Striedavka pri ročnom dieťati

5. mar 2024

Prosím vás ako by sa to riešilo v prípade ze nie sme manželia, mame deti 10r a 1r, chcem striedavu, deti muža milujú, aj on ich..niekde som čítala ze do 3 rokov striedava starostlivosť nie je vhodná, ale určite sa rozchádzajú páry aj s malými deťmi, ale chcú byť zároveň s deťmi..treba to riešiť súdne,ci iba nejako dohodou? Vôbec sa nevyznám..ďakujem

dididudu
5. mar 2024

Keď sa viete normálne dohodnúť tak vám súd nieje treba 😊 súd by aj tak pravdepodobne neschválil striedavú pri Tom mladšom dieťati

damian85
5. mar 2024

Ak sa skutočne viete dohodnúť od januára minulého roka je tzv.spoločná starostlivosť t.j súd má za to že sa o deti budete starať spolu , ako - je už na vás. Respektíve rodičovsku dohodu , ktorú vždy súd schváli. Striedavku , bez problémov súd nariadi aj menším ako 3 ročným deťom ( naše dieťa je toho príkladom ), ale v striedavke t.j presne určené kedy si dieťa striedate a i , je skôr pre rodičov , ktorý zase až tak sa vo všetkom dohodnúť nevedia. Presne a jasne stanovené. Spoločná starostlivosť , tam sa nič neurčuje. Pozri si na nete . Takže buď to , alebo rodičovská dohoda. Nezabudnite sa dohodnúť aj na prídavkoch na deti , daňovom bonuse , u nás to napríklad poberám ja , ale posielam ex presnú 1/2. Aby maličkosti potom neboli problém.

stannkas
7. mar 2024

@damian85 pri spoločnej starostlivosti sa prídavky určujú podľa zákona o príspevku na dieťa, kde sa pri spoločnej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov sa prídavok a príplatok k prídavku vypláca striedavo každému rodičovi počas troch kalendárnych mesiacov. Tak nám to určili naposledy, ale myslím, že sa dá aj dohodnúť.

oravcovap
16. mar 2024

Dobrý deň, ako advokát Vám môžem potvrdiť že vek nie je rozhodujúci. Ak sa rodičia vedia dohodnúť a presvedčíte súd, že vzhľadom na schopnosť otca sa o maloleté dieťa postarať je striedavka v záujme maloletého dieťaťa, súd Vám rodičovskú dohodu schváli.