Styk babky a vnučky

15. sep 2024

Ahojte, my sme sa prestali stretávať so svokrou (alkohol a podobne, narobila veľa zla)
Ukončili sme kontakt v čase keď som bola tehotná, keď zistila že ani vnúča k nej vodiť nebudeme, podala si žiadosť na súd, bola medzitým na liečení. Súd jej určil stretávanie 2 dní každý druhý týždeň, cez týždeň na 2,5 hodiny za mojej prítomnosti (manžel pracuje v zahraničí). Cez týždeň to má určené lebo brigáduje v bare cez víkendy...a tu nastáva môj problém, keďže nechcem porušiť nariadenie súdu ( už keď sme dva týždne neprišli lebo dcéra bola chorá, dávala podnet že jej zamedzujeme kontakt). Takže na stretnutia chodíme ale strašne ma vždy vytočí. Reálne ju dcéra zaujíma minimálne, stretávame sa v parku alebo v nejakom indoorovom ihrisku a ona si len sadne pri mňa a komentuje, všetko je zle prečo dcéra má modrinu, nedávam na ňu pozor, zle sa starám, prečo jej dávam jablko, prečo pije čistú vodu a nie čaj, prečo ja nemám dlhé gate ale som naľahko, prečo muž nerobí tu, prečo máme nové auto atď atď atď. Proste len všetko komentuje, s dcérou netrávi čas, stojí/sedí pri mne a komentuje..chceme podať návrh o úpravu styku, každé dva týždne ju 5 hodín počúvam ako všetko robíme zle a všetci sme mimo....raz nám už tento návrh zamietli lebo na súde svokra tvrdí že miluje čas s vnučkou (reálne si ju nevšíma) ako toto dokázať? Dcéra bude mať 2 roky. Neriešili ste niekto niečo podobné? Ďakujem

matullienka
15. sep 2024

Skúsenosti našťastie nemám ale ja by som ju na tvojom mieste ignorovala. Nie si povinná s ňou komunikovať, vezmi si na stretnutie knižku, sluchátka a pusti si nejaký podcast. Nemusíš si ani sadnúť vedľa nej. Nech sa hrá s vnučkou

gribka1
15. sep 2024

Nechaj ju nech sa jej venuje. Absolútne s ňou nekomunikuj, neodpovedáj, neudržuj očný kontakt. Proste neexistuje. Ak bude mať malá požiadavku povedz starej,.

autor
15. sep 2024

@matullienka skúšala som, ona sedí a hovorí, najskôr som skúšala také vety typu "vy ste už vychovávali" alebo "nieje to vaša vec" ale ona ide stále...ja dcéru hojdam a ona stojí vedľa mňa, nemá záujem hrať sa s ňou. Mám pocit že tie stretnutia chce len kvôli tomu aby nám mohla nadávať... dieťa ju nezaujíma a len mi stojí za riťou

autor
15. sep 2024

@gribka1 ona sa jej nevenuje, nemá o to záujem bohužiaľ

matullienka
15. sep 2024

Ono by bolo super mať nejakého svedka, možno kamarátka keby išla s tebou, že by ti to potom prípadne vedela dosvedcit

gribka1
15. sep 2024

Tak potom vynechaj venovanie, keď ju nedokážeš dirigovať, aby sa jej venovala, tak sa hrajte a starú totálne ignoruj.

eternity24
15. sep 2024

Obrat sa na právnu poradňu alebo popros o názor draik, je právnik. Ja si myslím, že pokial babka malej neubližuje alebo nechodí na stretka pod vplyvom , tak jej styk nezakazu. Aj keď pre teba je to …. Bud ju total ignoruj, neodpovedaj. Alebo si založ sluchatka, ako radia tu.

autor
15. sep 2024

@matullienka nad tým som premýšľala, ďakujem za radu
@gribka1 to nieje o tom žeby som ju nedokázala dirigovať ale nútiť ju nemôžem.
@eternity24 ďakujem skúsim, mne ani nejde o úplne zakázanie ale o úpravu, raz do týždňa namiesto dva krát napríklad

basska_b
15. sep 2024

Alebo vytiahni.mobil a ze nahravam to, co hovorite, pustime to potom na sude, ze ako prebiehaju stretnutia s vnuckou... hned skrotne

michaelamiako
15. sep 2024

Ja by som ti poradila tak,ako píšu vyssie zobrat zo sebou kamaratku ale tak aby o Tom svokra nevedela a aby to ta tvoja kamaratka vsetko natocila na video...a aspoň take 2-3 stretnutia natocit aby si mala dôkaz na sude, ze teda svokra sa o vnucku nezaujima....

jaass
15. sep 2024

Taká svokra je totálny horor teda. Záujem žiadny len aby robila zlosť dookola každému 🥶 ako píšu baby, kamoska nech natočí video a máš dôkazy.

