Zdravim vsetkych, chcel by som sa tu inkognito poradit a tak pisem. Kedze su tu zeny v presile tak to bude iste zaujimave 🙂
Konecne nas rozviedli a kedze som to chcel ukoncit a nenatahovat tak som pristupil na rodicovsku dohodu, aj ked trocha pod tlakom sudkyne.Deti mame v striedavej starostlivosti,pričom som zaviazany platit este aj k tomu vyzivne 250 e. Riesim si byvanie a pribudne mi uver cca 300 e/mes.
Sudkyna kedze mam sro-cku sa ku mne hned aj tak spravala ako keby mi prasule z vrecka trcali....a nejake vyzivne mi predsa problem robit nemoze...Deti su tyzden u mna, tyzden u nej. Ona zaraba cez 1100 e/mes, mne to vyslo mojim vypoctom do 1000 e ale sudkyna do mojho prijmu zacala pocitat to ze mam auto na firmu,a neviem co vsetko...az som bol prekvapeny ze ake je to moje podnikanie vynosne a kolko ja vlastne v cistom zarabam.Firmu som mal uctovne na 0 a na zivnosti som mal vykazany ostatny prijem aby som neplatil dan z firmy.
Momentalne sam neviem presne ako to budem vsetko financne zvladat,to sa uvidi po par mesiacoch, po roku...najhorsie je ze ten moj prijem je znacne nestabilny, casto mam 4 aj 6 mes. takych ze zijem z uspor.
Hneva ma najma ten pristup mojej ex, uz teraz jej to nestaci co dostava a matka jej vypisuje ze nech si vsetko pise aby si mohla poziadat o zvysenie nehovoriac ze mi vykrikuje ze ju mam povinnost zivit do konca zivota a len kuju pikle jak ma este osklbat. Ona kazdu chvilu kupuje detom lega a nie lacne, a nejdem ani dalej pisat....ale urcite nie je ziadna chudinka ako sa vykreslila na sude,lebo jej nestaci ani jej prijem 1100 e a este si musi poziciavat od starych rodicov.
Neviete, ci mozem ak zistim ze mi to financne nevychadza resp. ze mam co robit aby som to utiahol poziadat o zrusenie vyzivneho ked bolo uzavrete dohodou?
Zmenia sa u mna vstupne podmienky z dovodu hypoteky....
Je realna sanca aby som uspel?
Mozno ma tu zozeriete ale stve ma ze este aj pri striedavke si narokuje a stale jej je a aj bude malo.
Dokonca zvazujem ci sa nezbavit este predtym aj firmy ale aj to by mi mohla vyhodit asi na sude ze to bolo ucelove...Alebo mam vsetko zrusit a sa zamestnat akoze u niekoho? aj to by som bol schopny vyriesit ale ak som raz podpisal dohodu tak neviem ci by to u nejakej sudkyne preslo...
No a predtym nez sa tu do mna pustite, tak len tolko...nie vsetky zeny su chudinky. Akych zakernosti su niektore zeny schopne to by clovek neveril...Takze ja sa chcem len branit.
ani pri striedavej sa neda zrusit?
@modreklbko nie, prekvapenie?
ano....a co sa deje v extremnom pripade ked skoncim ako praceneschopny?
