ahojte caka nas proces riešenia striedavej starostlivosti. prešiel tym niekto ? dieta ma isť na socialku ako to prebieha ? ake otazky sa pytaju dietata ? dakujem 🙂
no ide o 7ročnú. matka tam može byt pri nej neviete ?
Všetko záleží od kolízneho opatrovníka. Rozhovorom majú zistiť vyssie spomínané veci. Niektorí sú citliví a nepýtajú sa priamo. Niektorí sú fakt hrozni. Ako matke ti neodporúčam dajak vyskakovať. Je dobré mať kolízneho na svojej strane. Na jeho názor niektori sudcovia hodne prihliadajú. S dcérou by som sa predtým porozprávala aby mala čo najmenšiu traumu. V konečnom dôsledku treba mať na pamäti, že si musí vybrať medzi mamou a otcom. Pritom ľúbi obidvoch. Možno k niektorému má bližšie ale nechce ublížiť tomu druhému
@devilka1 veľa zavisi od veku dieťaťa. Tak ale podstatou rozhovoru bude či chce bývať s oboma rodičmi na striedavku, alebo chce bývať len s jedným rodičom a toho druhého návštevovat. A možno sa opýta na dôvody že prečo áno/prečo nie.
Kurátorka sa bude snažiť o uvoleneny rozhovor, nebude tam dieťa pitvat za živá. Asi sa bude pýtať či má kamosky a kamosov v oboch miestach kde bývajú rodičia, ako ďaleko má do školy či na krúžok. Alebo či pozná nového partnera/partnerku ak je nejaký na scéne
Ale ako som napísala veľa závisí od veku, lebo iný je rozhovor s 10 ročným a iný s 15 ročným