ukgirls
15. sep 2024

natacat bez jej vedomia nemozes-takze tieto rady neber vazne ... mozes ju upozornit ze stretnutie si budes nahravat ..alebo proste vytiahni sluchatka a hotovo ... ty sa s nou nemas povinnost bavit ... ja by som ani sama s malou nesla - vzala by som niekoho zo sebou alebo aspon knihu etc... a ked je muz doma-nech ide on aby si si aj ty oddychla ..

autor
15. sep 2024

@ukgirls muž chodí keď je doma, snažím sa byť s ňou čo najmenej

koniarova
15. sep 2024

Tak ich nechaj samé a choď si nakúpiť..

autor
15. sep 2024

@koniarova svokra není zrovna osoba, ktorej by som zverila svoje dieťa...

koniarova
15. sep 2024

Ublíži mu? Neveríš jej,že sa dokáže postarať? Možno by ti to uľahčilo život,keby si jej malú mohla nechať na tie dve hodiny.

autor
15. sep 2024

@koniarova nie neverím jej, ako píšem, prerušili sme kontakt kvôli alkoholu a ďalším zlým veciam, ktoré urobila. Okrem toho nemajú žiadny vzťah, ona nemá záujem stretávať sa chce len aby mohla mať reči reálne s dcérou ten čas tráviť nechce.

eternity24
16. sep 2024

@michaelamiako ty nemôžeš natáčať iné osoby bez ich súhlasu, ani nahrávať. A súd by toto ani ako dôkaz nepripustil.

eternity24
16. sep 2024

Tak skus naozaj vziať niekoho zo sebou a povedz svokre, že stretnutie bude ta osoba natáčať pre potreby sudu. Nie kvôli súdu naozaj, ale myslím, že hneď zmení správanie.

som_realistka
16. sep 2024

Presne, povedz ze muž chce videa s dcérkou, lebo mu je smutno, tak mu ich budeš nahrávať a posielať. Bežne sa robia rodinné videa, takto bude upozornena, že to nahravas, a bud sa bude venovať vnucke, a čoskoro ju to unaví, alebo budeš mat dôkaz že v skutočnosti len chce buzerovat. A v tomto prípade by som to na súde predložila.

princezna_bosorka
17. sep 2024

zober si so sebou inkognito nejaky doprovod a nahravaj si to, doprovod nech to skusi z dialky natocit na kameru, ze sa 5 hod na vnucku ani nepozrie... 2-3 taketo videjka/nahravky a sudca si urobi obraz

princezna_bosorka
17. sep 2024

@ukgirls ale moze natacat svoju dceru... a ze tam bude v pozadi pocut svokru, ako na vsetko pinda a o dieta sa nestara, je vedlajsi efekt....

prip. este oslov upsvar, nech s vami niekto inkognito ide a pozrie si, ako vyzera stretnutie.

leni19
18. sep 2024

Nedá mi nereagovať.Pozor na toto!

Nechci strašit, ale vzpomněla jsem si na příspěvek jedné diskutující Lucinda73291 (12.3.21 12:28):
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

Bohužel je to možné, přítele máma je manipulat s psychyckou nemocí (asi). Jeho tatínka celý život deptala, zakazovala, obviňovala, podváděl než se rozvedli. Celé přítelovo dětství bylo o hádkách, neustálým stěhování k jiným strejdům a vrácení se zpět k tátovi. K alkoholu měla lepší vztah než ke svým dětem. Byla 3× na léčení, 3× to vzadala jako že je v pořádku. Řídila auto v opilosti, dělala naschváli. Přítel ani jeho sourozenci se s ní po rozvodu nestýkali a platí to do teď. Projevila zájem až když se švagrové narodil syn, ta ji ho nechtěla dávat tak si soudně vymohla styk, všechny ty pobyty na léčení atd… Uhrála jako že je v pořákdu, nalhala tam plno věcí jaká je chudinka a soud ji přiklepl povinný styk s vnoučetem. Švagrová se odvolala ale i tak to nepomohlo. Musela ji ho dávat na jeden víkend na přespání v měsíci a v týdnu 3 dny (pod dohledem). Malému byly 3, všechno klapalo tak si už myslela že je v pořádku… Až se jednou opila, sedla s malým do auta a vybourala se. Malý to nepřežil jelikož nebyl v sedačce a ani jinak připoutány… Tchýně sedí ve vězení, švagrova se léčila na psychiatrii a teď už má druhého syna, je to pár let ale nezapoměli. Tohle vím od přítele takže to není má zkušenost a vím jen co mi řekli, v tu dobu jsme spolu nebyly.
Dala bych to anonymně je to citlivé ale nechci být nařknuta že si vymýšlím.