Mali sme sud uz druhy krat odroceny a moj ex si doniesol pravnicku,ktoru na prvom pojednavani nemal,a ta vytiahla blocky co vsetko jej otec pokupil mojej dcere suma cca 200e ale na kazdom bloícku figuruju moje cislo club card tesco uzna to sudkyna ako dokaz toho ze to boli moje nakupy a on mi tie blocky ukradol?pretoze je ziavne ze uz nechce platit vobec ,a je mu vela dat aj 50e ....mozem na sude predlozit vypisy stiahnute z jeho faktur na mobil?pretoze mne bolo povedane ze moja dcera ma doma luxus -trojkolka,pieskovisko....a moze sudkina odratat sumu z vyzivneho alebo z preplatenia vybavy ked mu spocita a uzna tie blocky aj po narodeni dietata?lebo mne chce uznat len pol roka pred narodenim a mesiac po narodeni dietata ....lebo to nieje fer a nic z toho co jej kupil on nepatri do vybavy dietata az na vahu a jedny plienky...
@sissy27 takto on nema ziadnu kartu ja som mu nikdy nic take nedavala a nema ani ziadnu malicku ,tak asi ma kedze on predlozil medveda ze jej kupil aj jedalensku stolicku a moje dieta ma luxus kedze ma trojkolku a pieskovisko preto ukazem ci potom jeho 130e pausali niesu luxus....a prosim ta uz treti krat je odovolany sud lebo nedoniesol majetky ani danove ked pracoval ako zivnostnik...a dokonca ma doniest aj z uradu prace ponuky ktore mu boli ponuknute a preco ich odmieta
@annyka241 Trosku nechapem vsetkemu co si napisala, ale ... ked som si podavala na zvysenie vyzivneho, moj ex sa tiez snazil doniest vsetky mozne naklady, ktore ma a medzi nimi bol aj pravidelny mesacny ucet za mobil vo vyske 70 eur, co mu bolo zo strany kuratora vytknute, ze potreby deti sa neprisposobuju jemu ale zial on sa musi prisposobit svojimi vydavkami, aby mohol platit adekvatne vyzivne. V ostatnom moja situacia bola ina ako tvoja, takze neviem porovnat. Urcite by som ale neobvinovala ex, ze nieco ukradol napr. tie blocky ... ako by sa k nim dostal ??
@bublina83 vies ako takto nikdy nemal ani cent v penazenke a nikdy nic sam nekupil malej moja mama mu poziciala 150e na kufor s naradim v tom case tak z kade by mal 40e na nakup pre dieta ?chodili sme spolu na nakupy a viem ze on je taky ze proste uklada to tasky veci a blocek da penazenky ....a dokonca ked mu mama raz vydala3e neviem co to bolo tak ich vzal a nic nepovedala a mama hladala 3e kde su a on ze uz som ich vzal...a nieje cusne ze je tam moja karta?ako by sa k nej dostal kedze ja som mu kartu nedavala...a uz ked ok ale nesuhlasim s tym aby mu boli blocky odpocitane z vybavy na dieta ked moja je aprilova2011 a su tam blocky august,september....2011 a nemaju nic spolocne s vyzivnym a on nedoniesol ani faktury z danoveho ked bol zivnostnik,zatajil ze ma stavebne a dobrovolne odmieta pracu a sudkina mu povedala ze ma ist robit aktivacne prace aby mohol platit atd....a ma doniest aj ponuky prac z uradu prace a na ktorych sa bol inforomovat cize trosku je v prdeli
@bublina83 jeho advokatka na mna vyrukovala s tym ze kolko ja zarabam aj moja mama a ze moje dieta ma luxus lebo ma trojkolku ze toto by som v byte nemala a ze co ona tolko je na obed ze nepozna take dieta ze toto poje na obed co moja ale to ze on 100e prepj s kamaratmi ,a za rok zaplatil 800e na pausaloch je co podla nej?bezna vec?....a stale sa riesi len to ze on je nezamestany chudacik cize to vyzera tak ze nechce platit uz vobec a ja keby som bola vedela aka je to svina nikdy ho neudam na rodny list !
@annyka241 Trosku sa stracam v tom, aky mas vlastne s ex vztah. Predpokladam, ze to bol len priatel, ale nejako mi nie je jasne od kedy spolu nie ste a za ake obdobie ziadas vyzivne na dceru ... jednoznacne ako si moze nezamestnany clovek dovolit advokata ? on tak ci tak bude musiet zdokladovat svoj prijem ... tvoja dcerka je este dost mala, nevysudis vysoke vyzivne, myslim ze cca 60 eur viac nie ... ale pokial on dobrovolne nieco pre dceru kupil, nikdy sa to nesmie zohladnovat do vyzivneho ... akurat tak to moze byt v jeho prospech, ze sa o dceru zaujima a mozno to sud zohladni pri konecnej vyske vyzivneho ... mozno.
