Striedavka a trvalý pobyt dieťaťa

20. jan 2022

Ahojte prosim o vyjadrenie len tych ktore vedia a maju skusenost
Dieta ma automat trvaly pobyt tam kde matka. Avsak co sa stale ak sa rodicia rozvedu a zacne strkedavka teda dieta nie je vo vylucnej starost. matky

Matka si musi zmenit trvaly pobyt a dietatu ostane ten TP ktory malo (teda u otca???)

Dakujem

syslik81
20. jan 2022

to urci sud pri rozhodnuti

autor
20. jan 2022

@syslik81 co urci? Trvaly pobyt deti?

syslik81
21. jan 2022

ano .. sud povie kde budu mat trvalu ale vacsinou je to u matky

dievcacitajucelist
21. jan 2022

Ja ti poviem ako je to u nás...moj muž má syna z predchádzajúceho vzťahu na striedavu...chlapec má trvalý pobyt u mamy, avšak všetko ohľadom spravovania majetku, rozhodovanie a pod je na oboch...

modry1985
21. jan 2022

Dieťa ma trvalý pobyt tam , kde mu ho nahlási rodič. Neviem kde takú sprostosť že dieťa ma trvalý pobyt ako má matka ste čítali , ale stačí prísť ma MÚ , zmeniť trvalý pobyt dieťaťu , je to otázka pár sekúnd. A može to urobiť jednak otec jednak matka

dievcacitajucelist
21. jan 2022

@modry1985 ak sú partneri rozideni a rieši sa striedava URČITE nemôže otec/mama len tak bez vedomia toho druhého zmeniť trvalý pobyt dieťaťa...

modry1985
21. jan 2022

@dievcacitajucelist môže , z vlastnej skúsenosti môže. Úkony ktoré nemože rodič konať jednostranne sú diametrálne iné ( napr.školka kde je potrebný od nedávna súhlas oboch rodičov alebo nariadenie súdu ) . V prípade striedavej starostlivosti je to úplne jednoduché. Rodný list ( každý rodič ma právo na svoj ) zaplatiť " smeti " a šup dieťa je prihlásené tam kde o to rodič požiada.

dievcacitajucelist
21. jan 2022

@modry1985 to naozaj? Tak teraz som v šoku..som myslela, že len so súhlasom druhého rodiča no jo...

modry1985
21. jan 2022

@dievcacitajucelist To si mysleli aj na MÚ , ale nie je to pravda. Mesto / obec nezaujíma stav vášho rozvodu , ale poplatok za komunálny odpad. Čiže dosť tragikomedické keď dieťa má čo mesiac , to iné trvalé bydlisko.

dievcacitajucelist
21. jan 2022

@modry1985 a to ako každý mesiac ho prehlasujete?? Mama mia...🙄

modry1985
21. jan 2022

@dievcacitajucelist To nie , ale je to možné