Striedava starostlivosť a sociálka

devilka1
2. mar 2023

ahojte caka nas proces riešenia striedavej starostlivosti. prešiel tym niekto ? dieta ma isť na socialku ako to prebieha ? ake otazky sa pytaju dietata ? dakujem 🙂

pribinak
2. mar 2023

@devilka1 veľa zavisi od veku dieťaťa. Tak ale podstatou rozhovoru bude či chce bývať s oboma rodičmi na striedavku, alebo chce bývať len s jedným rodičom a toho druhého návštevovat. A možno sa opýta na dôvody že prečo áno/prečo nie.
Kurátorka sa bude snažiť o uvoleneny rozhovor, nebude tam dieťa pitvat za živá. Asi sa bude pýtať či má kamosky a kamosov v oboch miestach kde bývajú rodičia, ako ďaleko má do školy či na krúžok. Alebo či pozná nového partnera/partnerku ak je nejaký na scéne
Ale ako som napísala veľa závisí od veku, lebo iný je rozhovor s 10 ročným a iný s 15 ročným

devilka1
autor
2. mar 2023

no ide o 7ročnú. matka tam može byt pri nej neviete ?

pribinak
2. mar 2023

@devilka1 no nemala by si byt pri rozhovore, lebo to môže byt bráne že dieťa bolo ovyplvnene tvojou prítomnosťou, mizno že sa bálo povedať svoj názor pre sebou, ….

pribinak
2. mar 2023

@devilka1 *pred tebou, nie sebou

jujala
2. mar 2023

@devilka1 moji maju 10 a 12r a pytali sa ich osve, skola, kamosi, s kym chcu byvat a ci chcu navstevovat toho druheho rodica, dokonca puzzle skladali spolu. Nemohla som byt pritomna, trvanie=10min

hipuska
6. mar 2023

Všetko záleží od kolízneho opatrovníka. Rozhovorom majú zistiť vyssie spomínané veci. Niektorí sú citliví a nepýtajú sa priamo. Niektorí sú fakt hrozni. Ako matke ti neodporúčam dajak vyskakovať. Je dobré mať kolízneho na svojej strane. Na jeho názor niektori sudcovia hodne prihliadajú. S dcérou by som sa predtým porozprávala aby mala čo najmenšiu traumu. V konečnom dôsledku treba mať na pamäti, že si musí vybrať medzi mamou a otcom. Pritom ľúbi obidvoch. Možno k niektorému má bližšie ale nechce ublížiť tomu druhému