Striedavka

1danuska
18. feb 2024

Ak máme deti na striedavú starostlivosť a v rozsudku je,že matka si vyzdvihne deti v bydlisku otca a otec v bydlisku matky... Musím prísť iba ja,alebo môže prísť pre deti aj napr.moja matka,alebo priateľ....potrebujem dať návrh na súd o povolenie iných osôb na vyzdvihnutie? Chcem sa vyhnúť tomu,aby otec detí ich nedal keď príde pre nich niekto iný koho poznajú. A ja budem v práci... Ďakujem

mogaa
18. feb 2024

@1danuska no o tom sa musíš dohodnúť s ex ty.....alebo dať návrh opäť cez súd aby deti mohli vyzdvihnúť aj iný....v rozsudku je to definované jasne - matka má vyzdvihnúť deti, nie priateľ či stará mama...takže nemusí ich dať inej osobe....

kiksina_21
18. feb 2024

@1danuska radšej to mať v rozsudku ako potom riešiť či dá alebo nedá niekomu deti. A kto kedy ako príde po deti to je na vašej dohode

aknel555
18. feb 2024

Zdravim, všetko by to malo byť ukotvené v rozsudku alebo v rodičovskej dohode, ktorá sa prikladá pri rozvode a je súčasťou rozsudku. Buď sa dohodnete s ex alebo to budete musieť ,,postihat" vy, pokiaľ sa však nedohodnete s ex predpokladám, že to upravi iba súd.

1danuska
autor
19. feb 2024

@aknel555 ďakujem za odpoveď.

1danuska
autor
19. feb 2024

@kiksina_21 ďakujem za odpoveď

1danuska
autor
19. feb 2024

@mogaa ďakujem za odpoveď