Ahojte ty ktorý ste si prešli striedavkou ako to vaše deti zvládajú?
Sťahujeme sa s partnerom cca 300 km od pôvodného bydliska.
Bývalý ma súdom nariadené každé 2 víkendy. Lenže mi sme sa medzí sebou dohodli že 2 týždne u mňa a 2 u neho ...
Škôlka jedna tu druhá tam ??
Jeden deň mám iný názor a druhý deň zase iný názor.
Bojím sa neviem ako to bude znášať malý ma 3 a pol roka .
Otca má rád .
Myslíte si že som zato teraz zlá matka ?? Lebo už počúvam kadečo z rodiny a to ma práve to strašne zneisťuje.
Jednak ak majú dobrý vzťah nebránim v Tom . Ale na druhú stranu či mu nebudem chýbať či sa to na jeho psychike neodrazí že tu škôlka tam škôlka 2 týždne tu a 2 tam 🤦🤦🤦
Zmiešanejsie pocity som ešte nemala nikdy v živote.
Prosím kto si s tým prešiel ako to znášali ďetúrence? 😒
Ďakujem
Chúďa dieťa...
Rozvádzam sa. Syn má 3,5r.a ťažko zvláda jedenú noc bezomňa. Toto nie je moc dobré riešenie aj do budúcna. Dieťa nebude mať istotu a pocit domova. Ako chcete riešiť lekárov, choroby, škôlu, kamarátov?
Veď sa striedajte vy pri ňom, 2 týždne v ba a 2 týždne buďte sama v ke. Nájdite si dve prace. Chcela by som vidieť akoby ste si to užívali. Chúďa dieťa. Hneď sa prispôsobovať frajerovi a sťahovať sa cez celé Slovensko bez ohľadu na dieťa 🤦♀️
Toto určite nie a ak áno dajte si to potvrdiť súdom. Škôlka ešte teoreticky ale ako chceš riešiť školu? Tiež po dvoch týždňoch?
pre mňa je nepochopiteľná už aj tá mš...
skúste vymyslieť niečo lepšie... prečo sa sťahujete od seba až 300 km? nejde to bližšie? žeby dieťa chodilo do jednej mš, jednej zš, jednej sš? to bude chodiť na dve sš?
a najdôležitejiše - prečo obchádzate súd?
@janka_266 kde to čítaš že Ba a KE? dva krát som prečítala a nikde to autorka nepíše...
Ba - Ke je vzd. určite viac a nie 300 km... 😉
Je to len môj názor, ale toto asi ani jedna škôlka nepovolí. Čudovala by som sa. Súd určite nie. To je tá praktická stránka. O psychickom dopade na dieťa radšej pomlčím.
A čo ak ti dieťa do inej škôlky nevezmú? budeš s ním doma? škôlka vám nemusí vyhovieť a akceptovať dvojtýždňový pobyt, zvlášť ak to nemáte na papieri ako súdne rozhodnutie..
Inak súhlasím s @janka_266, chcela som napísať to isté.. deti znášajú rozvod a odlúčenie veľmi ťažko. Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Neviem si predstaviť ešte takéto furikovanie hore dole. Keď bude chorý, s kým bude? to bude mať aj dvoch pediatrov? či keď ochorie pri ockovi, poletí aj s horúčkou 300km k mamke? tú škôlku si si už prezistila? ty musíš uviesť, že už je v jednej zapísaný - škôlka naň dostáva dotáciu a tá druhá ju nedostane. To nie je len tak. Máš tam už prácu? kde budeš bývať? keď vám to s frajerom neklapne, kam pôjdeš? neunáhlila sa trochu? berieš drobca z jeho bezpečného prostredia kdesi, kde to nepozná a ešte ho chceš dať do dvoch rôznych kolektívov s rôznym prístupom pedagógov. O škole ani nehovorím. Stačí, že sa budú učiť z rôznych učebníc 🙁
Nechutné.
Ako boli napísané, ty si nájdi 2 práce na polovične úväzky a behaj hore dole. Uvidíš ako sa ti bude žiť bez domova, bez miesta kam patríš. Mne babka vždy vravela že keď sa mužovi postaví mozog mu prestane fungovať, ale platí to aj na ženy- v tomto prípade na ženu bez materinského citu. Tvojmu frajerovi vyhovuje parádne že aspoň tie 2 týždne ta bude mať pre seba, že? Nikdy by som toto nechcela zažiť a nikdy by som to môjmu dieťaťu nespravila. Skôr by som ho dala do starostlivosti otca než spraviť takúto odbornosť
Akoze mame striedavku ale toto by som dietatu nespravila. Ved to nie je vec, co das raz do jednej skolky a raz do druhej🙈🙈🙈 Ved si tam deti tvoria socialne kontakty. A furt niekde inde v skolke. A ked príde skola tak co??? Hrozne
Ak máte striedavú starostlivosť a nie je nutné aby si sa sťahovala tak to nerob. Už len to že je týždeň tam týždeň tu je dosť na tak malé dieťa (teraz mu môžeš dať aspoň istotu že si blízko keby sa niečo deje). To aby takéto malé dieťa malo aj 2 škôlky je už naozaj veľa.
Ak sa nutne musíš sťahovať tak sa radšej dohodni na inom pomere striedavej starostlivosti tak aby dieťa chodilo iba do jednej škôlky. U druhého rodičia môže byť zase viac cez sviatky, prázdniny, víkendy.
