Striedavá starostlivosť

7. sep 2024

Ahojte prosím Vás keď je striedava starostlivosť podľa dohody týždeň ten čas keď je u matky je u matky nechodí k otcovi a keď je u otca nechodí k matke?Lebo mi to príde také divne keď má byť dieťa u matky a pôjdu k otcovi alebo naopak?

pribinak
7. sep 2024

To je už vec dohody a vzťahov medzi rodičmi

ukgirls
7. sep 2024

to je uz len n vas ako sa dohodnete.. ale ano tyzden je s matkou a tyzden s otcom .. ak dieta chce alebo potrebujes nieco pripadne si tam daco zabudlo moze ist k nemu po to ...

ukulela
7. sep 2024

Záleží na dohode. Aj dieťaťu môže druhý rodič chýbať celý týždeň.... Ono má rado oboch.

svetlonos
7. sep 2024

Striedačke je v 90% hra ega dvoch blbych dospelých a trpí dieta za vodných rodicov! Idealne ešte, keď ma koli tomu aj dve rozličné mestá a ZŠ!
Striedačku beriem v extrémnych prípadoch ok, napríklad postihnuté dieťa, kde je rodich permanentne vo fyzickom i psychickom vypetí. Pokial su vtedy obaja rodicia normálni, len ako par zlyhali, vtedy je striedačke super aby si každý trosku vydýchol.
Inak je to čistá blbosť!
Aj naši sa rozviedli. S otcom sme mohli nyt kedykolvek sme chceli. Ako rocia sa nám v rámci voľného času venovali. Boli sme u 12 rocne q viac a to si neviem predstaviť male deti, pokial sa knim obaja rodicia správajú pekne. Ešte to môže fungovať, pikial ti dvaja vedia slusne komunikovať ohľadom detí a keď dieťa chce ktravi čas s druhym rodičom, nie je mu v tom bránenie. Deti majú silnú potrebu miesta (okrem iných potrieb!) A nie pendlivat z izby do izby ako cigáni.

barka1
7. sep 2024

Moj známy má striedavku. Jeho syn chodí do školy kusok od jeho bytu, takže v týzdni, ked je u matky, ide zo školy k otcovi, kde caka na kruzky.
Je to vec dohody.

damian85
8. sep 2024

@svetlonos Veľmi , veľmi ťažko sa to po tebe číta. Každopádne ak ste mohli s oboma rodičmi tráviť toľko času , koľko ste chceli , to isté môžu deti tráviť v striedavej starostlivosti ( spoločnej starostlivosti ). Skôr je osobná starostlivosť výsledkom silného EGA a potreby mať nad vecami 100% kontrolu , poprípade boj o čo najlepšie výživné. Pretože v spoločnej ( striedavej ) starostlivosti , deti tak isto môžu tráviť s rodičom čas rovnocenne a ak sa rodičia dohodnú , tak hoc aj ako deti chcú. Len veľa rodičov sa rado chváli , že dieťa mám prisúdené ja..........

sense
8. sep 2024

Záleží ako sa dohodnete. Moja dcéra dobehne ku mne aj keď je u otca, a takisto môže ísť ku otcovi keď je u mňa. Výnimkou je jediné to keď chce "utiecť" pred povinnosťami . Taký pokus bol len raz a pochopila veľmi rýchlo že tudy cesta nevedie.

betulinka1
8. sep 2024

Kludne mozu chodit ako chcu, hlavne ked su to velke deti nad 11 a viac je uplne prirodzene, ze si uz same povedia, ze ako by to chceli. U nas je stiedavka uz 7 rokov, maly mal 3, ked zacinali, je to partnerov syn. Funguje to v pohode. Moze prist kedykolvek, ked je u matky a tak isto, ked maju s kamosmi nieco dohodnute ide k matke. Matka byva s muzom v dedine asi 7 km od nas. Vsetci mame na seba kontakty a kolkokrat komunikujem len ja s muzovou ex ohladom maleho.

svetlonos
8. sep 2024

@damian85
ojha, takto som nechcela aby to vyznelo. Stretávka je pre detskú psychikuvna ho... Vôbec ani štipku mi nešlo o ego ci vyrábať vysoké výživné. Ide mi o duševný klud dieťaťa. Sense tiez dobre píše, deti môžu kedy chcú ku komínu chcú. Ale rodicia musia v tomto ohľadom detí držať vo výchove spolu. A nie všetci to po rozchode dokážu. Mam z okolia par príkladov a chudák deti. V zábavnom parku som zažila ocinka s dvoma detmi, vykrikoval ich čokoládou a gumovými cukrykmi. Ešte sa hlási hrdo k tomu ako mama nedovolí ale u ocinka môžu uplne všetko. Deti sú zmetene, maju dvojaký meter, nemajú hranice a ocko he vzdy za chrumkaveho. Takže naozaj mi nešlo ani o výživné ci ego a 100% kontrolu. Považujem za super, pokial sa rodicia vedia zhodnúť a vie mat každý trebars týždeň sam pre seba.

damian85
8. sep 2024

@svetlonos Rozdielna výchova je nie len pri rozvedených rodičoch , ale aj pri takých , čo žijú v jednej domácnosti. Rozdielna výchova je aj pri babkách , často v škole , škôlke atď. Ono kto chce , prirodzene že nájde v každom sposobe starostlivosti svoje pozitíva a negatíva , ide len a iba o to čo chceš vidieť. Ak chceš vidieť , že dieťa v striedavke je predpoklad mentálneho postihnutia , problémov v škole , tak to uvidiš. Ja poznám desiatky detí , ktoré sú v striedavke a tretie oko im nenarástlo. Sám jedno dieťa takto v opatere mám 4 rok. Každopádne aj striedavá starostlivosť má svoje negatíva , tak ako osobná otca / osobná matky. Len netreba chodiť z extrému do extrému. Mám normálne biele dieťa , ani pokožka mu nezhnedla ako píšeš , nehlásia problém zo školy , nehlási problém pediatrička , dokonca ani jeden zo súdnych znalcov nevidel nejakú degradáciu dieťaťa striedavou starostlivosťou.

svetlonos
8. sep 2024

@damian85
samozrejme ze netreba riešiť zhnednutievpokozky ani ze ste vy k9kibstriedavkevzli rodicia. Súdy myslím toto podporujú, psychológovia menej. Je to hakliva téma a nechcela som sa tu nikoho žiadnom pripade dotknúť, ani teba. Aj som pisala, ze v niektorých prípadoch striedavka môže veľmi dobre fungovať. V špecifických prípadoch by som ju dokonca dala povinne!