Ahojte, priateľov syn má 6 r. Má ho v starostlivosti a sudom zvereneho od 1r. Jeho ex manželka sa malého vzdala, nestará sa o neho, nezaujíma sa, nenapíše ako sa má alebo niečo, nespomenie si, keď má sviatok, alebo trebars na Vianoce, nekupi mu absolutne nic. Je to ten typ ženy, čo neustale strieda chlapov, kazdy mesiac iny chlap, vtedy sa chce velice stretat s malym aby ukazala aka je vzorna matka, ale potom si na neho nespomenie absolutne. Keď bola tehotná s malym pila, fajcila, drogovala. To iste robi teraz, dokonca vieme, ze chodi si zarabat sexom, nenormalne pije, droguje, strieda chlapov, a vyhraza sa neustale priatelovi, ze nas uda na policii lebo jej zamedzujeme styku s malým. Mala by sa s nim stretavat kazdy druhy neparný vikend od 14.00 do 17.00 co ale nedodrzuje a ked aj pride, pride si ako sa jej zachce. Ma dat vediet dopredu 2 dni, co ale nikdy neda vediet. Ona caka, ze priatel jej maleho bude nosit do jej mesta, aj si ho pride vziat, a este aj ju s nim bude kade tade vozit po vyletoch. Ona si naplanuje vylety ale ocakava, ze priatel bude jej sluha a bude chodit tam kde ona piskne. V rozsudku je napisane, ze aj ten cas co pride za malym ma stráviť bud pri priatelovi alebo pri priatelovej mame, aj skrz to, ze ked mal maly ani nie rok, uniesla ho, hladali ju policajti a nasli ju v taxiku aj s malym, ktory bol cely precikany, prekakany, hladny, hlavne, ze ona si pri nom oddavala sexualne tuzby. To je cca opis situácie, teraz ale k veci, je mozne, aby sud zamedzil styku maleho s nou? 🤔 a dalsia vec, od jeho 1.r plati neustale len 80 eur ani o cent navyse, a aj to vzdy posiela vyzivne az v posledny den ako sud urcil, ona skor neposle hoci maly to potrebuje. Najskor neplatila, bola uz asi 3 x obvinena, z toho raz mala ist uz aj sediet, ale na policii jej vyratali, ze ak zaplati 460 eur tusim, tak sa jej to anuluje, zaplatila od nejakeho chlapíka (asi vieme ako), a tym to haslo. Dalsich cca 900 eur je dlzna ale netusime ako to od nej vymoct, nakolko na policii tvrdia, ze bola dlzna podla ich vypoctov len tych 460 €. Nic mu nekupi, pritom mali ma aj zdravotne problemy, lezal 3 tyzdne v nemocnici je psychicky chory, musime s nim chodiť kazde 3 mesiace na kontrolu k neurologicke pretoze mu nieco nasli na mozgu, a na to, ze je dieta, zje nenormalne vela. Uziva lieky od psychiatricky. Je moznost, ze ked si priatel poda vyzivne, ze mu to prejde? A ak ano, aku by ste nam poradili adekvatnu vysku? My sme zatial premyslali nad 150 € aj to je zalozstne malo z toho co pre maleho realne potrebujeme ale obavame sa, ze uz ani tych 150 eur neprejde. Dakujem za kazdu rozumnu radu.
