Styk otca s 3-ročným dieťaťom v prípade rozvodu

happymama_happykid
17. jan 2021

Baby, prosím vás, z reálnej skúsenosti. Ako je dobre /vhodné dohodnúť si stretávanie dieťaťa s otcom?
Každý druhý víkend. To je okej.
A potom? Ako to máte vy? Potrebujem sa inšpirovať. Dieťa má len twraz 3r.
Co funguje u vás? Dat presne na papier ktoré dni, časy, prazdniny?
Ďalšia vec je, keď to raz dáme na papier, da sa to potom aj zmeniť keď s tým budú obaja súhlasiť? Nie som si istá teraz.
Ďakujem vám za rady tipy inšpirácie

pribinak
17. jan 2021

Vždy sa to dá zmeniť

Na papiery mizes mat že nepárny víkend, ale ak tam budeš mat napr rodinnú oslavu, tak sa dohodneš s otcom a zoberie si vždy dieťa on a si to prehodite
Alebo ak to bude vyhovovať obom tak si dieťa mize brat aj mi o súdne stanovený termin, to je najmä pre pary, ktoré sa dôkazu dohodnúť, ale ak sa pary dôkazu dohodnúť, tak si to dieťa môžu brat podľa voľnej dohody

szdan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
17. jan 2021

Mam sice uz 10r, ale nemame urcenu starostlivost. Mame spisanu dohodu, ze sa sami dohodneme. Ked dcera chcd ist, ide, ked nie, nejde. Dopredu si dame vediet, ze ideme na dovolenku a ten druhy sa prisppsobi a opacne.
Priatel ma 9r syna a ma presne vsetko do detajlov spisane...
Parny vikend od piatka od 15hod do nedele do 15hod. Neparnu stredu od 17-19hod.
Pocas vianoc od 27.12 od 15hod do 30.12. do 18hod. Jarne prazdniny v parny rok on, neparny ona. Atd...leto prva polovica jula a prva polovica augusta.
Niekedy je lepsie presne mat vsetko na papieri a a ked sa viete dohodnut, tak aj pomimo dovolit stretavanie. Ved co moze byt lepsie, akk ked je dieta spokojne aj tam aj tam.

elizabet173
17. jan 2021

@happymama_happykid Velmi zalezi na tom, aky mate s byvalym vztah. My sme nemali na papieri nikdy nic, vzdy sme sa vedeli dohodnut. Ani jeden z nas to nezneuzival. Ale byvali sme kusok od seba, aj to znacne ulahcovalo situaciu a v case rozvodu bol syn uz stredoskolak, ale pri malom dietati by to bolo rovnake

horalka1986
18. jan 2021

Na papieri mame podľa dohody a ja mam normalneho exa tazke ty zvaz ako to chces a ci ti moze robit naprieky. Inak, mame kazdy druhy vikend plus ked ma nieco pomimo (oslavu, bratranec mal birmovku a podobne) tak samozrejme mi da vediet a deti idu ku nemu.

pesmaxipes
19. jan 2021

@happymama_happykid otec chcel mať presne určené stretávanie, každý párny víkend, utorok a štvrtok popoludní 15:00-18:30, prázdniny prvé dva týždne v júli aj auguste, Vianoce a Silvester na striedačku. Chodí na 2-3 hodinky raz za 2 týždne hocikedy v priebehu týždňa, ozve sa vopred deťom, ak nemajú moc učenia, tak to neriešim.

sonnenshein
19. jan 2021

Mame uz 10 rokov neobmadzeny styk po dohode rodicov. Funguje to absolutne bez problemov, samozrejme za predpokladu, ze sa viete dohodnut.

basska_b
19. jan 2021

Manžel ma na papieri každý druhý víkend a cez prázdniny presne dni. Nedodržalo sa to asi nikdy. Vždy musí volať dcére a tá to rieši s ex a milionkrát bol aj odmietnutý, väčšinou sa on prispôsoboval, takže to, čo je na papieri, to je len tak pro forma. Prax býva iná. Častokrát to býva proste o dohode... cez koleno sa to nikdy lámať nedá