Striedavá starostlivosť cez Vianoce

katesynka
3. mar 2019

Ahojte, prisim o radu. Rozvadzame sa a prave davam dokopy navrh na styk s detmi a narazila som na priblem s Vianocami. Vraj by sme si ich mali striedat-neparny rok ja, parny manzel. Musi to tak byt? Nemate to niektora rozdelene, ze matka Vianoce a otec Silvester? Ja si proste neviem predstavit, ze budem 24.12. bez deti, psychicky by som to nezvladla:((( Mame dvoch synov 10 a 13 rokov. Ako to mate vy?

zdenka11081983
3. mar 2019

@katesynka my sa tak striedame. Vsetko sa da zvladnut. Aj otec ma pravo stravit Vianoce so svojimi detmi.

lula313
3. mar 2019

To, čo pociťuješ ty, môže aj manzel, tiež sú to pre neho sviatky ako pre Teba, na ktoré chce byt s detmi. Ja by som sa s ním snažila dohodnúť tak, že napr. o 17tej by ste dali večeru a darčeky u teba a o nejakej 19tej by si mu ich doviezla. Mám známych, čo takto fungujú a deti sú ešte radi, že majú Vianoce dvoje.

monikver
3. mar 2019

Aj my sa striedame. Tiež sa mi to zdalo nepredstaviteľné. Ale dcérka to berie tak, že ma Vianoce 2x.

sissy27
3. mar 2019

@katesynka a pre otca to má byť prijateľné, že s deťmi nebude mať už ani jedny Vianoce, iba silvester? Hlavne keď sú to veľké deti a o pár rokov budú chcieť silvester tráviť s kamošmi a frajerkami a nie s rodičmi? Takisto on by si možno rád na Silvestra vyrazil niekde s partiou na chatu? Prepáč, ale stavať Vianoce a Silvester na jednu úroveň a seba vyššie ako otca detí mi príde trošku mimo.

bobula46
3. mar 2019

Veď Vianoce môžeš jeden rok oslavovať ty s deťmi 24.12 a druhý rok exmanžel. Vianoce si môžete urobiť aj v iný deň. Síce to nebude to pravé, ale detičky sa určite potešia dvom vianociam. Prípadne ak s exmanželom vychádzate v rámci možností, nemáte ani jeden partnera s ktorým by ste oslavovali Vianoce tak môžete byť spolu. Moja spolužiačka mala rozvedených rodičov ale na Vianoce boli vždy spolu. Ale jej rodičia sa rozišli v dobrom.

jana2679
3. mar 2019

My sme si to určili tak že jedny Vianoce je u mňa štedrý deň do večera cca do 19hodiny a potom ide k otcovi do ďalšieho dňa do poobedia a potom naopak. Tak stihne u každého všetko ako má byť, a dobre to fungovalo. A Silvestra sme sa po roku striedali tiež že do večera ostal alebo podľa potreby. Hlavu hore, je to ťažké ale dá sa to, uvidíš časom.

11mirka22
6. mar 2019

@katesynka my bývame 3km od seba, tak sme sa dohodli, že na štedrý deň sú deti do 18tej so mnou a od 18tej do večera 25.teho s otcom. Silvestra každý druhý rok. Je to v pohode podľa mňa.

smitjan
7. mar 2019

Malo by to byt tak, ze jeden rok u otca, druhy u mamy. Chapem tie pocity, len je pravdou, ze tie pocity moze mat aj muz. Treba detom dopriat oboch rodicov a myslim, ze zakazdym sa da najst daky kompromis 😉