Styk so synom

erikaa09
28. apr 2014

Ahojte. Idem k vám pre radu. Otec malého má dal na súd ze sa chce stretávať so synom kazdy neparny vikend a 3 hodiny doobedu. Súhlasila som stym veď je to jeho syn a som aj rada ze javí zaujem.po pol roku žiadal súd aby sa zo synom stretával bez.mojej prítomnosti stym som ja nesúhlasila ale súd mu to odklepol. Pol rok prešiel uz dávno mali neni na neho zvyknuty. Volá ho ujo. Podpísal dohodu ze ďalej budú stretávania za mojej prítomnosti.... Ide o to ze od októbra bol za synom len 8 krat- dni. Mne to ide na nervy ze ja chystám syna na vikend ze ideme vonku a on mi pán napíše smsku asi pol.hodinky ze nepride. Napíše mi v sobotu neprídem v nedelu prídem-my sme bolina chate v sobotu večer sme šli s plačom domov koli autorovi aby sa mohol stretnúť so synom a on mi v nedelu napíše ze nepride mňa išlo poraziť.a to sa stáva skoro stale .ze dá vedieť pár minút pred tým .dá sa stym niečo robiť ??ísť stym na súd ze má to obmedzuje a aj syna ze syn je nachystany a in napíše neprídem. Ci má právo s námi takto zametat ?dá sa nějak dohodnúť před koliznou aby sa zrušili vikendy a ak bude chcel prist za synom tak príde ?stretli ste sa uz stym???.... Aj dnes v meste nás stretol hlava dole ako keby nás nepoznal.som sa mu pozdravila a on ahoj videl syna ani za ním nešiel nič -takto podľa mňa záujem nevyzerá.dakujem za kazdy prispevok

guinevre
28. apr 2014

@erikaa09 Tak asi moc zaujem nema o to aby bol otcom. A kolko ma maly?

erikaa09
autor
28. apr 2014

2 roky a 3 mesiace.a od pol roka snami neni.toto ze nemá záujem a ak má tak to zruší a ja uz nechcem aby takto snami zametal nás to obmedzuje ☹ neviem čo robiť a či sa dá vlastne niečo robiť stym
@guinevre

sisaha
28. apr 2014

@erikaa09 no, ak ma stanovene kazdy neparny vikend a dopredu ti neohlasi zmenu, tak by som pockala pol hodinu a odisla na vikend.

erikaa09
autor
28. apr 2014

@sisaha lenže on to robí tak v piatok dá vedieť ze v sobotu nepríde ale v nedelu áno. My sme sa v sobotu večer trpelai domov koli nemu s revom lebo patrik tam chcel ostať .má chodiť na 9 o 8 mi napíše smsku ze nepride . Na chatu nám je uz zbytočne sa vraciat a ani neni ako keďže je dosť ďaleko. A mesta mame uz plně zuby preto chodime na chatu

sissy27
28. apr 2014

@erikaa09 no bohužiaľ, má len právo, nie povinnosť sa s malým stretávať... na tvojom mieste by som určite nerušila pevné termíny na variantu "kedy chce vtedy príde" lebo to ešte len uvidíš chaos... spravila by som to tak, že ak má určený termín v sobotu od 10.00 tak čakám max 15minút, ak nepríde, tak už mám so synom náhradný program, dovidenia...

erikaa09
autor
28. apr 2014

@sissy27 lenže my sa ťažko dostaneme na ru chatu a jemu sa tam páči a byť v meste nás uz nebaví ☹ a program ns vikend s takým sídlom som rada ze teraz mi uz nerastu rohy z neho.. uz neviem kam chodiť a co vymyslieť - preto chodíme na tu chatu ..

sissy27
28. apr 2014

@erikaa09 a veď v sobotu ráno je neskoro odísť na chatu? alebo daj proste zmeniť tie termíny tak, aby v prípade, že nepríde, ste mali čas v pohode vyraziť...