@pribinak
nemyslim len ten jeden pripad ale vseobecne, za 10-20 r. sa moze v zivote cloveka kadeco udiat a moze sa naozaj dostat do takych problemov ze pride do krachu ci zo zdravotnych alebo inych dovodov...a jednoducho nebude schopny platit vyzivne obzvlast ked sa tiez stara o deti
@modreklbko ak sa zmenia podmienky na niektorej strane, je mozne podat ziadost o upravu vysky vyzivneho...cize az potom, ako zacnes platit hypoteku. Ak sa zbavis firmy a zamestnas za papierovo minimalnu mzdu, nemusia to brat do uvahy, pretoze to mozu brat tak, ze je to ucelove... A nemusis cele vyzivne davat ex, mozes v navrhu dat aku ciastku das jej a aku napr detom na sporiaci ucet. Ide aj o to, co vsetko im plati mama..kruzky, oblecenie, skolske pomocky...vyzivne nie je len na stravu. A naklady na byvanie ma aj ex, nie len ty...nam pri poslednom sude sudkyna s kalkulackou v ruke rozratala, kolko komu vychadza na osobu v domacnosti, aby byvaly nemal pocit, ze ho idem odrat z koze aby som mala na dovolenku v Dubai. 😉
@modreklbko ale ved som ti predsa napísala, ze môžeš požiadať o zníženie výšky výživného
Máš predsa na to dôvody. Okrem toho, ze môžeš požiadať o úpravu výšky výživného, emily 76 ma veľmi dobrý postreh o sporiacim úcte predmetu, to je častý nástroj ako narábať s financiami, ked si jeden partner o tom druhom mysli, zenaklada nehospodarne s výživným
@emily76
no mne to zo slov sudkyne vyplynulo tak, ze naklady na skolu hradime 1/2 na 1/2,problem je ze nikde to nie je napisane a tak je priestor na hadky a ked ide o peniaze tak to bolo jedine preco sa vedela vzdy pohadat. To ze nas vztah dlhodobo nefungoval brala v pohode. Oblecenie a obuv chapem ze si kazdy zabezpeci, deti si veci stahovat nebudu z domu do domu az na vetrovky...A tak ja v tom mam nejasno, co vlastne odo mna moze pozadovat a co nie, polovicku vsetkych nakladov som ochotny samozrejme platit ale ci ma to vyzivne kryt uz cast tychto nakladov je otazka a to este asi budu vyhrazky sudom ked jej nieco nebudem chciet zaplatit. Uz teraz sa mi vyhraza ze ked jej deti nedoveziem bude to riesit cez sud...a v rozhodnuti je jasne napisane kto si deti vyzdvihuje, kedy a kde...nedam si od nej zas skakat po hlave obzvlast ked sa neustale vyhraza.
A teda, ak naklady na skolne, stravne a kruzky (a vsetky spolocne naklady na deti) nepresiahnu vyzivne, mam jej platit este 1/2 z tychto nakladov alebo sa mozem voci tomu ohradit? Toto vobec neviem ako mam brat.
@pribinak ale ved viem, mna len cisto teoreticky zaujimalo ci pravne je mozne uplne zrusit pri striedavke vyzivne ak ten druhy partner ma naozaj vazne problemy...nehovorim ze v mojom pripade, ja ich zatial nemam a dufam ze nebudem mat
@modreklbko nie, ak máš vážne problémi, tak môžeš požiadať o zníženie, ale platia aj nezamestnaní ci invalidi
@pribinak dakujem
Pozri, ak sa ti zdá, ze platis neprimerane vela, daj si pozriet papiere právnikovi a žiadaj úpravu, je to bežne, nic výnimočne
@pribinak preco nie si radsej pribinacik? to by bolo krajsie :D
@modreklbko lichotnik jeden! Keby si ma poznal, tak by sa pri aj pribinacisko zdalo pripekne ;))))
@modreklbko co vyplyva zo slov sudkyne nie je podstatne ani zacazne, iba to, co je v zapisnici. Tam by malo byt jasne napisane, ako sa budu uhradzat detom prave tieto veci, kedze ich mate v striedavej starostlivosti. Cize ak to tam nie je napisane, zrejme sa budete musiet dohodnut. Ak sa nebude dat, tak uz len sud.
@emily76
dakujem za info, uvidime, opytam sa ex ako si to predstavuje...ked skonci to dusne ticho :D
v zapisnici to nie je, dokonca su tam min. 3 chyby ktore by si mohol kazdy po svojom vysvetlit
@modreklbko na buduce si treba zapisnicu dobre precitat, pripadne si vziat pravnika prave kvoli tomuto...malo by to byt vsetko jasne, jednoznacne a zrozumitelne.
@dzjanetta
ja som isiel na sud s tym ze som chcel aby sa to skoncilo,keby som nesuhlasil s tymi podmienkami do ktorych ma tlacili tak by sa to ktovie kolko natahovalo pri vytazenosti toho sudu,viac ako rok trvalo kym bolo prve pojednavanie....uz som nemal chut dalej takto zit...tak som pristupil na "dohodu".
Ked doriesim BSM,byvanie,a ostatne zvazim a pokial budem mat pocit ze deti nemaju rovnaku zivotnu uroven tak to budem riesit a ziadan znizenie.Uvidime, najskor na buduci rok...
Zrušenie výživného nie, zníženie áno + zaobstaraj si právnika