Styk otca s dieťaťom počas choroby

26. aug 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať mamičiek, ktoré majú rovnakú situáciu. Dieťa v mojej starostlivosti, upravený styk súdom. S otcom žiadna reč, komunikácia, robenie napriekov. Dieťa je aktuálne choré, chytene priedusky, kašle, sople má azbysenu teplotu, berie antibiótika - tie majú byť v chladničke. Otec si ma dnes pre neho prísť, ale majú cestovať do miesta bydliska otca 400km a v nedeľu späť.
Dali by ste dieťa v tomto prípade otcovi?

elizabet173
26. aug 2022

nie, poslala by som mu SMS alebo mail, v akom stave je dieťa a navrhla náhradný termín stretnutia. SMS by som si uložila

pribinak
26. aug 2022

Ponúkla by som otcovi iný termin, napr budúci víkend. Este teraz by som mu poslala odfotenú lekársku správu

anjelicek26
26. aug 2022

Ponukni otcovi nahradny termin, 400km 2x s horuckou a antibiotikami za jeden vikend no way, proste to je porusenie liecebneho rezimu od pediatra, nejde 5km do vedlajsej dediny...

kikus1997
26. aug 2022

Tiež by som ho nedala … 400km je strašne veľa … ale treba sa na to pozrieť aj z právneho hľadiska , aby si nenarobila len problémy ….

sense
26. aug 2022

Ak je dieťa na tak zle ze mu to ohrozí zdravie tak otcovi napísať, od fotiť správu a ponúknuť náhradný termin. Ak nepomôže vypýtať od lekárky potvrdenie

elizabet173
26. aug 2022

@kikus1997 to je síce pekná teória, ak by otec býval 30 - 50km, od miesta bydliska dieťaťa, dieťa by nemalo vysoké teploty, tak by som ho zbalila aj s liekmi, či leží doma alebo u neho, je viac menej jedno. Ale prevážať choré dieťa 400km, len preto, aby ležalo u otca mi príde hlúposť, lebo tu už do popredia idú záujmy otca, nie dieťaťa

lenkadenisa
26. aug 2022

Ach, toto nezávidím. Spomenula som si na seba a prvú dcéru, keď bola malá, otec *** robil všetko najust. Aj chorú si ju brával, inak robil komédie, vyhrážal sa, neskutočné veci vypisoval, policajtov volal, právnikov... No držím palce.

kikus1997
26. aug 2022

@elizabet173 to nie je teória bohužiaľ , to je zákon … je to veľmi krehká téma … ľudia si vedia robit napriek po rozvode … až je to veľa krát na zaplakanie … pre to na to upozorňujem

elizabet173
26. aug 2022

@kikus1997 súhlasím, že je to na zaplakanie, preto by mal byť zákon chrániť v prvom rade dieťa. Aj keď viem, že sú ženy, ktoré si vymyslia čokoľvek a zoženú potvrdenie kdekoľvek, len aby dieťa otcovi nemuseli dať. Smutné

anjelicek26
26. aug 2022

Ono pravda ako su otcovia, co si napriek beru chore deti - tak su aj matky, co si vymyslaju choroby, aby dieta nemuseli dat, pripadov je na oboch stranach dost...tuto mamicka ma moznost mu zavolat/napisat, co sa deje, co dietatu je a aj to, ze je pre neho byt 4-5h v aute v takom stave momentalne nevhodne a ze si to vynahradia, pripadne dat s otcom videohovor (otec-dieta), nech vidi, ako mu je... a ten nahradny termin urcite ponuknut, proste zivot je o kompromisoch...

mogaa
26. aug 2022

je to o dohode a vzťahoch medzi rodičmi....ak ide naozaj len o chytené priedušky, tak mu dieťa daj....ak ide len o to že dieťa trochu zakašle a má soplík - tak je to skôr robenie priekov....ak mu ho nechceš ale dať, treba mu to vopred oznámiť, čiže mu pošli sms že dieťa má teplotu a berie ATB....ale rovnako počítaj s tým, že nabudpúce ti môže urobiť to isté, teda ak dieťa u neho prechladne, vezme ho na pohotovosť a zavolá ti že ho v daný čas neprinesie naspäť, lebo je choré a lieči sa .....a je jedno že otec pôjde od práce a dieťa bude u starých rodičov....to je presne rovnaká situácia.....

