Striedavá starostlivosť na konci roka

kikus2510
23. dec 2015

Dobrý deň máme syna v striedavej starostlivosti on neparny týždeň ja parny. Tento koniec roka je špecifický tým,že sa končí 53. A je aj 1. Týždeň cize 2 neparne tyzdne po sebe s budúcim exmanzelom nevychádzame vôbec dobre. Uz len ak je nejaká šanca ze by som sa cez jeho týždeň mala stretnúť s malym tak ide radsej do susednej obce napr. Do kostola. Vtedy mi mobil ani nezdvihne. Syn nechce byť dva týždne s nim a ja to tiež nechcrm právnik mi,ze sa musime iba dohodnúť ale on sa nedohodne ja som ze by sme mali 3 tyzdne 1,5 on a 1,5 ja a tym by sme mali uz normalne parny neparny týždeň.môžem nejak postupovať? Ako to riešite vy?

guinevre
23. dec 2015

@kikus2510 Skusila si mu napisat,a lebo sa s nim dohodnut? Mozno by aj suhlasil?

kikus2510
autor
23. dec 2015

Povedal ze nevie. To u neho uz vzdy znamená ze nie. Raz cez prazdniny sme sa tiez mala som volno a škôlka nebola otvorená tak som ze ak budem s ním. Mesiac mi,že nevie a potom mi ze nie. Vraj sa mne on stále prispôsobuje. Co je kravina lebo ked som mala syna brať skôr ci skôr odovzdat to bolo ok..
@guinevre

ematko29
23. dec 2015

Ta striedava starostlivost je velka hovadina.Dieta potrebuje zazemie,niekam patrit a ked je tu a potom tam a k tomu vase nezhody tak tym dieta tak trpi.Na vase dotahovacky doplati vzdy syn.Ja nerozumiem ked uzcste rozvedeny tak stake ta potrebuje trapit.ja by som na tvojom mieste poziadaka o zverenie do tvojej starostlivisti.pohadzovat dieta sem a tam :(

kikus2510
autor
23. dec 2015

My sme v štádiu rozvodu. Lenze donútil ma podpisat striedavú no to som napadla na súde. A cakame na pedovysetrenie a potom uvidime:( a potrebuje sa mi pomstit ze som uz nesekala dobrotu ako si želal on.

butterfly333
25. dec 2015

Ja som rozvedená už 11r a mame striedavku syn už má 15r no moj ex je aj tak riadny hajzel neustupný robí len napriek a všetko musime delit na polku,čiže on nemá jeho veci umna a moje u neho skratka všetko musí mat kupene umna aj u neho dve školske tašky dvoje prezuvky telesnu atd všetko.Syn si sním moc nevzchádza lebo je strašne prísny naneho nevie sa sním porozprávat nič nemože.Umna je to ine vravím mu ak máš hociaký problám povedz mi o všetkom sa porozprávame všetko v pokoji vyriešime pochopím ho,jasne že ak spraví niečo zle vyhreším ho,no ex mu nadáva aj mesiac v kuse a hned má zaracha.sním sa nevie porozprávat,keby bol syn iný tak povie mu na rovinu že nechce uneho bývat a je,ale on nechce ublížit nikomu tak si ho prehadzujeme po týždny aj ked je stredoškolák.

kikus2510
autor
25. dec 2015

@butterfly333 neskúšali ste to súdom? Ja budem bojovat aby súd dal syna mne.... Rozvadzali sme s kvôli manželovej tyranii a robí to i teraz a ako budete mat syna teraz? Na konci roka?

butterfly333
25. dec 2015

@kikus2510 v neparny rok ho ma na vianoce ex ja na silvestra,všetko mu vadí ked nieje syn značkovo oblečený tak aj to mu vadí no umna má všetko čo potrebuje nič mu nechýba a vychádzam s nim lepšie ako on s ex ,ked sme sa rozviedli syn mal 4r sud ho pridelil mne a on mal každý druhý víkend aplatil vtedy 2000sk čo sa mu zdalo moc aj ked on zarábal vtedy 15tis sk,a bol sám a býval u mamy.No ked mal syn 10 som podala o zvýšenie výživneho a on podal o zníženie výž,no sud to zamietol a dal nam striedavu,a syn nechcel ublížit ani jednemu z nás tak suhlasil a striedame sa po týždny tak ako to chcel syn.No teraz už chodí na strednu a neviem do kedy ho to bude byvit takto sa stahovat po týždny no on sa bojí ex niečo povedat lebo mu hned vynadá že bude tak ako povie on,a najnovšie že ma dá na sud a vysudi aby som mu platila 200e ja.On už nieje kompletný.

kikus2510
autor
25. dec 2015

Moj je rovnako sprosty... Lenze ja o syna budme bojovat ma síce 6 rokov ale lipne na mne a mojej rodine. Manzel je vasnivy polovnik a vzdy mu to bolo prednejsie ako ja so synom vždy si nasiel čas a isiel von. Verim v to ze tie roky co sme tak fungovali tak malý si to zamapatal lebo i place ze nechce k nemu.. Len ja som sa to pytala ako idete tento rok? Lebo teraz je 30. Tyzden a cez silvester je 31. Co vychadza jeho to je OK tak ako ma lenze tento rok vychádza od pondelka. 1. Tyzden co sa stava velmi zriedka a mne ho manžel vazne nebude chciet dat :'( a dva tyzdne bez syna?:'( to je pre matku hrozne a on ked mu i zavolam nezdvihne mi to.. Alebo aj do kostola radsej ho zoberie do inej farnosti len aby sme sa nestretli...:(

vroni
25. dec 2015

@kikus2510, 53. a 1. tyzden maju dokopy 7 dni (53. tyzden je od 28.12 do 31.12, 1. tyzden je od 1.1. do 3.1., spolu 7 dni), takze ho bude mat taky isty tyzden ako vzdy.

kikus2510
autor
25. dec 2015

@vroni nie tento rok je specialny.... :( pozrite si to na nete.... 53.tyzden je. 28.12-4.1 a 1. Tyzden je od 4-9 :'( to sa vam snazim povedat....

vroni
25. dec 2015

@kikus2510, ano, mas pravdu.

betka239
25. dec 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

skoda ze s niektorymi sa nevie najst normalna rec

kikus2510
autor
25. dec 2015

Ale existuje niečo čím by som bez syna nemusela byt dva tyzdne?:'(

diduska777
12. jan 2016

Nám povedala psychologička, že sa počas sviatkov sa neriešia párne a nepárne týždne ale sa to rieši podľa dohody rodičov tak sme sa u nej - za jej pomoci dohodli, inak by sme sa tiež nedohodli ( k psychologičke sme išli na základe nariadenia zo súdu)

sakurra
4. máj 2016

@kikus2510 ahoj,ako ste to nakoniec doriesili?

kikus2510
autor
5. máj 2016

@sakurra bol s ním celé dva týždne....