Striedava starostlivosť - 10 ročný syn

kinlly7
28. sep 2021

Ahojte, syn má skoro 10r.V striedavke ho mame 3roky odvtedy co nastúpil do školy. Nechcela som to, ale nakoniec som nato pristúpila. Synovi to vyhovuje. Keď je on v pohode, som aj ja. Syn chodí 4roky na futbal, jd v klube a baví ho to, začo som veľmi rada, že športuje. Problém je taky, ze ten týždeň, vo ho ma ex, ho nechce na futbal voziť (býva vedľa v dedine) my v meste. Keďže chcem, aby tam syn chodil (aj syn chce) tsk musím chodiť pre neho na tréning aj ho z tréningu zaviesť k ex naspäť. Odmieta ho voziť. Je to 3x do týždňa + zápas cez víkend. Neviem už čo robiť. Bola som za koliznou, ta mi moc neporadila. Mate nejaké skúsenosti, rady... Ďakujem

pribinak
28. sep 2021

@kinlly7 syn nevie ísť sám na tréning?

haley7897
28. sep 2021

@kinlly7 ako na to reagovala kolizna? Exov dôvod prečo ho nechce voziť?
Nedá sa mu nájsť klub v meste?

kinlly7
autor
28. sep 2021

@pribinak je to 4km od mesta, samého by ho určite nepustil

kinlly7
autor
28. sep 2021

@haley7897 je v klube meste u nás, nie v dedine. Kolízna ho kontaktovala, ale nič nevyriešilu. Nechce, lebo mi chce spraviť naschvál, aby som chodila hore, dole a pod.

pribinak
28. sep 2021

@kinlly7 Akože 4 km prejde aj na bicykli. Aký uvádza dôvod že ho nechce voziť na tréningy?
Syn sa s ním o tom rozprával že chce chodiť na tréningy?

kinlly7
autor
28. sep 2021

@pribinak áno syn chce, aj to otcovi povedal. Syn mal v lete prijímanie a hovoril mu čas kedy ho ma, nepočúval ho, nevyzistil si ci ho ma vtedy, tak prišiel neskoro v pôvodný termín, tak mi to dava vyzerať a ide si tvrdohlavo po svojom. Sobec proste. Na tréning aj z tréningu, bude mať toho dosť, keby išiel na bicykli, spotený.

haley7897
28. sep 2021

@kinlly7 čiže mu nevadí, že syn kvôli jeho egu nemôže hrať. Neodpovedaj, to je len taky rečnícky výkrik...
Ťažko radiť. Ako syn reaguje keď nemôže na tréningy?
@pribinak osobne by som 10 ročne dieťa nepustila same po cestách na bicykli + v zime to nebude veľmi schodne riešenie 😕

yanni
28. sep 2021

@kinlly7 a naco ho potom mate v striedavke? Takato strriedavka-nestriedavka nema vyznam. Ak chcel aj muz striedavku, tak sa mu malo vysvetlit, ze to je so vsetkym vsudy. Cize, ked ma dieta aj nejake kruzky, musi sa o vsetko potarat ten rodic, ktory dieta ma v ten tyzden. To nie je len dat v ten tyzden dietary jest a stretchy nad hlavou. Tvoj syn ma 10, je uz dost velky, kludne moze otcovi povedat aj on svoj názor.

haley7897
28. sep 2021

@haley7897 tak zrušiť striedavku a ísť na každý druhý víkend. Toto je skôr striedava nestarostlivosť 🙄

pribinak
28. sep 2021

@haley7897 ja nepíšem o zime, píšem teraz. Keď foter uvidi, že decko si ide, tak možno popustí
Da sa ísť aj busom.

yanni
28. sep 2021

@kinlly7 A do skoly kde chodi? Tam ho nema problem vozit? Ked syn chce dalej hrat, skoda by bolo len koli octowej lenivosti konci po tolkych rokoch. Ak to nepojde po dobroty, ja by som dala navrh na zrušenie striedavky.

pribinak
28. sep 2021

@haley7897 neviem nie som právnik, ale toto asi ako dôvod zrušenia striedavky nie je

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni on mu povedal, ale proste nie! Neviem ako to vyriešiť. Mam malú 2rocnu,chodim jak krava s malú hore dole v týždni co ho ma on. Robím to len koli synovi. On sa na neho momentálne nepozerá, len aby mňa zničil. Policajt, čo ti poviem. Jeho futbal ani nebaví, nikdy sa nebol na neho pozrieť. Jemu to vyhovuje, že nemusí chodiť.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@pribinak nie, súd pozerá na iné veci. Ale asi tento problém musím vyriešiť súdom, lebo fakt neviem. Kolízna mi povedala, že pokiaľ je v jeho týždni, tak si "môže s nim robiť, čo chce on"

nelca84
28. sep 2021

@kinlly7 najvyssi cas naucit syna cestovat busom. Moj uz v takom veku chodil sam zo skoly primestskou dopravou (asi 7 km) a to na zastavku musel prejst skrz 3 ulice.

