Zavolali ma na sud kvoli tomu že bývalý nesplatil dlh na výživnom,mal podmienku
Dobrý deň, chcem sa opýtať či niekto s tým máte skusenosti...podala som trestné oznámenie za neplatenie výživného,dotyčný dostal podmienku a keď skončila podmienka,súd ma vyzval sa vyjadriť či splatil dlhy. Nesplatil. Ale po mojom vyjadrení ma volajú na súdne pojednávanie ako svedka vypovedať v tej veci...nestačilo písomne? To takto všetkých volajú? Chcem sa opýtať ako to prebieha,či si mám na to najať právnika? Ďakujem
Na toto právnika nepotrebuješ. Na pojednávaní len uvedies či tvoj ex splatil dlh na výživnom a či aktuálne si plní vyživovaciu povinnosť
Ak nesplatil dlh a ani si neplní vyživovaciu povinnosť, tak jeho vlastná smola, pôjde sedieť
No ale ja som sa vyjadrila pisomne sudu,tak zase sa budu pytat to iste ze ked neuhradil kolko este ostava dlzna suma? Za tie roky sa to nazbieralo... takze ked tam pride aj byvaly tak mozu ho hned odsudit ked nezaplati dovtedy?
Pravdepodobne rozhoduju o osvedčeni alebo neosvedceni sa v skusobnej dobe...a ak si nesplnil povinnost a po tvojej vypovedi, sud zrejme rozhodne o tom, ze sa v skusobnej dobe neosvedcil a pojde natvrdo sediet do basy na povodne ulozeny trest