Mile maminky/ rodicia. So stiahnutym hrdlom a v koncoch si k vam idem po radu. Nie som si ista, ale aspon kedysi, ze vraj bolo mozne predavanie dietata medzi rodicmi ,,tretou,, osobou cez upsvar. Velmi v skratke, rozvod je este velmi cerstvy, aj emocie. Muz mi nevie odpustit ze som sa chcela rozviest (uplne irelevantne nateraz), ale ma to buhuzial na nasledok, ze to dopada na nase dieta. (striedavku zvlada na okolnosti rozvodu velmi dobre, len to predavanie naplnenen ,, nevyslovenymi emociami, ktore potom vyprchaju su velmi na nic). Potrebujeme cas, ,,vidiet sa co najmenej,, dat tomu cas.
Mate niekto s skusenosti, ci je realne takato moznost?
Velmi vdacna budem za kazdu radu a skusenost. (Mozno aj za osobny nazor ako ste vy zvladali toto predavanie)
Ako ze po dieta dojde babka? Teta? Samozrejme, ze je to po vzajomnej dohode mozne...
@abbey1 po dohode som si kupila byt dokonca nedaleko exmanzela, aby mala dcera toho druheho po ruke kedykolvek bude potrebovat. Su tu iba svokrovci, ale ti mi nevedia prist na meno po rozvode. :(. Priatelov sme ani neskusali, tych ktorych tu mame su doslova vsetci ,,manzelovi - poznali ho skor. oni to uz aj tak maju dost tazke, ked chcu ostat s nami obama v kontakte a na nikoho stranu sa nepriklonit. Aj preto uvazujem o tretej (uplne nezaujatej strane)
Ver mi, ze kazda (trochu rozumne rozmyslajuca osoba) sa do prestrelky doprostred za ziadne peniaze sveta nepostavi... to spravi maximalne niekto s rodiny, kto obe strany pozna a s nimi vychadza... vy dvaja s ex musite schladit emocie a skusit zacat spolu zasa fungovat...
ja som vobec nepocitala s tym ze toto budeme musiet riesit. mali sme rodicovsku dohodu spisanu, vela sme sa o tom rozpravali, ale prisla realita a posledne co chcem riskovat je aby dieta skoncilo medzi mlynskymi kamenmi
Ste dospeli ľudia tak sa snažte emócie krotit pri predávani dieťaťa.Ako si to predstavuješ, že kto dieťa odovzdá?čo si bude dieťa myslieť?
Tých 5 min musíte dať rozlúčis sa a doma vychladnes
Rozumiem. Koľko rokov má dieťa? Musí to byť doslova odovzdanie do rúk druhého rodiča?
Ak nemáš iné východisko, môžeš požiadať o spoluprácu úrad.
Ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa vari
Postav sa k tomu celom. Rozvod si chcela a aj ho mas. Nebudem sa pytat na dovody. Je to cerstve, ono sa to utrasie.
Ahoj a ajoj, odovzdajte si dieta a nerobte mu to tazsie nez to je
Ešte mi napadlo, odovzdávať si dieťa niekde na neutrálnej pôde, kľudne na verejnosti: cukráreň, nákupné centrum. Aspoň pokým sa upokojí situácia.
A kto má tie prehnane emócie? Ty? Ex? Alebo dieťa?
Čo však normálne nádych,výdych,nech si panko povie,čo má na srdci a ty s kľudom angličana povedz dobre,vykomunikuj základné veci ohľadne dieťaťa a dovi.
Keď nebude vidieť reakciu,nebude akcia
Ahoj kedy ju vrátiš. Rozlúčka s dieťaťom a čau.
@abbey1 6 rokov, takze za mna ano
@doriiis Muz. viem ze sa tu vela riesi (kazda minca ma dve strany). on uz zije s novou priatelkou. moja komunikacia je len rydzo priebezne informovanie muza o dcere (poslem fotky, ako sa ma, co nove sa naucila, pripomeniem nejakeho lekara atd).
mna by zaujimalo ci ked je dieta u druheho rodica ste s nim v kontakte raz denne ze dobru noc, alebo tak ako si sa mal...ci vobec ten cas ziaden kontakt s druhym rodicom aj keby bol vhodny pre dieta?
A nemôžete to spraviť tak ze napr v piatok ty odnesies dieťa do. Školy a on ho vyzdvihne a ďalší týždeň naopak?
My síce nemáme striedavku ale napr keď príde otec pre ňu počká dolu na parkovisku dcéra zíde sama dole, ak má viac veci žijem. S nou po schránky a ku autu prejde sama, alebo ak je to v prac. Deň tak ju doveziem do školy a ex ju vezme. A v utorok/stredu junon ráno zavezie do školy a domov príde sama, keďže moja ma už 10r
Deň odovzdania dajte na pracovný a presne ako sa píše vyššie. Ty daj ráno dieťa do vzdelávacieho zariadenia a poobede nech vyzdvihne ex. Je to najlepšie riešenie. Prázdniny končia do ďalších si snáď všetci zvyknete na novú situáciu
žije s novou priateľkou a robí takéto scény ? Pre mňa osobne nepochopiteľné . Čo bude robiť ak si ty niekoho nájdeš ? Ja by som to riešila tak ako ti popísali dievčatá vyššie alebo by som mu dcéru odovzdala , do jeho do ruky mu vtlačila obálku kde by bolo popísané všetko dôležité a na jeho výpady nereagovala. Je potrebné vydržať , časom sa to ukľudní . Zároveň si nemyslím že bol dobrý nápad zostávať blízko exmanžela, bude mať tendenciu ťa kontrolovať.
