Styk otca s dieťaťom po rozvode

hausknechtova
26. dec 2011

ahoj vie mi niekto povedat ako dlho po rozvode mam cakat ci byvaly bude chodit za dcerou este ani raz za nou nebol a neviem dokedy budem musiet byvat kazdu druhu nedelu doma a cakat ho

anjelicek26
26. dec 2011

@hausknechtova - pokial viem, tak ak neprijde, tak si to treba znacit do kalendara - hlavne, ked sa aspon den vopred neospravedlni - a neskor to mozes pouzit na sude ak by si poziadala na upravu styku s dcerou - teda na upravu styku kvoli nezaujmu. Nerozumiem - ty ho automaticky cakas kazdu druhu nedelu? Pokial viem, tak sa musi nahlasit, ze chce prijst a len vtedy musite byt doma 😕

hausknechtova
autor
26. dec 2011

@anjelicek26 mne povedali ze musim byt doma a chcela som vediet po akom case to mozem dat na sud my mame stanovene ze sa budu stretvat kazdu druhu nedelu v bydlisku matky a za pritomnosti matky ale zatial neprisiel tak neviem ci vobec pride a kolko ho mam cakavat alebo ci sa musi ohlasit

zunama
26. dec 2011

ahoj,no pokial viem ja tak sa ohlasit nemusi,len ak potrebuje presunut termin,alebo pre dieta nepride,mal by ti dat vediet..moj ex ziadal na sude upravu styku a ked ju dostal tak aj tak terminy nedodrzije,pytala som sa na to pravnicky a ona mi povedala ze to nieje jeho povinnost vyzdvihnut dieta,len opatrenie keby som mu dceru nechcela dat..ja mam skor problem ze mala ma 3,5 roka a on za nou chodi v dvojmesacnych intervalich a nic s tym neurobim,iba dieta moze povedat ze nejde..

irriss
26. dec 2011

@hausknechtova
chapu, ze cekas... 😉
ale pokud neprisel "tatinek" ani ve vanocni nedeli, uz bych necekala "NIKDY" 😢

alexandra
26. dec 2011

Podla mna postaci ak pockas hodinu a potom mu napises sms, ze idete mimo, ale v pripade, ze by sa predsa len chcel dostavit, staci ked sa ozve a Vy sa vratite.

kaby
26. dec 2011

@hausknechtova pokial nepride, mal by ti dat dopredu vediet... Ano, ziaden zakon mu tuto povinnost neuklada. Avsak je nemyslitelne aby si ty takto vyckavala niekolko rokov... Skor nez sa rozhodnes "nebyt doma v stanovenom case" podaj na UPSVaR, na odd. socialnej kurately oznamenie o tom, ze otec dietata nedodrziava pravoplatny rozsudok vo veci styku s maloletym dietatom. Uved tam datumy a dolezity fakt, ze ta nijakym sposobom ani raz neinformoval o tom, ze sa nedostavi.... Preco tento postup? No presne preto, co tu uviedla zunama.... Ty nie si zakonom nijako chranena, ale zakon chrani otca, a tento zakon otec dietatta moze v buducnosti velmi lahko zneuzit, co oteckovia aj casto robia... A to tak, ze pokial v buducnosti nebudes doma, moze poziadat sud o vykon rozhodnutia.... dostanes pokutu,ale neumoznenie styku s dietatom je aj dovodom na to, aby dieta bolo zverene do opatery druhemu rodicovi.... Preto to skutocne nepodcenuj......
p.s.: uz spominane oznamenia je najlepsie podat osobne, vytlac si to dvakrat a jedno si daj potvrdit socialnou pracovnickou, ze to teda prijala, datum a meno....
Tieto hlasenia davaj sumarne za mesiac, po pol roku podaj navrh na upravu styku s dietatom, prave z dovodu nezaujmu otca o dieta.... vela stastia

kitti0503
29. dec 2011

ahojte
Poradte mi prosím rýchlo ešťe dnes!