h2
28. apr 2014

@erikaa09 Ahoj, na Tvojom mieste by som exmanželovi oznámila, že keďže sa viackrát stalo, že nedodržal dohodnutý termín a vy ste museli kvôli nemu meniť plány, tak že vy so synom idete v piatok večer na chatu a budete tam celý víkend. Ak chce syna vidieť, môže TAM prísť za vami.

erikaa09
autor
28. apr 2014

@sissy27 je neskoro lebo ide až autobus o 13 a to syn spi a večer až o 18 a to je uz neskoro pre nás...
@h2 dakujem no skôr sa bojím toho ze potom čo bude keďže máme v papieri napísané v mieste bydliska matky 😀a ako viem jemu by sa to nepáčilo a on by bol prvý čo to riesi

h2
28. apr 2014

@erikaa09 Tak to Ti môžem poradiť len to, aby si si tieto sms-ky, v ktorých Ti píše, že nepríde, určite nevymazávala, ak by Ťa chcel dať na súd, že ste mu so synom neboli k dispozícii, mohla by si ich použiť proti nemu. Ja by som asi na tú chatu išla, aspoň by mi potom nebolo ľúto, že sme išli domov, ak by Ti zase napísal, že nepríde.

erikaa09
autor
28. apr 2014

@h2 smsky si určite nechávam vsetky len škoda ze hovorí sa nedajú nahrať to by bolo 😀... Ja uvažujem mu spraviť to isté - aspoň pár krát proste sa ho nepýtat či príde a ak bude syn chorý nech zazvoní ja prídem dole a poviem sory syn je chorý -nerob druhym to co nechceš aby oni robili tebe.možno tak pochopí

ukulela
28. apr 2014

@erikaa09 3 hodiny doobedu v sobotu aj v nedelu? nebolo by riesenim dohodnut napr kazdu druhu ale celu sobotu? alebo teda 6 hodin vkazdu druhu sobotu od 9 do 15tej? aby ste mali nedelu volnu? vysvetlit sudu / koliznej, ze ta manzel obmedzuje tym, ze nechodi, resp, sa neskoro hlasi. nech si skusia poradit baby, co s tym maju skusenost ... odist z domu, resp, nedat dieta by bol pruser. (keby samozrejme prisiel nacas, +/- rozumné meškanie) a tiež by mohol protestovať proti chate - mas napisane v rozsudku, kde mas dieta predat ...

h2
28. apr 2014

@ukulela Ja som to pochopila tak, že len 3 hodiny v sobotu. V nedeľu nie, to len erikaa09 mu chcela vyhovieť, keď jej písal, že v sobotu nepríde, ale mohol by v nedeľu. Teda, ak som to pochopila správne.

ukulela
28. apr 2014

@h2 v tom pripade mu to ona nemusi vobec akceptovat - ak ma prist v sobotu a nepride, ona nie je povinna mu vytvarat nahradny termin a podmienky. sobota - a hotovo. na nedelu uz maju program, neda sa a basta.

erikaa09
autor
28. apr 2014

@ukulela
@h2 nie 3 hodiny v sobotu má 3hodiny v nedelu. A tak na dlho - celý deň sa nedá lebo syn spi poobede

sisaha
28. apr 2014

@erikaa09 ale ved to zmen na 6 hodin iba v sobotu - nech da dieta spat a postara sa o neho tak ako sa patri.. to co je, ze dat dieta uspat matke a na druhy den si pridem pon? Zmenit to na jeden cely den a hotovo

erikaa09
autor
28. apr 2014

Syn na neho neni zvyknutý nechce ísť ku nemu takže vidím ze ani nie po hodine by mi volal ze mi ho nesie spet lebo si snim nevie dať rady...
@sisaha

sisaha
28. apr 2014

@erikaa09 o to pre teba lepsie, prinesie ti o tri hodiny a mas volno