Ahojte. Zaujíma ma, ako tie, ktoré máte na deti striedavú starostlivosť, riešite Vianoce? Či vôbec existuje na túto situácii rozumné riešenie..
Je to o dohode alebo to mate urcene sudom? Pokial sudom, tak by ste mali mat presny rozpis. Ale v podstate to funguje tak, jedny Vianoce u mami, druhe u otca a na Silvestra vymena
@ywulla rozumne riešenie je súdom, jeden rok na vianoce u teba na Silvestra u otca a na druhy rok na vianoce u otca na Silvestra u teba. Ak je to väčšie dieťa tak možno aj pri striedačke by som nechala rozhodnúť dieťa
@medovy_pernik
@upsilon
@dadulamamula
Ďakujem, kočky. Súdom toto ošetrené nemáme. S ex-om vychádzame dobre, no pri tejto téme dôjde vždy ku konfliktu. Zatiaľ to bolo vždy tak, že malý bol na Štedrý deň so mnou. Na druhý deň som ho zaviezla k otcovi na obed a už tam zostal. Teraz sa však ex domáha malého, čomu aj úplne chápem, no zároveň si neviem predstaviť Vianoce bez syna 😔 Preto som možno dúfala aj v nejakú inšpiráciu, ako to inde chodí..
Neviem koľko má syn ale ak už vie vyjadriť čo by chcel, tak by som to nechala na ňom
@ywulla úplne tá chápem, ale on je tiež rodič a má právo tiež stráviť so synom Vianoce. Ak je syn väčší a s exom ok vychádzaš, skus sa s ním dohodnúť, že to necháte na syna. Nech si on vyberie kedy chce s kým byt. Samozrejme mu ale potom emočne nemôžeš dávať najavo, že by ti bolo ľúto, ak si vyberie otca
A keby ste si ho rozdelili, že ho budeš mat do 17:30, to stihnete veceru, aj darčeky a potom pôjde k nemu?
vianoce niesu o tom v ktoromdni sa oslavuje .. tak ak nemozete byt vsetci polu aspon v jeden den tak mu sprav vianoce den dopredu ... a v den vianoc aby si nebola sama -aknemas nikoho ineho si sprav doma neake spa .. precitaj knihu a podobne ..
@klip0
@lucia147852
@mogaa
@tramtada31
@vanda323
@syslik81
Dakujem vam za nápady, ste skvele ❤️ Syn ma 10, ma rad oboch rodicov, tak ho moc nechcem stavať do role, aby si vyberal a mal potom pocit, ze ten druhý bude smutný..
Ten napad rozplánovať štedrý deň tak, ze so mnou bude do nejakej hodiny a potom s ním, je super, no v praxi je to ťažšie, keďže sme od ex-a cca 30km, takze to by boli take fofry, naháňačky, pozeranie na hodiny,.. asi by sa vytratila ta vianočná pohoda 🤷♀️ Ale stojí to za zvazenie, dakujem 😉
Normálne by som bola aj za to, aby sme si všetci traja dali štedrú večeru spolu napr deň vopred (samozrejme čisto len kvôli synovi 😄), no ex ma priateľku a ta by tým asi nebola moc nadšená 😅
Alebo to raz musí prísť a ja to musím zvládnuť, ze budem na Vianoce bez syna 🤷♀️😒
No uvidím, všade je nejake pre aj proti. Ale ukázali ste mi viacero možnosti, dakujem 🙏 Snáď sa mi to podarí vymyslieť tak, aby dobre bolo 😊
Ahoj,moj muz ma syna v striedavej starostlivosti a maju to vyriesene tak,ze chlapec je jeden rok u nas na Vianoce a druhy rok na Silvestra.Ale chlapec je uz velky (16 r.),tak mu davaju na vyber,ze kedy kde chce byt.