Ak máte dôkazy že pije droguje a nemá dobrý vplyv na dieťa, tak nech partner / priateľ dá bojovú poradu s právnikom a zváži zákaz styku
Ak dlhuje na výživnom tak opäť smer polica, trestne a exekútor
Potom nech si priateľ vybaví náhradné výživné
Možno súd neschváli 150, možno 100, aj to je lepšie ako terajších 60
@barbora01 Nevedel o tom, že je taka, zacala to robit az pocas ich manzelstva, az potom sa zacal dozvedat vsetky tieto veci :/
Ja len ze chudak syn…Zjavne ma srdce na cimpr campr ked uz ako 6r.sa pchaju lieky od psychiatricky..Tvojmu priatelovi aj jej by som ho odobrala…
@viera tak keď jeho matka drogovala a píla počas tehotenstva, tak to na dieťati zanechá následky a nie sú to jednoduche následky.. jeho otec sa evidentne o neho od malička stará a ty by si mu ho odobrala, lebo ma liečbu určenú odbornikom... super rada fakt 😒
ja neviem teda, toto je tiez pribeh kde sa k veci vyjadruje jedna strana a nazor druhej strany nepozname. Keby tato zena toto vsetko robila pocas tehu, lekar to zisti a dieta by bolo odobrate, popripade odovzdane otcovi. Za mna nafuknute a prehnane... ako vacsina tem tuna.
@viera Prečo by si ho mala priateľovi odobrat? 🤔 to ma teda vazne zaujima, priateľ sa o neho stara najlepšie ako vie, a ten maly ma vsetko, znasa s nim vsetko, a nielen on, ale aj ja, on svoju matku nepozna, on ma za maminu mna, lebo som s nim od jeho 2 rokov, ten maly si v zivote preskakal tolko, a to ma len 6 rokov, a ma najlepšieho otca na svete, tak neviem načo idete nieco taketo písať, ale budiš, mohla som ocakavat aj hlupe komentare 😉
@jana_eyre_2 Vsak prave, priatel o tom absolútne nevedel, keby ano, uz davno by asi zakrocil, ktory chlap by nieco taketo trpel, on odisiel do prace, tahaval cele dni a ona robila poza jeho chrbat toto, ved ona mala aj miesto plodovej vody kasu a maly bol uz skoro priduseny 😣
@galioska Nic nieje prehnane ani nafúknuté, je to zial cista realita, pretoze to ma napisane aj v papieroch ona ked rodila, a maly v papieroch, ked sa narodil 😉 a zial aj teraz ked ma nejake vysetrenia je to tam vsade znacene, ze uzivala alkohol a drogy pocas tehu, a ze zrejme aj z toho ma psychické problemy on, ma 6 rokov a 3 tyzdne bol hospitalizovany na psychiatrii v Martine, tak to sa mu same do hlavicky asi nedalo, my mu davame vsetko, a najma lasku ktoru od nej nikdy nedostal, tak od nas to len tazko moze mat, a dietatu to len tak same od seba nevznikne
@jana_eyre_2 """""""Keď bola tehotná s malym pila, fajcila, drogovala"""""Takze jej MUZIK nebude svaty otec so stoziarou na HLAVE....Takze zbytocne sa tu bude hrat jeho nevlastna mater a jeho otec na ŤUŤULIMUŤULI...Proste toho chalana mi je luto...Fakt...Buducnost jak....
No k tebe sa uz vobec nebudem vyjadrovat lebo vrana k vrane sadá...
@viera ešte si nezabudni lajknut vlastný komentár..
Jeho otec ho má podľa textu v starostlivosti od malička, ako konaniu matky v tehotenstve asi tak mohol zabrániť?
Chcela by som vidieť či by si takto súdila aj matku ktorá by písala že jej ex droguje a pije - tam by si asi nemala takú tendenciu znevažovať jej slová..
Tak to je nadpriemerne šikovná baba keď si vie opilosť a rauš po drogách naplánovať s presnosťou od ôsmej do piatej, aby na nej v momente keď chlap príde z roboty nič nepoznal. A samozrejme ešte pri tom stihne vzorne aj domáce práce, pretože zanedbanú domácnosť si tiež vôbec nevšimol.
