Striedavá starostlivosť pre 9-ročné a 4-ročné dieťa

10. nov 2023

Ahojte ženy. Pár dni do zadu som sa rozviedla. Deti sme sa dohodli na striedavej starostlivosti. Deti majú 9 a 4 roky. Do konca roka ich mame adaptovať a potom nastúpiť na režim 2 týždne mamka a 2 ocko. Chcem sa opýtať ako takto fungujete ? Ako si zvykly deti ? Ako ich nato pripraviť keďže doteraz boli viac somnou ako z otcom ? Ďakujem za každú odpoved. Podotknem od otec nie je zlý. Deti lubi a stará sa.

majaon
11. nov 2023

Ahoj,moje deti majú 9 chlapec a 6 dievča,s bývalým máme striedavku po týždni a fungujeme takto niečo vyše roka. Deti si zvykli chvalabohu, myslím že im pomáha aj to, že s ich otcom máme pekný vzťah, čiže sa vieme na všetkom dohodnúť,ostali sme kamaráti a nerobíme si naprieky. Tiež máme rozdelené výdavky na ne a takisto si delíme aj daňový bonus a rodinné prídavky. Samozrejme začiatky boli všelijaké,ale veľa sme vysvetľovali deťom, že aj keď rodičia nebývajú spolu, ľúbime ich obaja a budú mať dva domovy a keď budú chcieť vidieť tatina keď sú u maminy,tak ich môže prísť vziať na pár hodín a takisto aj naopak, máme výhodu, že bývame v jednom meste a nie ďaleko od seba. Držím palce aj vám,nech to deti zvládnu čo najlepšie 😊

koniarova
11. nov 2023

@majaon wou. Klobúk dolu,že ste takto našli spoločnú reč.👍👍

amelie2017
11. nov 2023

Fuu, neporadim ti moc, ale tiez by som na to isla ako majaon. Co sa mi ale zda vela, je striedanie po 2 tyzdnoch, hlavne pre to 4 rocne. Byt 2 tyzdne bez jedneho z rodicov mi pride dlha doba. Mate medzi tym aspon nejake poobedie, kedy budu deti s tebou/ s otcom vramci tych 2 tydnov, kedy budu u druheho? Lebo aj mne ako mame by to bolo velmi dlho. Predsa len tyzden zbehne rychlo..ale 2?