Styk otca so 14-mesačným dieťaťom

rasky
9. jan 2024

Ahojte ako mate nastaveny styk po dohode alebo sudom vo veku cca 14m. Mame oskusanych 6hod bez mojej pritomnosti, to uz bolo vela dieta a s dietatom je nasledne dni horor nespi a pod. 2,5hod bez mojej pritomnosti funguje ale to sa nepaci zas otcovi dietata. Ja chcem aby boli spolu kludne aj kazdy druhy, ale aby bolo dieta spokojne. Uvedomujem si vazbu na mamu aj potrebu otca aj vek dietata.ps nikdy sme spolu nebyvali a otecko sa mi msti na vsetkom na com moze, predpokladam ze ked ho prejde hnev bude to lepsie. Mozno nie. No nech mam predstavu. Na sud cakame. Ale uz teraz som nestastna aky ma dopad toto fungovanie na dieta. Dakujem za kazdu radu co mozno funguje vam

aiana24
9. jan 2024

Tak male dieta potrebuje len matku. Neda sa s otcom nic zjednat? Vymenit cas s dietatom za nieco ine alebo nech pocka kym bude starsie... ak nastoji na case s dietatom teraz, daj si podmienku ze ty budes pritomna cely cas tiez. V tej istej miestnosti.

cookie29
9. jan 2024

@aiana24 :( nie dieta potrebuje oboch rodicov a ked sa do starostlivosti o dieta zapajaju obaja rodicia, tak ma normalny vztah k obom. MOzno silnejsiu vazbu na mamu, ale vztah k obom.

@rasky problem je skor v tom, ze podla vsetkeho dieta otca "nepozna" tych par hodin, co su obcas spolu neumoznuje vytvorit si normalnu vazbu a vztah. Ak su vztahy medzi vami komplikovane, tak to jednoduche nebude. Ak mate moznost dohodnut sa, idealne by bolo keby mohol otecko mohol prist pravidelne a zapajat sa do beznych aktivit, ako je krmenie ak nedojcis, kupanie a pod... no a to ze je dietatko po navrate na druhy den "zle" to byva aj u starsich

rebrambora
9. jan 2024

6 hodin s otcom nieje vela. Pretoze dieta potrebuje AJ otca, a to od narodenia. Ale ak s nim doteraz netravil cas a.nevie ako na neho, tak tazko radit.

sense
9. jan 2024

Neviete sa dohodnúť napr na 2,5-3 hodiny denne?aby si dieťa vytvorilo väzbu a následne čas pomaly. Postupne predlžovať? Až by ste sa dostali na 6 hodín 2-3x do týždňa?

maryetta
9. jan 2024

A tych 6hod za aky cas? Teda kazdy druhy den alebo raz v tyzdni?
Skusila by som teda ze napr 3hodky a castejsie. Neviem ako to mate dohodnute. Ty ustupis ze ano nech je s dietatom a on nech pozera aj na nasledky…. Lebo ano uz teraz to moze zanechat stopy na psychike.
A este do teraz ho otec videl? Bol s nim aspon v tvojej pritomnosti alebo je to pre neho cudzi chlap?

deti95060810
9. jan 2024

my sme mali v tomto veku návštevy za prítomnosti matky.
dieťa otca nevidelo dlhšie tak potom zle reagovalo.
aj mne sa ex mstil a vláčil ma po súdoch , ale potom sa to zmenilo a nepočuli sme roky o ocinkovi...

rasky
autor
10. jan 2024

@sense nie lebo mi neveri ze cas predlzim a kazdy den nemoze praca. Ja som chcela denne aspon na 1hod od narodenia. 6hod sa mu nepaci skoncili sme na sude kde si ziada od piatku do nedele. On je typ bude bude po jeho alebo mam smolu

rasky
autor
10. jan 2024

@maryetta skoncili sme do sudu tak ze ho ma 2,5hod raz do tyzdna. Na sviatky ho mal 6hod. Lebo ked som davala cca kazdych 3-5 dni to uz bolo vela s vyhovorkami na pracu. My sme aj dalej od seba, ale aj ked pracoval v rovnakom meste ako som byvala aj tak sme sa denne nevideli. Ja som navrhla nech s nim je raz za pracovny tyzden 3hod a kazdu druhu sobotu 6hod. Postupne predlzovat. Uvidim co nam daju na sude. Lebo on neustupil v nicom bohuzial. Ja chcem aby bolo dieta s otcom, sama pracujem aj on, ale my sa nedohodneme. Mame situaciu ze otecko je urazeny a je problem so vsetkym. Aj ked dieta spi dlhsie a tym padom ho aj neskor donesie. Mam pocit aj tak ze sa msti iba mne a casom to bude klasika, ze sa uz nebude tak bit o dieta.