@jana_eyre_2 😘
Ak by bola drogovala pocas tehotenstva tak dieta sa najskor muselo narodit s abstakom - tam by musela byt privolana socialka uz pri porode. A styk s dietatom by mala dost komplikovany pokial by nepresla nejakym odliecovanim. Druha vec je, ze ocakavas od nejakej ludskwj trosky, ktora si zaraba na ulici nadavku, ze bude platit 150€/mesiac ked 80€/mesiac nema z coho zaplatit 🤔
@viera chorá žena za mna fakt.. Sila toto, neviete absolútne nic o ich zivote a o nasom, a pisete same bludy, keby sa mal maly zle, tak nam ho socialka davno vezme, a sledovali ho niekolkokrat prave kvoli tomu, ze mal psychické problemy a ze mal oneskoreny nastup do skoly, takze ked o tom nic nevies, tak si len kludne pis o tom, aky je jeho otec, a aka som ja nevlastná matka, ale ver, ze sme tí najlepší rodicia akych by si si len vedela predstaviť!! Ked nas nepoznas, aspon nepíš sprostosti, a neodsudzuj laskavo, nie som zvedava na tvoje komentare, prisla som sa sem slusne poradit a nie toto citat!!!
@jana_eyre_2 Ďakujem, aspoň niekto to tu chápe, nechápem o co ide danej pani 🤔😡
@ckocka Tak prva vec, priateľ tahaval od rána do 22 hej do vecera kazdy den okrem vikendov, vtedy nic take nerobila, ked prišiel domov vacsinou uz spala, tak ako to mal na nej poznať? Domace prace nerobila, ani len mu nevarila!!! Zili na chlebe s maslom, to je jedine, co ona dokazala, oni za jeden den zjedli 2 chleby ale nenavarila nikdy nic, neupratovala, jedine, co robila bolo, ze sa za*ebavala kade tade, a stale len na mobile bola, nic ine..
@prasiatko30 Ona pracuje normalne a nerobi jej problem zial aj sex za peniaze, nie jedenkrat to tak robila a mame aj dokazy na to, a vieme, ze to robi stale.. A nehovorím, ze drogovala cele tehotenstvo, ale je tam to, ze si dala sem tam, skor fajcila a pila vo velkom
Vypatlaná smažka, večne opitá nemože normálne pracovať. Takže to bude celé trocha inak.
@autorka nič si z toho nerob, čím ďalej tým viac sa tu bežne útočí na anonymnych zakladateľov, akoby tu ženy očakávali že keď sa niečo konkrétne spytas, tak napíšeš úplne presne informácie o svojom živote a prišli si sem trocha vypustiť svoje frustrácie ktoré sa vypúšťajú asi ľahšie pri anonymnych témach..
Pri súdnictve, ktoré u nás (ne)funguje si úplne vklude viem predstaviť že o dieťa sa partner staral od narodenia, ale zverene do výlučne svojej starostlivosti ho mal oficiálne až od 1r ale zase neviem si predstaviť ako by zabránili závislej tehotnej žene v tom aby žila zdravo kým nosí v sebe život..
Je mi ľúto že neviem odpovedať na tvoju otázku, pribinak ti poradila dobre, treba sa obrátiť na dobrého právnika ktorý vám bude vedieť pomôcť najviac.. len mi je ľúto že sa tu opäť a znova opomenie otázka a bude sa tu dookola riešiť či píšeš pravdu alebo nie.. len doplním, áno existujú aj takéto matky ktoré nie sú milujuce, svojim deťom ubližujú či už v prenatalnom období, alebo po narodení..
@jana_eyre_2 Pokiaľ autorka na tom nie je podobne ako opisuje tú matku, tak radu že si v tomto prípade má nájsť právnika nepotrebuje hladať na MK.
