Zdravim mamicky aj ockov. Prosim vas o nazor v takejto veci: sme rozvedeni, dieta je v mojej starostlivosti a mame upravene UPP. Ex UPP nedodrziava roky, tak som mu dieta par krat dala mimo sudom stanoveneho casu na poobedie. Isiel s nim do zahranicia bez mojho vedomia. S tym som nesuhlasila a aj som mu tak napisala, ze toto teda nie, ale aj tak to iste zopakoval o dva tyzdne. Maly nemal pri sebe zase nijaky doklad. Predtym ex slubil, ze budu tu ale nedodrzal slovo. Ma na toto pravo? Ex chytil zachvat nervov, ked som mu volala, zacal po mne ziapat do telefonu vulgarne, maly v aute vsetko pocul. Ostal z toho v soku, celkom vyklepany, zamkol sa mi v aute vydeseny, ked som si pre maleho prisla. Ex sa akoze teraz velmi slusne dozaduje, ako s nim chce byt, venovat sa mu, ako sa chce dohodnut. Co robit?
Este jedna otazka. Aky styk iny ako kazdy druhy vikend je mozny v takomto pripade? Ide o dieta 5. rocnik ZS.
Dakujem.
@henriettta ...no mne otec detí (ak si ich náhodou zobere) nechce vôbec povedať , kde deti budú....deti dať musím , alee vedieť , kde budú nemusím -aj podla polície, nie je povinný ma informovať , kde sú.
ale mám taký dojem , že ak deti nemajú OP, tak aj na cestovanie po EU musia mať pasy
@guinevre tipujem, že preto, že nemal so sebou pas. Náhoda je blbec. Ja nosím pasy drobcov stále pri sebe, kedykoľvek ma môže napadnúť, že idem natankovať alebo nakúpiť do Rakúska.
@mirica vsak aj o to ide, o tie doklady, musi mat doklad.
a mam dojem, ze otec vlastne nic nemusi ale matka musi to aj ono... 😔
@henriettta ....ako vždy....otcovia práva, matky povinnosti.....
@guinevre ...mne by to tiež vadilo.........viem , že naprílad toto bude nechutný extrém....ale čo ak sa v zahraničí dieťaťu niečo stane zdravotne.....naša poisťovna preplatí náklady len do výšky ako na SK....a kto dostane fa na ten zvyšok ? predpokladám , že ten , čo má dieťa zverené do výchovi....
Nevadi, ak chce vycestovat, ale normalne dopredu sa dohodnut, nech je maly pripraveny po vsetkych strankach, nie robit naschvaly poza chrbat. Lebo nemusi sa nic stat, ale moze. A rakuskemu policajtovi ako vysvetlit? Vsak to je len na chvilku, len tuto poza hranice... Vadi, ked maly pride vysokovany a zamyka sa v aute zo strachu, aby za nim otec neprisiel. Vadi ked ex znada matke do ku*** vyje*** pred dietatom 😔 nuz ale to je o vztahoch po rozvode. Kto nezazil, nepochopi @guinevre
@henriettta ....ja to chápem.....ja mám tiež niečo podobné.....tiež som sa snažila..... ☹
@mirica Praveze, v mojom okoli vacsinou si matky myslia, ze maju vsetky prava, a otec ma povinnost, hlavne platit, ostatne, len ked matka schvali, asi preto muzom casom zunuje vydieranie, ale nie vsetky zeny su take, takze cest vynimlkam. Mozno keby mu povedala dovody ze co jej vadi, mozno by dieta do zahranicia nebral, alebo by vybral kratkodobe poistenie, ale take veci sa mozu stat aj ked kompletna rodina niekam cestuje... myslim si, ze skor ide o to, ze ten kto chce rypat, najde si dovod. Nevsimla som si, ze by niekto, na priklad, nebral deti do Parndorfu, preto lebo co keby sa nieco stalo, kto to zaplati, to asi len npadne matku, ked si otec zoberie dieta k sebe.
co ja povazujem za problem, ze maly nemal pas ... stat sa moze ozaj hocico, zastaviaich policajti, otec nebude vediet preukazat,kto je s nim a problem jena svete ...inac je uplne jedno, ci suspolu 20 km ja jednej, alebo druhej strane hranice ...
@guinevre velmi neznasas exmanzelku svojho partnera? 😀
@guinevre ....väčšinou má každá strana svoju pravdu, každý má svoje argumenty...ale ako tak pozerám fora, tak sa málokedy stretnú dvaja rodičia , čo sa vedia dohodnúť normálne.....u nás to bolo v pohode , kým súd nerozhodol o výživnom.....potom začalo robenie napriekov.....
ked sa zoberú deti mimo SK, tak ale majú väčšinou pri sebe ten pas a európsky zdravotný preukaz....a za seba ti poviem, kedže sa starám sama, a penazí nemám nazvyš, tak ma proste musí zaujímať aj takáto stránka...ja som vždy , ked sme išli ešte niekam aj s otcom detí, vždy predtým uzavrela poistenie...možno ti to príde choré, ale ja zastávam názor....lepšie poriešiť, než lutovať.....
@henriettta Haha, viem, ze by sa ti velmi pacilo, keby som ju ja neznasala, ale prave je to naopak, ona sa nemoze zmierit s tym, ze on o nu zaujem nema, tak neznasa aj mna aj jeho rodinu (ktora sa zastala za MM). Neznasaju ju jeho rodina a jeho kamarati, vraj je neskutocna sekera. Mna moc netankuje, nakolko v zivote som sa s nou nestretla a pravedpodobne sa to ani nestane, a MM tiez netuzi po kontakte s nou. Ale, vratme sa k teme 😎
@henriettta Preco ti vadi, ze s nim vycestuje do zahranicia? Predpokladam, ze to je tu do Rakuska alebo Madarska za hranicou.