S ocom dieťaťa sme sa rozisli a v júni odchádzam. (Cakam na dokončenie skolky) keď sa skonci skolka, od septembra maly pojde do skoly. Ale otec tvrdi že chce aby sme potom mali striedavú starostlivost s tým že budeme byvat v rovnakom meste. Dá sa to zvládnuť, keď maly bude prváčik?
Áno, keďže ste v jednom meste a dieťa nebude musieť dochádzať tak by sa to dalo zbladnut
Chce to dobrú spoluprácu a komunikáciu
@liloastitch veď prave. Neviem či by to bol dobrý napad. Ale otec na tom trva
Pokiaľ žijete v jednom meste, je to dobrý nápad.
Je skvelé, že sa aj otec chce podieľať na výchove, moju známi tak majú striedavku a maximálne sú spokojní
@nyusika a netrpí tým dieta?
Nie, pokiaľ sú obaja rodičia rozumní.
Deti sú vnímavé a veľmi múdre, čo sa, takéhoto týka
Zvládnuť sa to dá, len rodičia si musia uvedomiť ze sú hlavne rodičia a nie gladiatori na bojisku😀.
Ak budete rovnako dohliadat na ucenie, pripravu do skoly a budete mat zavedeny system odovzdavania instrukcii zo skoly, tak sa to da.
Otec na tom trva a co na to sud? lebo na com on trva, to je jedna vec... Podla mna nemusi byt problem, ale zase kazdy mozete mat doma iny system pripravy do skoly a moze mat potom chaos... S prvakmi sa niekedy teda treba viac pripravovat, naucit ich vsetko. Ak to da, preco nie... zregenerujes nervy :DD Podla mna ak sa v jednom roku rozchadzate, a nastupuje do novej skoly.. proste to je na male dieta dost...
@simca06022011 veď prave, do toho ešte aj sťahovanie
Ahoj, a keby si mu navrhla aspom pocas toho prveho rocnika so striedavkou pockat? S tym, ze si moze po maleho kedykolvek prist aj rovno zo skoly, moze u neho prespat a aj vikendy si dohodnete? Neviem ci sa vam bude dat v pohode porozpravat. Mozno by pomohol aj mediator. Nasi nemali zo sudu nic. Otec mohol byt s nami hocikedy chcel a mohol, mali sme dobry vztah, bolo to super pre nas. A to sme mali uz nad 10 rokov. Dieta podla mna potrebuje stabilitu a nie handrkovanie sa rodicov o on. Drzim palce
Ono velmi zalezi na tom, preco sa rodicia rozchadzaju. U nas to bolo primarne o rozdielnych nazoroch na vychovu, takze striedavka dcere sposobovala stres, kedze zila v prostrediach s rozdielnymi pristupmi. Striedavka bola len o nasej dohode, takze ked som videla, ze dcere nerobi dobre, proste som ju zrusila.
Záleží čisto od dieťaťa a od reálnej ( nie čo si mysliš ty alebo tvoj EX ) citovej väzby dieťaťa na Vás. Ak Vás oboch rovnako miluje , nevie si predstaviť život bez vás a je problematické pre ňu sa rozhodnúť - pretože aj vy aj ona Vás ľubi rovnako - je to dobré. Dieťa mám od 2 rokov v striedavke a či to je najlepšie - to si nemyslím , ale naše dieťa ma tak extrémnu citovú väzbu na otca že inak to ani nešlo.
@mandzula iste.....
Ak bude mať dieťa len jednu školu,teoreticky by to ešte mohlo fungovať,ale myslím, že by bolo lepšie keby má dieťa zázemie len u jedného rodiča. S prvým ročníkom prichádzajú povinnosti, nové veci, bude sa musieť prispôsobovať tomu, že je školák, do toho si zvykať na nový režim v dvoch domácnostiach. Zbytočný stres.