rasky
autor
10. jan 2024

@cookie29 tiez toto bola moja idealna predstava, nech pride aj ku mne aj ked spi nech pocka...no nie je to uz mozne. Vzhladom na vztahy potom co som vlastne ranila jeho ego. Tak som suhlasila nech je s malym sam a ma sam zodpovednost a uci sa. Ale ze urcite nemoze mat dieta na cely vikend hned. To bolo ked mal este 9m 😄 no mal iny nazor neustupil, tak som to dala na sud nech to urci on. Lebo kym by sme sa dohodli ta by dieta otca videlo sem tam a ja som chcela aby mali pravidelny kontakt a vedela som sa aj ja konecne zariadit. Postoj som rodic a budem si robit co chcem lebo mozem a ty mi nic nebudes...je taky no, dieta si to odnesie. Ja uz ani neviem ci mam dieta nechat vyspat a byt zjazdena ze musi cakat, alebo dieta nedat spat len aby slo s otcom bohvie kam. Lebo ked sa aj pytam ci idu na prechadzku alebo co, dostanem odpoved nestaraj sa. Tazko. Pomaly rezignujem uz

aiana24
10. jan 2024

Ludia... robte tak, aby boli chranene zaujmy a dodrzane potreby dietata... to je dospelacky pristup, taketo dohadovanie kolko hodin ktory rodic ho bude mat aby to bolo fer.... co potrebuje dieta? Pocit bezpecia, pravidelnost, predvidatelnost, pokoj, zdrave podnety... odporucam knihy od psychologa Mareka Hermana... @rasky to je dobre ze sa zamyslas aky dopad ma situacia na dieta, drzim palce aby si to mudro vyhodnotila a s muzom nastavila.

sense
10. jan 2024

@rasky tak keď nesúhlasí držte sa nariadení ia súdu, pochybujem ze tak malé dieťa dajú na celý vikend

maryetta
10. jan 2024

@rasky tak viem ze od teba nijak neprijme. Ale mohol by mu niekto dohovorit ze tym ze sa msti tebe tak trpi tak ci tak iba dieta. Matka je silna. Ona toho vydrzi len co sa zapise na dieta….
Tym ze bude kludny on. Budes aj ty “otvorenejsia” keby nieco.

Zase mam kamaratku ktoru chlap nechal z dna na den doslova. Prv sa na pol roka totalne odmlcal. A potom on chce zrazu deti. A vlecie sato uz asi 3-4roky. A on jej teda prieky robi stale ☹

rasky
autor
11. jan 2024

@aiana24 no mame ako matka a otec ine vnimanie toho co je dobre pre dieta. Sama som zvedava ako dopadne sud. Uz teraz ho nosi aj skor lebo place. Mozno si chce nieco dokazovat neviem, ja som sa ako matka zariadila a denne sa prisposobujem dietatu a nie tomu lebo mne sa nieco paci alebo ja si nieco chcem. Bud otecko dospeje alebo sa zacnem modlit nech pride k rozumu. Smiesne je iba to ze skoro rok mu dieta nechybalo

rasky
autor
11. jan 2024

@maryetta pytala som sa koliznej ona dala iba kontakt na psychologa, ci on pojde a ci si z toho nieco vezme je iba jeho vola. Ak ma clovek postoj ja si mozem robit co chcem lebo som otec,tazko mu dohovorit. Lebo pravdu ma iba on a iba to co on povazuje za dobre. A je jedno co by ste urobili aj tak bude na vine iny. Poviete mu poradite ta ste policajt, nechate ho nech sa opyta ked nieco nevie a sama nic nehucite aj tak je zle. Ja som rezignovala a dala sa do stavu ze ked mi donesie dieta tak aby aspon doma bol pokoj a malo dieta co potrebuje. Dieta vyrastie a urobi si svoj nazor ja ho proti otcovi huckat nebudem. Jedine co som chcela aby to dieta malo pokojne detstvo.