Nie som proti striedavke ale dúfam že žiaden rozumný sudca by neodsúhlasili striedavku kde rodičia bývajú od seba 300km.
Hlavne 2 týždne a 2 týždne je extrémne veľa na tak malé dieťa.
Ale oni nemajú striedavku. Oni sa tak rozhodli/ dohodli sami. Píše, že bývalý má súdom nariadené každé 2 víkendy, takže z toho vyplýva, že dieťa má zverené do starostlivosti ona. Predpokladám, že otec nesúhlasí s tým, aby víkendovo cestoval hore dole a tak sa dohodli na 2-týždňových intervaloch. Otec musí súhlasiť aj s tým, že sa dieťa odsťahuje tak ďaleko.
@zalka fúha fakt som v určitých veciach rada že nežijem na SVK. ja by som sa bez exovho súhlasu nemohla odsťahovať ani do vedľajšieho okresu a nieto ešte 300km.... A pendlovat medzi školami a školkami. V takomto prípade nejde ale ani jednému z rodičov o dobro dieťaťa ale len o ego.
Nepoviem ešte ok keby je dieťa už napr v puberte a samochce pedlovat
Úbohé dieťa
@zalka a ten sudca nebol pricetny alebo ho podplatili či čo? Nechápem ako toto môže schváliť nejaký sudca pri zdravom rozume, aby mali dieťa dve školy. Ježiši...tsk to dopadne, keď každý myslí ma seba a nie na dieťa.
@deti95060810 tak som tam neuviedla, že je to príklad, ale je úplne jedno aké sú to mesta, a či je to “len” 300km. Alebo 450
@summer23456 každý z rodičov to dieťa ľúbil, ty ako matka by si sa vzdala starostlivosti aby dieťa nependlovalo?
Nevzdala, a ani otec sa nevzdal tak súd rozhodol. Dieťa má dvoch rodičov.
@zalka no tak keď ho tak ľúbia, nech sa striedajú v jednom byte oni a nie ono chuďa.
@summer23456 dieťa 2 školy mat môže... Rodicia dve roboty ťažko...
Akoze ja nemam absolutne nic proti striedavke a ani proti tomu aby sa teraz matka neobmedzovala novymi vztahmi kvoli dietatu ze bude zasrata v jedno meste kym jej dieta vyrastie ALE ty aj rozmyslas trosku ?
Tvoje dieta bude chodit raz aj do skoly. Potom co
Kazde 2 tyzdne bude v inej skole, 300km vzdialenej ? Dve skoly, dve partie kamaratov, 2 domovi...
Toto by bolo peklo aj pre väcsie dieta, nie pre tak male. V zivote by som taketo nieco svojmu dietatu neurobila , akonahle by malo navstevovat skolu ci predskolsku kt. Je povinna, striedavka by skoncila a dieta by bolo len na jednom mieste.
Ste len ustne dohodnuty takze mozes byt velmi rada ze nemate striedavku na papieri. Ano viem ze su take deti a je mi ich luto
Komentare necitam
autorka, čo ťa núti, respektíve vás, sťahovať sa 300 km? ste prišli naraz o prácu vo vranove nad topľou a idete pracovať do trenčína? či? nerozumiem.... alebo je to kvôli tomu, aby ťa nový frajer čo najďalej odlákal od ex? ja fakt nechápem.... ja s bývalým absolútne nevychádzam dobre. napriek tomu, keď som ho opúšťala, našla som si bývanie do minúty pešo od neho. aby dieťa nemalo ďaleko k otcovi, ak s ním bude chcieť tráviť čas. veď preboha, je tu dieťa.... to nie je pes ani hračka. to je tvoja krv, tvoje dieťa, na ktorom toto môže zanechať hlboké následky!
@summer23456 áno, poznala som presne taký pár. už spolu nemohli byť, deti boli pred pubertou. a tak, aby utrpeli čo najmenšiu ujmu tie deti, tak sa pri nich po týždni striedali. deti ostali vo svojich školách, vo svojom byte, v ktorom žili od narodenia... a rodičia sa striedali. keď šla mamka ku priateľovi, otec bol týždeň doma a keď bola mamka doma, otec mal prácu, kde si vedel vybaviť nejaké ubytko, tak sa odpratal... a takto to ťahali až do ich dospelosti, cca 8-9 rokov... najrozumnejší spôsob. alebo teda, ako som písala vyššie, byť s dieťaťom kúsok od otca je v pohode, ale fakt kúsok. maximálne 1 okres. a nie 300 km.
3,5 rocne dieta ma byt dva tyzdne bez matky? zvyknut si na otca a potom zas od neho odist na dva tyzdne a takto dokola? vam sibe? dve skolky, potom dve skoly? to nie, ze bude mat dve sady kamaratov - on nebude mat ziadnych kamaratov! lebo za dva tyzdne ziadnych neurobi a stale dokola sa raz v jednej a raz v druhej skole bude citit ako piate kolo na voze. nezaradi sa v zivote nikam, do ziadnej partie. nerob mu to, toto je velmi velmi zle rozhodnutie a totalne si to odtrpi to dieta a ponesie si to cely zivot v sebe..
@mrkvicka060 presne, dieťa nebude patriť nikam...nielen do žiadneho domova, ale ani v kolektíve v škole nebude nikam patriť.
Kriste na nebi 😳😳😳😳😳 toto idete urobiť 3 ročnému dieťaťu?
Je nutne sa sťahovať?