@bublina83 manzelia sme neboli niesme spolu rok a zili sme spolu len dva mesiace k dcere nema ziaden vztah ani ju nenavstevuje nic a ja s nim niesom v kontakte alebo skor boli sme ale vsetkeho som bola ja iniciatorka aj ohladom malej jeho rodiciu ju neznasaju ked sa narodila tam daval 50e a potom 100e ale uz od maja 2012 zase len 50e ale to nie sudne len medzi nami ....dohoda bola vyzivne ziadam 150e od kedy som podala navrh na sud + preplatenie vybavy na dieta ,ano ved to sa opytam ked je nezamestnany odkial mal na advokata?zrusil stavebne lebo musel pomoct rodicom?trapne...a to co jej dal bolo za rok 2011 a rok 2012 a 2013 je kde?to ze jej nieco,,kupil"je zaujimanie sa o dceru?a moja 24 hodi.starostlivost je kde? ona sa flakal a flaka cely cas s kamaratmi...nikdy nemal vztah k sofii nikdy...a dokonca povedal ze ju nenavidi vdaka mne a pochybuje ze je jeho
@annyka241 kluuud.. kludne tam dones jeho výpisy co ho stoji telefon.. Nejake blocky, ktore jednorazovo predlozi neznamenaju nic. S pokojom anglicana sa ho tam mozes spytat, nech k tym uctom ukaze aj club card, ked si to pri nakupoch uplatnoval, lebo ze inak ide o tvoje ucte, ktore ti vzal... Neplatila si nahodou kartou? Tam vies zdokladovat ze to slo z tvojho uctu..
Sprav si prehlad vsetkych vydavkov (jednorazovych, aj pravidelnych), zahrn tam kazdu jednu ponozku co pre dieta potrebujes, pomernu cast elektriny, najomneho, plynu.. urob si sucet za cely rok a potom to vydel 12-timi. Dostanes mesacnu sumu.
@sisaha nie neplatila som su tam hotovosti a sumy od 30-60e a kde by on mal 100e v penazenke....vsetko som dala sudkyni uz vydavky vsetko uz je to aj v zapisnici takze toto mam neboj sa ale asi zoberiem na sud tie novorodenecke ponozky co jej dal na vianoce teraz (a ma 2 roky)ze ci tak vsetko vie a ovlada ked jej dal tieto ponozky ,ze nutrilon jej kupil cislo 1 HA a ona pije nutrilon cislo 4 a este mi povedal ze ,,sak ja take neviem ja som myslel ze este stale 1 pije"....a nalepsie je to ze ked sudkina povedala tak nech sa paci a dost vezmete si na mesiac vy dieta matka dietata vam da 50e a budute s nou zit a starat sa o nu vy ,tak suhlasil velky frajer sak ma zabezpecenie len zabudol na jedno ze jeho matka robi kazdy den neviem ako by sa o nu postaral,ja mu ziadne veci nedam niic nech si kupi on a zabudol na jedno dolezitu vec a to tu ze ked som mu povedala vezmi si malu na tri dni piatok+ vykend a sa o nu postaraj tak povedal nieje problem ale jeho matka my vykricala ako si to predstavujem dat mu ju na 3 dni sak dieta je citovo naviazane na matku
@sisaha ved prave to vidi ved sa ho uz 3 krat opytala preco odmieta pracu na kolk,pohovoroch bol co mu urad prace ponukol pracu atd...on jednoznacne ze on take robit nebude atd...a este mam plus ja lebo v zapisnici je napisane ze ja som ochotna ist roznasat aj letaky za 20e mesacne len aby som dceru uzivila a on jednoducho nic ma v pazi
ahojky chcem sa ja spytat.Podala som si ziadost na rozvod.Muz si odklada blocky co vsetko kupuje.Kupuje zakladne veci do domacnosti(prasok na pranie,toalet.papier,olej,muku,rozky,sladkosti malej,plienky,caj) ale nekupuje na kazdodennu varu(maso,zeleninu,ovocie,oblecenie,topanky) .Mne do ruky neda ani cent,nemam pristup na ucet.Mne zostava RP. On rozhoduje co je potrebne kupit a co nie.
Mam sancu preukazat ze ma financne tyra?
@annyka241 no pokiaľ viem, tak k tej tesco karte sa dávajú ešte dve alebo tri také maličké, ktoré môže majiteľ karty dať napr. svojim príbuzným a tí mu takto pri každom nákupe zbierajú body, takže toto podľa mňa neobstojí...
výpisy z jeho faktúr za mobil by si chcela predložiť ako čo? ako to súvisí s výživným na dieťa? obávam sa, že nijako...
neviem, ale pokiaľ mi je známe, tak výživné sa určuje z príjmu a z potrieb dieťaťa - čiže ty predložíš náklady na dieťa, on zdokladuje svoj príjem a ide sa... že má dieťa trojkolku a pieskovisko tiež nemá vplyv na výživné, akurát náklady na ich obstaranie si môžeš zohľadniť v žiadosti o výživné...