma dom platí si úvery,a mne nech dá 10000 eúr,len nieako sa mu to nepodarilo prepísať,teraz čaká na ďalšie daňové ,a ešte jedná otázka, delí sa suma za dom v akom bol po rozvode alebo v akom je teraz,lebo on tam pristavil aj poprerabal..

simina127
31. mar 2022

To ma zaujíma pripnem sa🙂 síce ja mam po rozvode a dohodli sme sa

luccija
31. mar 2022

Nerozumiem.Co viem majetok treba vysporiadať do 3 r od rozvodu nie?

autor
31. mar 2022

@luccija ale nevysporiadali do troch rokov,tak som to poslala na súd o zrušenie podielového spoluvlastníctva

benit
31. mar 2022

Toto riesi znamy. Hodnota sa rata teraz. Kedze nehnutelnosti stupli na cene, tak to vyhral on, kedze zena sa odmietala dohodnut v dobe ked boli ceny nizsie.

mogaa
31. mar 2022

a dávala si si žiadosť na vysporiadanie BSM?

mogaa
31. mar 2022

inak ak to riešite súdne a dom je už prerobený, tak zrejme ti bude musiať vyplatiť len polovicu nákladov čo ste vložili do stavby domu a polovicu hypotéky čo ste platili ako manželia....záleží vždy od sudcu a samozrejme od dôkazov koľko kto do domu vrazil....

autor
31. mar 2022

@mogaa áno aj dohoda bola spisana ale nesplnil ju

autor
31. mar 2022

@mogaa hej je prerobený,ale to prerobil až keď som odišla , len má zaujíma že koľko sa to vlečie, keďže on bude chcieť aby si mohol tú hypotéku dať na seba aj úver aby mu dom zostal a určite bude dokazovať že to prerobil po rozvode a bla bla,že bude si nárokovať na pol splátok z hypotéky a úveru asi, myslím že sa to bude naťahovať asi..

mogaa
31. mar 2022

tak je samozrejmé že ak dom prerábal tak nemáš nárok na 1/2 z trhovej ceny domu....ťažko sa už teraz stanoví cena domu čo bola v čase rozvodu, keď dom nebol prerobený....súd môže vychádzať jedine z toho čo ste reálne do domu vrazili a čo bolo v dohode.....prečo to riešiš až teraz po 7rokoch? aj to môže vyznieť ako účelové, kedže dom sa za tých 7rokov mohol cenovo znásobiť...

autor
31. mar 2022

@mogaa lebo ja som podala o BSM,ale potom povedal aby som počkala že sa dohodneme, spísali sme dohodu na jeden rok ale nedodržal to ,tak stále hovorí počkaj dohodneme sa mimosúdne,že budeme platiť veľké poplatky keď sa budeme súdiť a stále sa to naťahuje..

nestastna21
17. apr 2022

Ak dom patril do BSM tak aktuálne ho mate v podielovom spoluvstnictve. Ak ale chceš aby ta vyplatil, svoj podiel musíš ponizit o jeho investície do nehnuteľnosti, napríklad aj o splátky hypo. Vysporiadanie podielového vlastníctva môže byť trošku zložitejšie hlavne na preukazovanie, radšej si nájdi advokáta aby ta niekto obrngal. Tiež počítaj so 6 percentný sudnym poplatkom z hodnoty svojho podielu na nehnuteľnosti...