Styk otca s 9 ročným dieťaťom

malasue
27. okt 2015

Ahojte,čaka nas rozvod.Chcem sa opýtať,ako mate rozširený styk s detmi-respekt. vaši Ex.A ake sa im určilo výzivné. Platovo sme na tom pomerne rovnako,dieta ma 9 rokov a vychadza s otcom dobre..byvame v tom istom meste.Na dohode to určite nenecham,lebo s bývalým nemam chuť komunikovať..aký styk si može žiadat najviac? Dakujem za vaše rady a skusenosti.

sissy27
27. okt 2015

@malasue no úplne najviac si môže žiadať zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti... hneď za tým je striedavá starostlivosť... žiadať môže čokoľvek, nie je to nijako ohraničené, neexistujú žiadne tabuľky...
ale na tvojom mieste prvé čo urobím, tak pracujem na sebe a s exom ohľadne dieťaťa komunikujem... pretože ide o dieťa, nie o teba a ani o exa... pokiaľ nebudeš ochotná komunikovať, tak na to doplatí jedine dieťa, nie tvoj ex...

bonaqa2013
27. okt 2015

napíšeš koľko asi zarába, či nemá ešte nejaké iné závazky - deti. Ale na 9 roč. syna 120 - 150 e. Potom sa bude zvyšovať pri nástupe na 2 stupeň ZŠ, potom pri nástupe na strednú školu, na vysokú..... No ak nastane medzi rodičmi nejaká zmena - napr. niekomu z Vás pribudne vyživovacia povinnosť, založí si rodinu - vydáš sa, ....., stratí zamestnanie....

malasue
autor
27. okt 2015

Dakujem za reakcie.Potrebujem však vediet to, kolko dni do mesiaca mu možu schvaliť..či mate niektora podobnu situaciu a skusenost, nie len odhady.Ak by si napr ziadal na cca 10 dni, nie len na kazdy druhy vikend. Plat mame rovnaky cca 700€,tak asi platit vyzivne nebude tych 150€..

malasue
autor
27. okt 2015

Uplne inač som položila otázku do diskusie, len mi to admin uplne zmenil!! Chcela som vedieť,to v akom styku ssa vam deti stretavaju s Ex.Ako máte rozširený styk.

malasue
autor
27. okt 2015

@sissy27 tu komunikaciu som myslela tak,ze nechcem mat styk na dohode a komunikovat s nim zakaždým ked bude mat chut vidiet dieta.Radsej mat presne urceny styk.

sissy27
27. okt 2015

@malasue pozri, obaja môžete žiadať prakticky čokoľvek... a súd musí rozhodnúť tak, aby to bolo v záujme dieťaťa, nie aby uspokojil rodičov... pýtala si sa na tých 10 dní v mesiaci - áno, je reálne, aby ich dostal, pokiaľ má s otcom dobrý vzťah, tak ja v tom ani problém nevidím... môže to byť napr. každý druhý víkend od piatku po škole s tým, že v pondelok ráno pôjde od otca rovno do školy, k tomu ešte napr. jeden deň v týždni po škole, plus adekvátnu časť prázdnin.

jani_uk
27. okt 2015

@malasue Ked dieta ma dobry vztah s otcom, tak neviem v com je problem aby sa s nim stretaval castejsie?

draik
27. okt 2015

Obvykle sa priznáva každý druhý víkend a nejaký deň v týždni. Ak sú dobré vzťahy je možné aj viac, prípadne aj striedavá starostlivosť.