Otec dostal styk s dieťaťom takto:Každý rok od 26.12 od 09.00hod ---do 29.12 do 16.00,ale!!!!tento týžden padne na neho aj výkend,lenže kedže sme 25km od seba preto to takto dala sudkyna a hovorila že ked to nanho padne tak to sa už neráta do toho lebo dostal 4 dni.čo mám robiť??musím mu ju dať alebo nie.Lebo tak to by bol už 1 týžden a nie 4dni.Nemám to napísané na papieri že to už nemá zarátať do toho.čo mám robiť?

hausknechtova
autor
30. dec 2011

@kitti0503 dohodnut sa s byvalim neda že by si mu sama navrhla že sa ti to zda vela moj si po malu nechodi vobec tak neviem ako je to v takychto pripadoch daj mi prosim vediet ako si to vyriešila dakujem

kitti0503
3. jan 2012

okej dám ti vedieť lebo teraz v utorok idem za advokátkou.

kitti0503
21. sep 2012

maminky poradte mi ešte dnes

Dnes má prísť otec pre malú dcéru 7 ročnú,lenže dnes majú v škole súťaže a ona chce zostať v škole a chce súťažiť,dalej zajtra hned na druhý den musí ísť ráno na 09.00 vystupovať lebo chodí na mažoretky( baví ju to velmi) a ešte v ten den večer musí ísť do kostola niečo budú precvičovať,no ja som toto všetko povedala jej otcovi a aj to že tak nech príde v sobotu večer pre nu,no jemu sa to nepáčilo a aon sa ešťe musí doma dohodnúť že čo a ako bude.Do dnes mi ešte nevolal a ja už viem do predu že príde a ked nebudeme doma tak zavolá policajtov,vlastne jeho matka,lebo ona to robí rada.A ja viem aj to že nie otec príde pre nu,lebo nie on chodieva,ale jeho matka a tá s radosťou zavolá policajtov nakolko sa v tom vyžíva velmi.Má splnomocnenie že si môže vyzdvihnúť dieťa,ale ked jednoducho nechce ísť malá tak čo mám už s nimi robiť?????? jednoducho to nepochopia že ked nechce ísť tak nechce ísť a krúžky som ja zaplatila a nie oni,ani výživné mi neplatí ale príde mi sem cirkusy robiť.Ja som sa aj dnes opýtala malej že čo chce a to eštednes ráno pred školou,lebo ja som jej povedala že ked chce k otcovi,môže ísť,ale ona nechce ,lebo chce vystúpiť,aj som jej to vysvetlila že ked chce chodiť na mažoretky tak necvh chodí riadne lebo hore dole chodiť to zase nemá zmysel a ja len tak pre nič za nič platit nebudem a to je jasné.škola aj tak stojí vela penazí.
čo mám robiť???????????????????????

priroda44
27. sep 2012

Ahojte viete mi poradiť, som v rozvodovom konaní, pojednávanie máme v decembri. Mm chce bojovať za neobmedzený styk...chcem sa spýtať či tu niekto máte súdom daný neobmedzený styk a aké sú tam podmienky? Bo on si myslí, že je to jednoduché, že dieťa dostane kedy si zmyslí, kedy mi zavolá.

Ďakujem za radu 🙂

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 ahoj, my mame neobmedzeny styk a neviem si to vynachvalit,ale my mame s mojim ex dobry vztah a tak neni problem sa dohodnut.u nas to funguje takto: v sobotu na obed si pride ex pre chalanov ma ich do pondelka rana kedy ich zanesie do skoly a skolky a odtial ich uz vyberam ja,ked mu vikend nevyhovuje lebo je odcestovany tak mi iba zavola a dohodneme sa inak,tak isto ked ja potrebujem niekam ist cez tyzden tak ex nema problem a vezme si chlapcov.ale myslim si ze takto vedia fungovat iba ludia co sa vedia dohodnut,inak to moze viest k dalsim nedorozumeniam a hadkam

priroda44
28. sep 2012

@arabeska ďakujem, tak to je fajn ak sa viete dohodnúť a nie sú žiadne problémy. Ja verím, že aj my s odstupom času budeme vychádzať a všetko bude jednoduchšie, teraz je to všetko veľmi čerstvé. Ale momentálne si neobmedzený styk neviem predstaviť 😅 takže tvoj ex máva deti každý víkend? prípadne aj v týždni? Čiže aj keď ty potrebuješ si vybaviť či už lekára alebo súkromné veci, tak kontaktuješ jeho? Ďakujem

priroda44
28. sep 2012

@arabeska teraz som si uvedomila, že si písala, že nie každý víkend mu vyhovuje 🙂

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 hej,vzdy ked nieco potrebujem kontaktujem najskor jeho,az ked nemoze kontaktujem moju mamu a pod. tym ze sme sa my dvaja rozviedli tak on neprisiel o to ze je otec,nikdy by som si neodpustila keby s nim deti nemali normalny vztah a preto robim maximum aby sme si vychadzali aj my dvaja.u nas to bolo tiez pekelne pred rozvodom,ale vzdy som vedela ze chcem aby sa s detmi nadalej intenzivne stretaval a preto som sa snazila hadkam vyhybat,aj teraz sa obcas chytime,ale uprimne si vychadzame spolu ovela lepsie ako kked sme boli manzelia 😅
preco nechces neobmedzeny styk?vsetko sa utrasie,neviem sice preco sa rozvadzate ale unas to bolo ciste peklo a vidis aj nampriek tomu sme si nasli k sebe cestu a vychadzame si.hlavne nic neries za horuca. ako velke mas deti?aky maju vztah k ocinovi?

