Striedavka a výživné

31. dec 2024

Ahojte. Prosím nech reagujú iba tie osoby, ktorých sa to týka. Blbé komentáre nepotrebujem. Ako sa zvykne riešiť výživné v prípade, ak by dajme tomu, kým sa rodičia nedohodnú...boli deti u matky a potom by v rámci dohody šli na striedavku? Podotýkam, že peniaze matka nemíňa na seba a 100% vie, že viac by z nich ani deti nevideli, ak by ich mala platiť ona ex napr.

veklipo
31. dec 2024

Prepáč, ale ako zistím, či sa ma to týka?
Lebo podľa mňa sa to týka iba Teba, Tvojich detí a Tvojho partnera. Možno ale prosíš o pomoc ľudí so skúsenosťou, možno hľadáš radu právnika.
Ak by som použila Tvoje slová, “blbý príspevok”.
Moje slová by boli: “ahojte, mám problém a rada by som požiadala o pomoc skúsených…Ďakujem”

pribinak
31. dec 2024

Pri striedavke sa často neurčuje vyzicne, teda ak sú decka v priblížne rovnako dlho u matky a rovnako dlho u otca

Určuje sa vtedy ak je nepomer medzi finančnými príjmami, napr ty ako matka zarobíš 1900 v čistom a on 900 v čistom.
Deti by totiž z oboch rodičov malú mat približne rovnaké podmienky a keď je veľký nepomer medzi príjmami tak vtedy sa určuje výživné

Ak by si mala platiť otcovi pretože máš podstatne vyšší príjem, tak mizes na súde pivedat svoju obavu, že oeniaze nebudú využite na potreby a starostlivosť o detičky, ale musíš mat aj nejaký podklad k tomu, nie len tak povedať

dadis
31. dec 2024

Mna sa to netyka. 😅

hipuska
31. dec 2024

Tak ja celkom nerozumiem tej vete: že by deti nevideli peniaze? Nechápem. A výživné ako písala vyššie....

barka1
31. dec 2024

Vobec nerozumiem dotazu, ale týka sa ma, tak odpovedam.
Mam striedavku, na základe prijmu moji a exmanzela sud stanovil, ze si my dvaja budeme vzajomne vyplacat výživné a deti. Já jemu menej než on mne. Reálne by to vyzeralo tak, že by mi on mal platit cca 60 eur mesacne mne. Neplatí, pretoze ja to nepozadujem. Ale sám od seba kupuje detom drahsie veci, dopraje im viac a drahsich aktivit.