elizabet173
26. aug 2022

@autorka ty poznáš svojho ex najlepšie, nepomohlo by napísať mu SMS, že dieťa kašle, má sopeľ, zvýšenú teplotu, chytené priedušky, má antibiotiká, ale ak chce, nech si prinesie prenosnú chladničku na lieky, dáš mu do termosky čaj, napíšeš mu postup, ako dávať zábaly, keby teplota vybehla vyššie a dieťa si môže zobrať. Nech má v aute aj deku a vankúše, lebo cesta je dlhá. Neodradilo by ho to? Nezapol by rozum aspoň na chvíľu? Či ego by zvíťazilo?

dievcacitajucelist
26. aug 2022

@elizabet173 Ja som po rozvode tiež raz napísala ex že mladší syn ma zápal priedušiek či si ho zoberie v iný termín. Najprv mi vykrikoval pod oknami a neskôr zavolal na mňa políciu. Policajti prišli do bytu a keď uvideli syna aký je zmoreny, že leží povedali exovi niečo za dverami. Ex na hodku odišiel a potom mi zas vykrikoval, že som ovplyvnila policajtov. Niektorí ľudia maju svoju predstavu a neakceptuju nič iné

janinque
26. aug 2022

Mali sme rovnaku situaciu, dieta doma s horuckami, vracalo, dala som ex vediet, ze je chore, siel aj tak po neho. Zavolal na mna policiu, ze mu nechcem dat maleho - vial im pod nosom rozhodnutim zo sudu. Policajt mu povedal, ze nech ide domov a necha dieta na pokoji vyliecit sa - ze mu davam nahradny termin. A ze ked sa to bude opakovat, daju mu zaplatit marny vyjazd :D Tak odvtedy sa vie dohodnut... 🙂

elizabet173
26. aug 2022

@dievcacitajucelist preto píšem, že ona ho pozná najlepšie. Ja som našťastie nič také nemusela riešiť, my sme mali neobmedzený styk, ale sú ľudia, s ktorými sa dohodnúť nedá

autor
26. aug 2022

Všetko to som urobila, otca som informovala, správu od lekárky poslala, žiadala aby nechal dieťa liečiť sa žiaľ s ním nie je reč , že on sa o dieťa tiež postará...bojím sa, že jej tá cesta pohorší otec je nezodpovedný prefukne ju a bude zápal pľúc... Ak mu ju nedám určite pôjde na políciu

autor
26. aug 2022

Kolizna opatrovníčka má inštruovala že náhradné termíny v prípade choroby sa neposkytujú, nie je to moja vina že dieťa ochorelo, samozrejme sa riadne starám a trápi ma že je chorá

dievcacitajucelist
26. aug 2022

Nech ide na políciu..policajtom ukáž správu, ak uvidia, že dieťa je choré tiež niesú netvori, aby brali choré dieťa..nič sa neboj..ten tvoj ex bude taky istý "inteligent" ako bol môj

autor
26. aug 2022

@dievcacitajucelist napíšem súkromnú správu

dievcacitajucelist
26. aug 2022

odpísala som

janinque
26. aug 2022

mne kolízna povedala, že mám dávať náhradné termíny, otec to totiž môže vytiahnuť na súde ako bránenie v styku. Totiž aj matky môžu takto mariť stretávanie sa s otcom, kľudne nemusí vidieť dieťa pol roka - stále je v termíne stretnutia s otcom choré. Ja by som sa radšej dohodla na inom termíne.

autor
26. aug 2022

@janinque dieťa tam inak riadne chodí, dokonca aj v prípade choroby ak to nie je nič vážne ale dieťa aktuálne nie je v stave aby tam išlo, žiaľ zdá sa že otec sa sem trepe a následne pôjde podat oznámenie...dieťa naozaj nie je v stave absolvovať takú cestu a obávam sa aby sa to nezhorsilo...

elizabet173
26. aug 2022

náhradný termín by som mu určite navrhla, tebe by sa to tiež nepáčilo, keby to bolo opačne. A zbytočne sa bude tvoj ex trepať 400km sem a potom 400 späť, poslala by som mu tú SMS, ako som ti písala vyššie. Už to, že ste od seba 400km, je pre dieťa ťažšie, ako keby ste boli 40km