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 vatsina mu vyhovuje 😉 za posledny rok ich nemal cez vikend asi 4 krat,lebo bol odcestovany,pripadne choroba.ziadna tragedia 😉

priroda44
28. sep 2012

@arabeska ja sa rozvádzam preto, že mm sa rozhodol v máji nás opustiť, našiel si milenku ale je pravda, že dlhšie to medzi nami nefungovalo...je tam toho viac. Dcérka má 2,5 roka. K mm chodí, ja práveže som za to, aby boli intenzívne spolu. Teraz to máme stanovené súdom tak ako som požiadala...každý druhý vkend, každý utorok a každý druhý štvrtok poobede ale vieme sa dohodnúť. Len mi vadia tie zbytočné telefonáty, keby bol iba ohľadne dcéry, tak beriem ale zatiaľ si neodpustí vždy niečo a ja mám ešte kvôli nemu finančné problémy, chodia mi upomienky 😔 takže možno momentálne z mojej strany taká nechuť 😅

priroda44
28. sep 2012

@arabeska ale zase cez víkendy viete chodiť na výlety, mať program 😕

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 ak niekam chceme ist tak bud ideme vsetci,alebo sa zase dohodneme ze deti budu u nas 😉

priroda44
28. sep 2012

@arabeska aha takže v pohode trávite víkendy aj všetci spolu? 🙂 tak to by som bola rada aj ja, ak by aspoň z časti sme to mali tak dobré ako vy 🙂 musí to byť fajn, aj mne mm vravel, že určite si budeme lepšie vychádzať sami ako manželia 🙂

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 my spolu naozaj komunikujeme ovela lepsie ako ked sme boli spolu 😅 dokonca ma rad aj mojho priatela 😅 proste vsetko sa casom zlepsi,uvidis.my sme od seba uz vyse 2 rokov tak preto to uz mame vsetko "upratane" .drzim vam palce,zo zaciatku to bude o velkych kompromisoch a dohodach,ale postupne nabehnete na svoj styl ktory bude vyhovovat obom stranam

priroda44
28. sep 2012

@arabeska ale asi ste sa rozvádzali pre iný dôvod ako my 😅 . Ďakujem Ti veľmi pekne za rady 🙂 všetko dobré aj Tebe a tvojej rodinke a gratulka k baby 🙂

arabeska
28. sep 2012

@priroda44 my sme sa rozvadzali pre velke povahove rozdiely,neustale hadky koli vsetkemu,proste peklo,obaja sme dominantny a to tiez nerobili dobrotu. a vidis odkedy nie sme spolu vychadzame si super 😉 ja chapem ze pre teba je to o inom,ze sa musis vela prekonat,ale malicka za to nemoze a je najhorsie ked trpi dieta ktore je v tom nevinne.teba urcite niekde caka tvoje stastie,hlavu hore vsetko bude dobre 😵 ani ja som neverila a chlapa som uz ani vidiet nechcela a hla zjavil sa a sme spolu uz skoro 2 roky,budeme mat babo 😵 drzim velmi palce,daj vediet ako ste dopadli

priroda44
28. sep 2012

@arabeska teším sa s Vami, asi nie veľa párov takto skončí a majú lepší vzťah ako keď boli manželmi 😕 . Dcérka je chvalabohu v úplnom poriadku, veľmi sa vždy teší k tatinovi, majú pekný vzťah, mňa to teší, bo to je to posledné, aby tam nechcela chodiť...ale tak pokiaľ ja ju tak vediem, tak nevidím dôvod. Ja by som nemala žiadny problém s mm komunikovať normálne, vždy ho pekne oslovujem (a pritom mi práve ON veľmi ublížil) ale chcem vychádzať aspoň teraz a práve kvôli malej. Lenže on to vždy nejak ukončí, ono je to asi aj tým, že si veľa vecí uvedomil a mesiac dozadu nás chcel späť...ale proste to nejde 😔 ďakujem moc 🙂