Striedavá starostlivosť

zuzanahc
3. máj 2012

Ahojte, chcela by som sa len spýtať, či nemáte skúsenosť s vybavovaním dvojitej starostlivosti. Manželova ex stále robí problémy s jeho synom, nechce mu ho dávať, už vôbec nie zameniť týždne, ked mu nevyhovuje ísť pre neho, lebo robí aj cez víkendy niekedy. Chce dosiahnuť to aby sa vzdal otcovstva, no on svojho syna miluje. Jeho ex ide s malým psychológovi, ževraj mu neprospieva pobyt u otca a stále neaké hlúposti vymyslí. Už máme toho pokrk a rozmýšlali sme o požiadanie dvojitej starostlivosti, len neviem kde začať a či má manžel vôbec šancu, že by to schválili. Ked tie naše zákony a úrady je čistá katastrofa niekedy. Dakujem za názory a skúsenosti.

kveta
3. máj 2012

@zuzanahc Troska si protirecis.. takze asi ta ex nebude taka hrozna ako prezentujes.. staci dodrziavat na com sa dohodli a necakat od nej, ze sa bude prisposobovat exovi.. Navrhujem, aby si to vsetko nechala na otca dietata..

zuzanahc
autor
3. máj 2012

no tá ex je viac než hrozná. to sa nedá opísať všetko. Jasné, že človek vždy v takýchto veciach obhajuje matku, lenže niekedy sú chlapi fakt ukrátení. Ako on sa jej vo vela veciach prisposobuje, ked ona potrebuje zamenit, alebo niečo pre malého, z manželovej strany nie je problém. Ako pýtat si od nej povolenie či môže malého zobrať do cirkusu, alebo niekam si myslím že už je moc. A myslím že sa to týka trochu aj mna, lebo manžel je potom nervozny zo všetkého a zasahuje to aj do mojej rodiny a chcem mu pomocť.

maca_p
3. máj 2012

@kveta a preco by sa nemohla prisposobi exovi? pokial citam, tak @zuzanahc pise, ze partner pracuje aj cez vikendy, tak nevidim dovod, preco by sa nemohli obaja dohodnut, ved kvoli navstevam nebude predsa hladat inu mozno menej vyhodnu robotu.

bodka13
3. máj 2012

@zuzanahc myslíš asi striedavú starostlivosť ...
koľko má dieťa rokov?....bývajú v jednom meste?...na výmene týždňov/víkendov sa musia dohodnúť-je to o dohode a dobrej vôle ...ak ho nemá mať tvoj manžel v deň vystúpenia cirkusu je jasné,že sa musí s ex dohodnúť či ho tam môže zobrať....pokiaľ je u vás,nevidím dôvod pýtať sa jej či máte s ním ísť iba do parku alebo aj do kina(to bol príklad)
...a k tomu jeho prispôsobovaniu-nech jej párkrát neustúpi ,nevyhovie a možno si aj ona uvedomí kde robí chybu 😉

zuzanahc
autor
3. máj 2012

malý bude mať 5 rokov. Chodí k nám strašne rád, lenže s nou sa nedá dohodnúť, platí len to čo povie ona a hotovo. Hrá sa na starostlivú maminku a miesto do parku chodi s malým na bowling atd. A do cirkusu mu sama volala ci ho nezoberie a potom mu ho nechcela dať, ked už mal lístky. čakala že sa jej bude prosiť ako to bolo stále dovtedy kým sa znova neoženil.
Bývaju pár kilometrov od seba. len neviem kde začat s vybavovaním striedavej starostlivosti, ked s nou sa neda prehovorit normálne.

anjelik0907
3. máj 2012

@zuzanahc striedavú starostlivosť musí v prvom rade chcieť tvoj manžel a on musí podať žiadosť o striedavú starostlivosť na súd . Súd posúdi ,či máte vhodné bývanie pre malého ,psychologička by mala mať pohovor s malým ... Ešte tam je aj dosť dôležité ako ďaleko od seba bývajú exmanželia z dôvodu škôlky a kamarátov ...

zuzanahc
autor
3. máj 2012

on to chce samozrejme, záleží mu na tom aby vyrastal aj s ním a v kompletnej rodine. Bol to jeho nápad on s tým prišiel, ja sa mu moc nechcem miešať do riešenia problémov s jeho ex, len mi je lúto ich syna.
Ja mám tiež syna a s tým si neskutočne dobre vychádyajú, tešia sa jeden na druhého.
Chcela som len vedieť či má niekto už skúsenosť s vybavovaním a či je vôbec šanca uspieť. Myslím že naše podmienky na bývanie aj sociálne zabezpečenie sú na lepšej úrovni ako jeho ex.

kveta
3. máj 2012

@maca_p Nemusi skakat ako si ex spomenie.. ak ma ex pracu cez vikendy, mal ziadat na sude styk v inych casoch.. kazdopadne tu zjavne ide o iniciativu novej ml,adej pani prva osoba jednotneho cisla v jej prispevkoch a fakt, ze po svadbe sa zmenil sposob jednania s exkou hovori za vsetko..

maca_p
3. máj 2012

@kveta nevidim na tom nic zle, ze sa @zuzanahc iniciuje. prave naopak kvitujem, ze kvazi macocha ma sama o chlapca zaujem. avsak dodavam, ze nepoznam rodinu, tak tazko mozem objektivne zhodnotit, kto je manipulator, obet, hrozny/hrozna 😎
treba poziadat sud o opätovne urcenie styku.