Striedavka - striedanie rodičov

eebee
4. okt 2022

Ahojte,raz dávno som čítala,že Petra Polnišová tuším majú striedavku,že deti sú stále v byte a ona a ex chodia na týždeň k nim a potom do iného bytu. Proste nelietajú deti ale dospelí. Máte to aj niekto iný takto? Sme dospeli rozumní ľudia,tak možno by sa nám to tak dalo. Máte druhý byt tiež zdieľaný a ňom každý izbu alebo samostatné byty?

kaktusik007
4. okt 2022

@eebee mne o tomto modeli vravela kamoska - psychologicka. Ze jedina striedavka, ktora dietatu neublizi. Poznala taky par, v spolocnom byte byvali deti a oni sa tam striedali, a kazdy si po rozvode zbudoval vlastne byvanie. Avsak fungovalo to iba do casu, kym si nenasli novych partnerov... tym ta struedavka casom zacala prekazat.... neviem ako to dopadlo, decka v case novych partnerstiev rodicov mali cca 13-15 rokov

pragmaticka
4. okt 2022

poznam taku rodinu, ale maju velmi vela penazi a vedia si to dovolit. Kazdy si kupil novy byt a povodny dom nechali "detom" a po tyzdni sa v nom striedaju. Pride mi to velmi rozumne.

eebee
autor
4. okt 2022

@kaktusik007 no tiez by to možno nešlo navždy,ale aspoň na úvod. Ktovie ako sa život vyvinie

timing
5. okt 2022

Ano poznam. Fungovalo im to pekne kym boli slobodni. Akonahle si nasiel jeden partnera/ku uz bol problem a zacalo sa to komplikovat.

horty99
5. okt 2022

@eebee úplne nereálne. Hlúposť ktorú niekto niekde počul. Po 1. pri cenách nehnuteľností nereálne po 2. Takže zoberieme so sebou aj súčastných partnerov ( ich deti , naše spoločné deti ) a ideme do druhého bytu ? Alebo ako budeme bez partnerov a napr.našich spoločných detí týždeň čiže aj naše spoločné deti so súčastným partnerom budú mať aj keď nebudem rozvedená striedavku ? Alebo dokonca života budeme žiť po samom - maximálne príležitostný milenec ?

eebee
autor
5. okt 2022

@horty99 1. samozrejme sa to dá riešiť,len keď sú peniaze na ďalšie bývanie. 2. Nemá to byť univerzálny návod na život pre každého. Len uvažujem aj nad tou moznostou,kedze nikto nemá iného partnera. Možno na pár rokov,na začiatok. Preto sa pýtam,či to tak ešte niekto má.

moonikajan
5. okt 2022

@horty99 aspoň si viete predstaviť ako sa cítia tie deti, ktoré takto musia cestovať z bytu do bytu, týždeň čo týždeň.

horty99
5. okt 2022

@moonikajan moje dieťa vďakabohu nemá zatiaľ partnera - ani svoje deti. V 5 rokoch by to bolo čudné a nestriedam si svoje dieťa týžden a ďalší týždeň aby nebola detská izba prázdna - nenasťahujem si tam dieťa od susedky. Porovnávaš hrušky a jablká.

horty99
5. okt 2022

@eebee myslíš že pár rokov bude tvoj ex sám ?

paniduhancikovie
6. okt 2022

@eebee ja som tu už tiež raz pridavala totožný názor na striedavku, som tiež detský psychológ a je to jediná forma, ktorá malému dieťaťu neublíži. Pustili sa ale do mňa vtedy, myslím ze rovnakým spôsobom ako @horty99 teraz. A mozno to aj bola ona, neviem 😄 tak ako vravíš, na začiatok by to mohlo fungovať, najmenej bolestivé pre dieťa. Časom sa mení aj dieťa aj život aj podmienky ktoré vyhovujú všetkým. Ale určite, ak máš možnosti, šla by som do toho

horty99
6. okt 2022

@paniduhancikovie ako detská psychologička by si mala vedieť že najviac čo škodí dieťaťu je neustála zmena. Takže ak si raz zvykne na striedanie v jednom byte - potom " zmenu " bude vnímať značne negatívne. Pevne verím že vo svojej " poradni " takto ľuďom neradíš. A pevne verím že dospelákom neradíš aby teraz ak sa rozišli - všetko podriadili dieťaťu - takže bez partnera a možnosti akéhokoľvek súkromia do konca života

lalala94
6. okt 2022

Nemám s tým skúsenosť a ani nepoznám nikoho kto by takto fungoval, ale páči sa mi to. Prečo by mali deti pendlovať medzi dvomi domácnosťami, niektoré dokonca medzi dvomi mestami a školami len kvôli tomu, že sa rodičia rozviedli? Toto mi príde fajn minimálne na začiatok obzvlášť ak sú deti malé. Dieťa potrebuje stabilitu.

kaktusik007
6. okt 2022

@horty99 presne ako pises - dietatu skodi neustala zmena.. A preto mu chcu rodicia, ktori si to financne mozu dovolit, prenechat byt a jeho dovtedajsi sposob zivota -- akurat s tym, ze trebars v pondelok rano do skoly vychysta mama ale poobede uz z roboty do bytu pride tato, ktory dieta bude riesit zase do pondelka do rana...

a nie, nie je to podriadovanie sa rodicov dietatu, je to rozhodnutie zodpovednych rodicov s ohladom na ich dieta

paniduhancikovie
6. okt 2022

@kaktusik007 to tu občas človek nevysvetli, ja som síce povedala svoj názor a už som stihla byt aj znehodnotena v práci...
@horty99 v podstate som ani nečakala ze by si napísala niečo iné...autorka ma o tento spôsob striedania záujem, ma moznosti a je tomu naklonená. Pre dieťa je to skvelé, je to jeho najväčším záujmom...tam to končí.

horty99
6. okt 2022

@kaktusik007 nuž tak treba si to skúsiť. A nie len teoretizovať

horty99
6. okt 2022

@paniduhancikovie pretože tvoja " teória " naráža na realitu

mandzula
6. okt 2022

Realne fakt len do casu, kym do zivota nepridu novi partneri, potom si to neviem predstavit.