Dobry den ,prisla som si sem ryychlo po radu ,mam 17 rokov ,mame maličké dieťa ,ja a priateľ sa chceme vziať , potrebujem aj na súde si nejako priplatit aby som bola plnoletá ,nechcem povedať blbosť ale nemala niektora z vas s týmto skúsenosť? Neviem nikde nájsť nejaké informácie o tom pridaní roku ,ako to celé prebieha a čo všetko je tam potrebné , s priatelom sa potrebujeme rýchlo vziať skrz rodinné problémy ,ktoré nás k tomu donútili , dá sa to nejako vybaviť aj na matrike ? Je k tomu potrebný aj zakonny zástupca ? Dakujem
Skús zavolať vo vašom meste na matriku tam tí musia povedať kde sa čo vybavuje podľa mňa alebo upsvar??neviem skúšala by som😅
Manželstvo nemôže uzavrieť maloletý. Súd môže v súlade s účelom manželstva výnimočne povoliť uzavretie manželstva maloletému staršiemu ako 16 rokov. Bez povolenia súdu je manželstvo neplatné. V takom prípade súd aj bez návrhu rozhodne, že manželstvo je neplatné.
cize - poziadat sud
treba dat navrh na prislusny okresný súd o povolenie uzavriet manzelstvo, s tymto rozhodnutim ides na matriku (+obciansky preukaz a rodny list snubencov) a vyplnite ziadost o uzavretie manzelstva.
uzavretim manzelstva nadobudas plnoletost
@ddaassuullaa
mladistvý nie maloletý
@mondolina nad 16 rokov proste, toto je vykopirovane zo stranky slovensko.sk, snad to nebudem opravovat🙈
@ddaassuullaa
to určite nie, len maloletý 16 ročný je také komické
@mondolina 😂nuz....slovensko
@kacicka1123 Zákon č.36 z roku 2005
@cocolino234 tam je terminológia iná, v občianskom práve je do 18 maloletý, potom plnoletý 😉
@kacicka1123 zajdi si na okresny sud v Dolnom Kubine a povedz im, ze potrebujes spisat a podat navrh na povolenie uzavretia manzelstva maloletym starsim ako 16 rokov. Oni ti uz ostatne povedia.
@cocolino234 nemáš pravdu. Podľa trestného zákona je osoba do 18 rokov dieťa, len pri trestnom stíhaní tejto osoby sa považuje za mladistvú. Je to celkom zložité rozoznať a v iných zákonoch je zase iné pomenovanie pre túto osobu.
@cocolino234 😉