Striedavá starostlivosť a Vianoce

ywulla
1. dec 2021

Ahojte. Zaujíma ma, ako tie, ktoré máte na deti striedavú starostlivosť, riešite Vianoce? Či vôbec existuje na túto situácii rozumné riešenie..

medovy_pernik
1. dec 2021

Ahoj,moj muz ma syna v striedavej starostlivosti a maju to vyriesene tak,ze chlapec je jeden rok u nas na Vianoce a druhy rok na Silvestra.Ale chlapec je uz velky (16 r.),tak mu davaju na vyber,ze kedy kde chce byt.

upsilon
1. dec 2021

Je to o dohode alebo to mate urcene sudom? Pokial sudom, tak by ste mali mat presny rozpis. Ale v podstate to funguje tak, jedny Vianoce u mami, druhe u otca a na Silvestra vymena

dadulamamula
1. dec 2021

@ywulla rozumne riešenie je súdom, jeden rok na vianoce u teba na Silvestra u otca a na druhy rok na vianoce u otca na Silvestra u teba. Ak je to väčšie dieťa tak možno aj pri striedačke by som nechala rozhodnúť dieťa

ywulla
autor
1. dec 2021

@medovy_pernik
@upsilon
@dadulamamula
Ďakujem, kočky. Súdom toto ošetrené nemáme. S ex-om vychádzame dobre, no pri tejto téme dôjde vždy ku konfliktu. Zatiaľ to bolo vždy tak, že malý bol na Štedrý deň so mnou. Na druhý deň som ho zaviezla k otcovi na obed a už tam zostal. Teraz sa však ex domáha malého, čomu aj úplne chápem, no zároveň si neviem predstaviť Vianoce bez syna 😔 Preto som možno dúfala aj v nejakú inšpiráciu, ako to inde chodí..

klip0
1. dec 2021

Neviem koľko má syn ale ak už vie vyjadriť čo by chcel, tak by som to nechala na ňom

lucia147852
1. dec 2021

@ywulla úplne tá chápem, ale on je tiež rodič a má právo tiež stráviť so synom Vianoce. Ak je syn väčší a s exom ok vychádzaš, skus sa s ním dohodnúť, že to necháte na syna. Nech si on vyberie kedy chce s kým byt. Samozrejme mu ale potom emočne nemôžeš dávať najavo, že by ti bolo ľúto, ak si vyberie otca

mogaa
1. dec 2021

@ywulla no striedavá starostlivosť je o tom že sy je u každého z rodičov, takže logicky aj sviatky by ste mali mať na striedačku...čo tak aby bol na Vianoce tento rok s ním a 25.12.ti ho prinesie?

tramtada31
1. dec 2021

A keby ste si ho rozdelili, že ho budeš mat do 17:30, to stihnete veceru, aj darčeky a potom pôjde k nemu?

vanda323
1. dec 2021

@ywulla A keď máte dobry vzťah s exom nerozmýšľala si nad spoločnou večerou? Aby cítil syn že obaja rodičia sú tam

syslik81
1. dec 2021

vianoce niesu o tom v ktoromdni sa oslavuje .. tak ak nemozete byt vsetci polu aspon v jeden den tak mu sprav vianoce den dopredu ... a v den vianoc aby si nebola sama -aknemas nikoho ineho si sprav doma neake spa .. precitaj knihu a podobne ..

ywulla
autor
1. dec 2021

@klip0
@lucia147852
@mogaa
@tramtada31
@vanda323
@syslik81
Dakujem vam za nápady, ste skvele ❤️ Syn ma 10, ma rad oboch rodicov, tak ho moc nechcem stavať do role, aby si vyberal a mal potom pocit, ze ten druhý bude smutný..
Ten napad rozplánovať štedrý deň tak, ze so mnou bude do nejakej hodiny a potom s ním, je super, no v praxi je to ťažšie, keďže sme od ex-a cca 30km, takze to by boli take fofry, naháňačky, pozeranie na hodiny,.. asi by sa vytratila ta vianočná pohoda 🤷‍♀️ Ale stojí to za zvazenie, dakujem 😉
Normálne by som bola aj za to, aby sme si všetci traja dali štedrú večeru spolu napr deň vopred (samozrejme čisto len kvôli synovi 😄), no ex ma priateľku a ta by tým asi nebola moc nadšená 😅
Alebo to raz musí prísť a ja to musím zvládnuť, ze budem na Vianoce bez syna 🤷‍♀️😒
No uvidím, všade je nejake pre aj proti. Ale ukázali ste mi viacero možnosti, dakujem 🙏 Snáď sa mi to podarí vymyslieť tak, aby dobre bolo 😊