rasky
autor
11. jan 2024

@sense tak ja som pocula ze od roka su take rozhodnutia. Ale tipujem ze to bolo pri rozvodoch a mozno ked rodicia aj spolu zili, co my sme taku situaciu nemali. Tak uvidime. Maximalne budem mat doslova volny vikend, aj ked viem ze nebude lebo sak bude zle tak mi donesie dieta naspat. A ked ho nevezmem ta budem zla zase iba ja ako matka. Otecko ma iba prava

rasky
autor
11. jan 2024

@maryetta jasne od narodenia som bola doslova doma a cakala ci pride alebo nie, alebo som sla za nim. On nemohol viac ako by bolo pekne lebo mal ine priority. Az nakoniec som povedala stacilo ze dohodneme si presne aspon nejake pravidla a harmonogram. Teda do roka cca bol maly za pritomnosti matky. Tak si bojoval ze chce byt sam ze som dovolila ok vezmi si ho von, prejdi sa, herna neviem co na 2hod. Potom na 2,5. A tiez som ho aj ku mne pustila a ja som sla prec. Lenze ked som videla co napisal do sudu, tak som povedala ok stacilo nezasluzis si nic. Takze do rozsudku mame 1x do tyzdna 2,5hod a co bude robit je na nom. Pre mna su tie 2hod cas kedy si mozem oddychnut, urobit pracu a pod. A neverim ze je to vela, ked je maly s babkou da aj 4hod cize tam problem nie je problem je inde a neviem aky a marne tapam mesiace ze co sa deje. Ked sa ho aj opytam kam idu co robia tak sa nemam starat. No neviem ci to vsetci chlapi maju taku potrebu honit si ego alebo len otec mojho syna. Na sud mam pripraveny roman s dokazmi, co jeho vyjadrenie to loz. Pekne to vyzerat nebude

sense
11. jan 2024

@rasky otec ma povinnosť platiť, žiaľ zvyšok je len jeho právo.
A keď ho bude mať na víkend, ty nie si povinná doma zem víkend čakať ci sa ozve alebo nie. Moja síce bola staršia ale keď tak "bojoval" mal hneď oznámené, tie dni keď je u teba so. V práci. Lenže ja som aj v tej práci bola takže by si nepomohol

rasky
autor
12. jan 2024

@sense tak ja v praci budem tiez, tiez nebudem ako na spagatiku. A to poviem aj na sude, ze ked sa tak bojuje o vikend, nech rata s tym ze ma dieta ci bude plakat soplit a je mi to jedno. Tak nech si 2x rozmysli, ci ho chce na vikend. Ja viem, ze dieta plakat bude, nemyslim si ze to sud schvali, ale nikto nevie. A ak, tak je to cas pre mna. Rychlo pride na to, ake je prijemne mat doma uplakane dieta ktore nevie povedat co mu je. Vtedy uz bude neskoro. Dufam, ze mi nepovie sudkyna ze mam byt doma pripravena tak ci tak, lebo to sa jej opytam ci mam mat potom domace vezenie 😄

sense
12. jan 2024

@rasky áno treba to tsk povedať. My sme sa síce na tomto vedeli dohodnúť, mame súdom ze dohodou s tým ze ak sa nedohodneme platí stretávanie podľa sudu ale tiež zo začiatku to bral tak ze dohoda je to co a ako vyhovuje jemu a ja musím súhlasiť. Tak som mu párkrát pohrozila nariadením súdu a potom prestal

damian85
17. jan 2024

@rasky Naše dieťa ako 13 mesačné ostalo so mnou ( mužom ) samé. Mamka musela do nemocnice. Celých 11 dní ! Obaja sme každé 2 hodiny plakali , ale zvládli sme to, síce doteraz máme traumu ale žijeme. Neskôr keď naše dieťa nemalo ani 3 roky , mamka sa rozhodla odísť. A od vtedy plačeme každý druhý týždeň. Dosť bolo sarkazmu. Ak otec chce , o dieťa sa postará. Dieťa bez problémov s ním prežije , nebude mať traumu , jediný kto má z toho traumu , je matka. Ak nechce , v sobotu ráno más dieťa ako na podnose s otázkou , koľko chceš výživné a dodatkom len mi ho už prosím ťa nedávaj.