Styk dieťaťa so starým rodičom

beberenka
10. jan 2024

Ahojte ex sa stretáva s malym(zatiaľ v prítomnosti matky lebo ho predtým pol roka nevidel) a potom si ho bude brat aj k sebe samého, babka ma dala na súd že chce byt s malým aspoň 2 x za týždeň, mám šancu že jej to zamietnu v plnom rozsahu alebo je tam možnosť že by jej dali stretávanie aj keď bude s malym keď bude u tatka ?? Ďakujem za odpovede

doriiis
10. jan 2024

Ak je babka normálna,šancu a právo má.Odporucam pre obe strany sa nejak normálne dohodnut

vyrovnanaosoba
10. jan 2024

@beberenka má právo sa stretávať, ale asi tiež to bude také, že za tvojej prítomnosti.

syslik81
10. jan 2024

mas syna-takze raz aj ty budes na rovnakej strane ako exsvokra- ako by si sa citila nevidiet vnuca len preto ze nevesta nechce? ak su starky v pohode dovol im vidiet deti- aj pre syna to bude pozitivum starky za vas rozvod predpokladam nemozu

pe_mi
10. jan 2024

Počula som o pár prípadoch ,že starkí dajú styk s vnúčatami na súd.sú príbehy ,že súd odklepne a aj nie .ťažko povedať.

ukulela
10. jan 2024

@beberenka ake velke je dieta? Ako casto sa stretava s otcom? Pred rozchodom mala s dietatom kontakt? Branis jej v stretavwni? Je tam vela premennych. Ale ak bude mat otec styk v nejakom standatdnom rozsahu, trebars 2x popoludnie v tyzdni a kazdy dtuhy vikend, sud ti nevezme dalsie 2 dni. Mala by sa dohodnut so synom. Ale dovtedy, ak ho chce vidiet, by si tiezmala byt ustretovwjsia.

anjelicek26
10. jan 2024

Aspon 2* za tyzden jej nikto neschvali, ale 2* do mesiaca nemaju dovod zamietnut. Dieta ma pravo vidiet babku..

mogaa
10. jan 2024

@anjelicek26 pohode jej môžu schváliť aj 2x do týždňa ak to bude na hodinu🙂

draik
10. jan 2024

Štandardne raz do mesiaca (ak o víkendový deň), nie vtedy, keď má dieťa ten z rodičov, ktorý ho nemá v osobnej starostlivosti.

beberenka
autor
10. jan 2024

@syslik81 ona s ním je keď je s tatkom

beberenka
autor
10. jan 2024

@anjelicek26 on je s ňou keď je u tatka

beberenka
autor
10. jan 2024

@ukulela 2,5 roka má, dva x do týždňa ho má tatko a je s ním aj ona, respektíve bude keď teraz od februára si ho môže zobrať k sebe samého, babka chodila k nám raz do mesiaca a aj to mi klamala snáď vo všetkom čo sa dalo do oči

veronikaszabova
10. jan 2024

@beberenka kamoska ma dane sudom kazdu druhu stredu na hodinku - stara mama

anickabasnicka
10. jan 2024

@beberenka nevim, jake mas vztahy s exsvokrou popripade s expartnerem, ale premyslej do budoucnosti- pujdes do prace,a kdyz ti maly onemocni,kam ho das, kdo ti ho pohlida.nedejboze ty sama onemocnis nebo budes muset jit do nemocnice, co bude se synem po tu dobu? mela by jsi umoznit, aby mel nejaky vztah s rodinou tveho ex, pokud jsou normalni, nikdy nevis, kdy je budes potrebovat. mysli na syna, nejen na svoje urazene ego

ukulela
10. jan 2024

@draik môže sa stať, že dajú babke časť z víkendu, keď ma dieťa matka? Tým pádom jej vezmú víkend, keď môže s dieťaťom plnohodne tráviť čas? Otec 2 celé víkendy a matka celý len 1?

cacianka
11. jan 2024

A zase sa tu rieši, niečo mimo zadanej otázky ....
Ak bude dieťa pravidelne s otcom, je v jeho kompetencii riešiť stretávanie s babkou práve vtedy.
Alebo max jej dá súd pár hodín 1x za mesiac, ale skôr nie, pretože stretnutie si môže riešiť cez syna, počas jeho termínov.

veronikaszabova
11. jan 2024

@cacianka coby jej to neschvalili. Kamoska ma dieta, ktore si otec berie kazdy druhy vikend od soboty do nedele. -- a chodi aj k starym rodicom.
Jeho matka si este vysudila malu kazdu druhu stredu na 1h.

draik
11. jan 2024

@cacianka
A to sa veľmi mýlite.

@ukulela
Nie je to vylúčené.

sense
11. jan 2024

Možno 2x do týždňa nedajú ale môžu jej žiadosti vyhovieť. Predpokladám ze u otca nebude bývať každý týždeň dva tri dni, ale slovenský tradične každý druhý víkend.

Ja ďakujem mojej mame ze napriek tomu ze bol otec aký bol sme k babke mohli chodiť, aj keď babka tiež držala veľmi veľmi dlho stranu synovi a videla chyby len v mojej mame. A tiež nám vždy pripomenula ze ma babka meniny ci narodeniny aby sme jej napísali pohľadnicu alebo za telefonovali.

beberenka
autor
13. jan 2024

@anickabasnicka ex alkoholik a mlátil ma, ona tvrdí že jej synček by to nikdy nespravil, malý tam chodí plačom a šmykom, ja mám aj muža sestru a rodičov čo mi vedia pomôcť,… toto neni o mojom egu

anickabasnicka
13. jan 2024

@beberenka vycházela jsem jen z tvého dotazu, v něm není psané, že byl ex alkohollik, ani že k němu nechce syn chodit, ani že máš kolem sebe lidi, kdo ti pomůže....měla by ses poradit se sociálkou a tam všechno říct. nebo s právníkem.tady na konovi ti nikdo odborně neporadí, zvlášt, když skutečnosti sděluješ po částech. to se pak špatně odpovídá, když není celá pravda venku. max ti tady řeknou, jaké mají své vlastní zkušenosti, popřípadě, co by některé přechytralé udělaly, ale tak v ideálním světě, kde by měly hlavní slovo, protože v realu by si ani neškrtly. a takové odpovědi ti jsou k ničemu.......takže doporučuji tu sociálku nebo právníka, popřípadě nějakou neziskovku či občanskou společnost, která poskytuje právnické služby zdarma , a tam jim všechni říct. a pravdu, celou!!! popřípadě i nějaké dukazy, že pije, že tam nechce chodit, že tě mlátil.....jinak si jen "vymýšlíš"