Znami maju deti v striedavke, vychadzaju spolu v pohode, ale deti si preberaju zo skolky. Mama rano zanesie, otec vyberie a naopak. Usetrite si tak sceny.
Dohodni sa s bývalým....ono je dosť nereálne aby niekto z UPSvR každý týždeň chodil niekam pre dieťa a zaniesť ho druhému rodičovi....aj pracovníčky UPSvR majú svoju prac,dobu a piatok popoludní a v nedeľu už chcú mať volno ako každý....to odovzdávanie osobou cez UPSvR je nereálne z môjho pohľadu.....tiež by som to riešila aby otec vyzdvihol dcéru z družiny......prípadne jeho družka.....
Mame taky pripad v rodine, dieta si vyzdvihuju obaja rodicia v skole...
Neviem ako staré je dieťa ale my sme to riešili ( v čase keď bolo ešte všetko horúce malá mala 4 roky vtedy) ja malú vyvediem pred vchod on zaparkuje pri chodníku a podame si veci malá prejde už do auta sama.... hotovo žiadne recnenie lebo boli hneď nadávky a podobne...
Napisem ti moju skusenost sped cca 15 rokov. Deti sme si odovzdavali v skole. V pondelok prisli do skoly od jedneho rodica, po obede ich vyzdvihol uz ten druhy a o tyzden zase naopak. Deti nosili len skolsku tasku a veci na kruzky, oblecenie a pod mali u nas oboch, takze ro sa neprenasalo. Fungovalo to x rokov bez problemov, dnes su uz obaja na VS.
To je tá daň, čo my rodičia musíme znášať. Mysli aj to, že doeta tým všetkým trpí najviac, takze toto preberanie je to najmenej, čo my musíme podstúpiť. Ešte veľa blbých situácii bude, ver mi.
Takze moja rada zmieriť sa s tým a keď prídete do styku, žiadne slovo, pohľad. Komunikuj s dietatom.
Poprosiť niekoho trebárs za 5e/stretnutie aby sa tváril ako kurátorka a manželovi sa tak predstavil pri odovzdávaní dieťaťa (kolegyňa...?). Najlepšie, keby ani dieťa nevedelo, kto to je, tak možno aj niekoho na inzerát, že by ste sa ani osobne nepoznali... Ak teda tých 5e/stretnutie nie je pre teba problém.
Kamoska to robila tak, v pondelok zaviezli do skolky jeden, vybral ho ten druhy.
6 rocne dieta uz vie ist same do auta k otcovi. Cize odnesies dieta pred vchod na daný cas alebo postavíš pred dom a nech ide same do auta. Ak ex nevie chodit presne, tak daj dietatu telefon a nech mu otec zavola a dieta zbehne dole. Ked pride, nech ti dieta zavola, ze je dole. Najmenej to aj to dieta pocíti. Ak budes dieta vláčiť cez urad, tak sorry ale co si z toho zoberie.
@draik je právnik, bude vedieť podľa mna
Exmanžel by mal byť trochu chlap a svoje emócie zvládať tú malú chvíľu pri odovzdávaní kvôli dieťaťu. A byť tou novou priateľkou tak ho kopnem do riti za to, že robí drámy kvôli exmanželke. Mal by sa skôr spamätať z rozvodu, keď ho teda nechcel, až potom začínať nový vzťah. S takým mužom by som ja teda do vzťahu nešla. Tým nič proti rozvedeným, aj môj muž je. A tiež si nemyslím, že by si si mala zakusnut do jazyka a znášať to, proste kým sa nezačne ovládať, tak cez školu alebo popros nejakú susedku dôchodkyňu, buď za pár eur, alebo nejakú pomoc s nákupom,... Zisti u domovníka, kto by bol prístupný takej pomoci, pozná tých ľudí a vie dať aspoň tip, aby si nešla rovno za nejakou zatrpknutou čo čaká len na to komu znepríjemniť život. Ale z mojej skúsenosti sa cudzie babky z detí rozplývajú a naberajú z nich novú energiu. Koľkokrát som už zažila že sa s ním nejaká dala do reči, následne so mnou, že aj ona má vnúčatá, alebo že mu v obchode úplne cudzia babka kúpila bublifuk.
Netreba mu dat priestor na sceny. Urad prace sa podiela maximalne na nutenom vymahani rozhodnutia, ak niektory z rodicov dieta odovzdat nechce. Susedia si odovzdavaju 5r. dieta tak, ze prezvoni a otvori dcere, ak odchadza, prezvoni, ona nastupi do auta, v zivote som ich nevidela rozpravat sa.
Dievčatá, a keď si deti preberáte po škole, to chodí dieťa do školy s cestovnou taškou?
Nechcete skúsiť odovzdávanie detí cez nejakého príbuzného či priateľa?