yanni
28. sep 2021

@kinlly7 ja ziem v zahraničí ale by sem skočila niekde na urad. A aj so synom. Nech povie, ze jeho to bavi, ze je to jeho hobby a chce tam chodit. Ja ti verim, ze len "lietas". Ja som tiez da sa Poveda mama-taxi. Ale toto by som si nedala.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni k nám do mesta chodí do školy kúsok odo mňa. Ale to je školská dochádzka, to je iné. Futbal je mimoškolska. Vozí ho ráno, keď ide do roboty. To ze ho nechce voziť na futbal v rámci svojho týždňa, nieje dôvod. On žije s mamu, všetko mu robí ona, izbu ma svoju ako takú... Takže tam nič...

yanni
28. sep 2021

@nelca84 Ono nejde o to naučit dieta cestovat busom. ide aj o princip. A tiez, ake spoje su. Ak ma po treningu carat hodinu na bus, tak dakujem.

pribinak
28. sep 2021

@kinlly7 žiaľ toto fakt nie je dôvod na zrušenie striedavky.

Je to hnusne od neho, lebo normálne by mal otec podporiť syna v záujmovej športovej aktivite

yanni
28. sep 2021

@kinlly7 a treningy ma kedy? Zo skoly chodi kedy? ako? Chodi otec po neho?

haley7897
28. sep 2021

@pribinak tiež neviem, len to mrzí. Človek sa snaží viesť dieťa k niečomu a nejaký lenivý moron to ničí a ešte má práva. Podľa mňa to nieje v najlepšom záujme dieťaťa a na to by sa malo prihliadať. Nehovorím zrušiť kontakt, ak sa ale odmieta podieľať na starostlivosti...
@kinlly7 aký je vlastne jeho (náhradný) program pre syna keď je u neho? Narúša to nejaké jeho plány? Prihlásil ho inde?

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni bola som u koliznej, aj s nim

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni pondelok, utorok, štvrtok + zápas v nedeľu...áno otec chodieva po neho do školy. Včera som mu navrhla, nech tie dni co ma tréning, ide ku mne zo školy a zachviľu odo mňa na tréning a potom ho doveziem.... Ale nie... Musím ísť pre neho tam 🤣🤣 to je na hlavu toto

nelca84
28. sep 2021

@yanni myslela som, ze ide o to, aby sa syn dostal na ten futbal. Ale zjavne ide o dotahovanie sa s ex...

dominika_sk
28. sep 2021

A plati ti alimenty? Podaj si navrh na zvyšenie a ako dovod napiš že syna voziš na kružok od otca lebo on ho voziť nechce. Alebo navrh na zrušenie striedavej starostlivosti. Aj keď ja osobne by som ho vozila s usmevom na tvari a ešte sa tomu chujovi vysmievala aka som sťastna že si ho možem odviezť. Mam rada tento sposob tyrania s usmevom na tvari🤣 myslim si že to by ho nasralo najviac.

yanni
28. sep 2021

@kinlly7 ja by som dala ziadost, ak by sa dalo, zrusit striedavku a upravit styk. Ak samozrejme aj syn suhlasi. Striedavka je o vsetkych pravach ale aj povinnostiach. Aj ked, toto nie je povinnost ale ide o dobro v prospech dietata.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@haley7897 áno dal ho na plaváreň rýchle... Aby mal zaručene, že keď mu ho nedám ja na plaváreň, on mi ho pusti na plaváreň. Ma to všetko vypočítané, vyzistene od kamarátov zo súdu. No hrozne 😡
Plavaren mu dal, vtedy keď nemá futbal stredu a sobotu. Plaváreň si môže nastelovat hocijako, ale v klube nemôže chodiť vseliako, to není holubnik

yanni
28. sep 2021

@nelca84 ano o prieky. Vid prispoveok nad tvojim. Presne to som aj ja myslela. Kludne moře ist chlapec k matka na hodinku a odtial na trening a potom nech ho otec vyzdvihne z treningu. Ved ma jedno ci pojde na obed po nebo do školy alebo o 6 večer po neho na trening. Pochybujem, ze medzi tym obedom a vecerou nijak vela s tym dietatom este robi.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@dominika_sk neplatí, keď máme striedavku nič. Aj to si myslím, že chcel striedavku, aby mi nemusel dávať výživné, keď mal nastúpiť do školy. On je vyštipany policajt.

kinlly7
autor
28. sep 2021

@yanni je v druzine do pol3... Potom ma tréning.... Voziť ho nechce, vôbec, nič. Nebude proste! S nim sa nedá.