Byt vami tak by somsa skor snazila obmedzit styk s dietatom - dokazy o tom, ze sa opija/droguje pri dietati. Zabranit aby mohla s nim byt sama, skor dosiahnut aby sa mohli stretavat v nejakom centre pre rodinnu mediaciu za pritomnosti profesionalov - neviem ci je to mozne na sk, pripadne aby ona bola sudom donutena chodit k vam, na vlastnu reziu
@jana_eyre_2 ale prosim ta, prave v tych temach, kde sa riesia podobne situacie ako tu, akurat v opacnom garde - muz je vyvrhel a zena s nim ma dieta sa uplne bezne stava, ze sa zeny pytaju na co si s takym chlapom robila dieta. A uprimne pri citani toho opisu, ktory dala autorka nie jednemu cloveku napadne, preco si preboha nejaky muz urobi dieta s takou zenou a este si ju vezme za manzelku. Ak si dieta urobili po mesiaci, a po dvoch sa na rychlo brali, tak to je asi jedine mozne vysvetlenie, lebo toto urcite nebola nikdy normalna, zodpovedna, slusna, starostliva a pracujuca zena. V kazdom pripade chudak chlapec.
@lalala94 Zial, je to tak ako pisete, neplanovane otehotnela, a aj to bol dovod vzatia, poznali sa zo skoly, a zial tam este podobne veci nerobila, nemal odkial vediet aka je alebo co sa z nej vykluje. 😏
@ckocka Pane boze, ja som normalna matka, ktorá má s momentalnym priatelom 3 rocne dievčatko a chlapček zije s nami, akurat, ze som sa pýtala kvoli tomu, lebo absolútne neviem v tychto veciach chodit, nevyznam sa do takýchto veci, a napisala som sem pre to, aby som nasla rozumne odpovede, rady, a nie aby mi tu zeny cistili zaludok o tom aka je ona matka alebo aky je priateľ otec, ja viem svoje aj ludia co nas poznaju vedia, ze nase deti lubime nadovsetko a dali by sme im prve posledne, a ja tu nepotrebujem nejakym zakernym zenam nieco dokazovat, ja som sa pytala len na to ci je moznost zamedzenia styku s nou, a ci je realne si ziadat navýšenie výživného aj skrz to ze som cakala ci tu nahodou niekto nebol v podobnej situacii, nic zle som za tym nemyslela tak ako to tu vacsina zien pochopila, zial.
@lalala94 veď ja nerozporujem že to človeku napadne "prečo preboha s takým človekom".. ale prečo sa tu obviňuje autorka a jej priateľ, že sú tí zlí aj oni a dieťa by im malo byť odobraté.. ešte som v žiadnej diskusii ktoru založila žena s problémovým ex nečítala, aby jej písali, že by mali odobrať dieťa aj jej lebo je na liečbe.. ak je dieťa na liečbe, ak je dieťa zverené súdom do ich rúk (predpokladám, , že tieto procesy nie sú banalita) tak nerozumiem prečo by tu mali byt názory odborníkov znevažovane..
@ckocka zrejme hľada informácie, možno podobne skúsenosti či radu, lebo tak som pochopila opis..
každá druhá téma by sa dala uzavrieť tak že porad si sama a vygoogli si odborníka.. ľudia tu ale často (často.dost márne) hľadajú určitý druh podpory..
Rada odpoviem prečo. Ak chcem na niekoho kydať špinu, vždy posobí dôveryhodnejšie triezvo a pravdivo opísať situáciu než sa potom zaplietať do kecov ako to teda je alebo nie je.
@viera Ja tu nemám vo zvyku nadávať diskutérkam, ale ty sa tu predvádzaš doslova ako vadná. Napísala tu žena, čo sa stará o dieťa, ktoré ani nie je jej a ty ju tu začneš obviňovať z klamstva a riešiť, ako im majú dieťa odobrať. A čo potom? Dať ho do ústavnej starostlivosti? Dieťa má otca, ktorý sa oň stará - aký rozdiel oproti nie jednému prípadu muža, ktorý nezvládne, že sa mu narodilo choré dieťa a tak opustí rodinu. Zaslúži si podporu a pomoc a nie takéto ničím neopodstatnéne hejterské výkriky do tmy.
K výške výživného sa vyjadriť neviem, mne 150 EUR príde adekvátnych, takže skúste, ale príde mi divný tvoj priateľ, že si s takou ludrou spravil decko