Súdim sa s ex už 2 roky o výživné a zákaz styku . syn bude mať 14r.nechce chodiť k otcovi, všetky vyšetrenia a podklady potvrdzujú zákaz styku,lenže teraz zase chce nejakého svedka z ochrany práv dieťaťa. Máte s tým dakto dáke skúsenosti,čo je to zač apd.čo ma zase čaká? Podotýkam nie je to kolízny opatrovník. Syn povedal sám otcovi,že ho nechce.Syn podstúpil viacero psychologických vyšetrení,kde je potvrdené,že sa ho bojí,povedal to aj kurátorke.ex žiadal súdnoznalecký posudok,ten tiež potvrdil naše tvrdenia a odročili to kôli tomu,že vymyslel tohto z ochrany práv dieťaťa,ale nik mi nevie poradiť.aj ombudsmanka bola z toho vyjavená.Je to zvláštne,preto sa pýtam a radím vás.
Sprav si nazor sama: Mne je z celej rady na grcku 😝 http://ozene.zoznam.sk/cl/100284/264198/Ked-die...
ale táto rada by nemala asi zasahovať do rozhodnutia súdu.štve ma , že súd ma všetky podklady,psychologov,súdnych znalcov,že naozaj dieťa samé nechce ísť,že má zdravotné problémy.on vypovedal na súde.krajský súd dočasne zakázal styk,kým sa to nevyrieši.nemáme pokoj,lebo človek sa bojí,čo zase ex vymyslí.a zaujímavé je,že ochranca práv chce vidieť mna a nie dieťa?
ceci36 ved to že neviem.zavolal mi do práce,že ma hce vidieť.ani spis si nemám doniesť,ani dieťa.predsatvil sa na ochranu práv dieťaťa nejaký pán Šajban
@atka3 môžem sa opýtať ako sa ti podarilo získať aspoň dočasný zákaz styku? Môj bývalý bol v podmienke a mal zákaz priblíženia k mne, teda nechodil ani za deťmi, niečo vyše roka.Teraz však prešla amnestia a všetko je v háji. Už mám zas kŕče v žalúdku, kedy sa dovalí..... deti sa ho boja, nikdy s ním nechceli ísť a styk je len v mojej prítomnosti,......
@tri presne toto som mala ja a deti.u nás psychoteror.dával si veľký pozor,čo povedal a urobil. požiadala o zákaz styku,lenže okresný súd ho zamietol,lebo sme mali už pojednávanie,lenže medzitým on zavolal na mna políciu a predbežne opatrenie a nikoho nezaujímalo,ako dieťa trpí. tak som sa odvolala na krajský súd,kde som už predložila lekárske vyšetrenie,že deti bývajú choré vždy pravidelne a majú to zo stresu.navštívila detského klinického psychologa,ktorý odporúčal zákaz styku..maj nejaké potvrdenia od lekárov,psychologov a ty daj predbežne opatrenie a potom začať súdne pojednávanie o zákaz styku. viem čo prežívaš,preto ťa chápem.mne tiež nik nechcel pomôcť.a ťahá sa to 2 roky.mám právničku a stálo ma to doteraz 800eur.som kôli tomu zadlžená,len aby ochránila pred psychoterorom deti. ale ak sa začne súd bud pripravená ,že zákaz styku urobia len na základe súdnoznaleckého dokazovania a to platia obaja rodičia na polovicu.lenže ja som bola oslobodená,lebo som na tom zle finančne a žiadal to ex. ak dačo kludne mi napíš,poradím čo budem vedieť
no u nás to trvá tiež nejaký ten tretí rok, od 2010 som rozvedená ale bolo to už aj predtým v manželstve. A všetko pred deťmi. Ja som trvala od začiatku všetkých pojednávaní - predbežné zverenie detí počas trvania manželstva, po rozvode ďalšia úprava styku - zatiaľ všetko za prítomnosti matky, dve hodiny každú druhú sobotu a každú stredu. Lenže ja som dala zrušiť stredy, vyhoveli mi, ostali len tie soboty, potom dal on návrh aby bola zrušená prítomnosť matky, to neprešlo. Mali sme správu od psychologičky, kde sme chodili dva roky. No a potom sa mu to všetko zozbieralo - mal spústu vecí - ale len priestupkov proti majetku a spolunažívaniu - ale nie všetko mu dali za vinu, aj keď sem chodili policajti ako na klavír a v mnohých veciach som mala aj dôkazy ktoré ho usvedčovali. No ale ako som už písala, potom už spravil prečin - dostal podmienku - 3 roky a zároveń v trestnom rozkaze dostal zákaza priblíženia ku mne na 5 metrov, probačný dohľad a návštevy u psychológa. Ako vravím, rok sme mali totálny pokoj - absolútne sme ho nevideli. No a teraz tá nešťastná amnestia, ja som si myslela, že sa týka len trestov do 18 mesiacov - mňa to vôbec nenapadlo, len som sa dala do reči s jedným právnikom a ten ma vyviedol z omylu - že padli všetky podmienky. Tak som v strachu šla na súd, kde mi to potvrdili - padla mu aj podmienka aj zákaz priblíženia. Takže koniec pokoju.... Deťom som to už naznačila, že asi sa znova začnú tie peripetie a sú z toho nešťastné. Ja som už včera mala neurózu, večer ma bolelo všetko - zo stresu. Ja neviem, čo sa zase začne diať. Modlím sa, že ho to hádam za ten rok prešlo. Ale ako ho poznám, on je ako rotvailer ..... ani za nič si neprizná svoju vinu, za všetko sú vinní všetci ostatní len on nie. Pikoška - pri jednom "stretnutí" mi vzal syna na ruky, potom si ho vyhodil na plecia a pelášil preč. Jeho nezaujímalo, že dieťa má šok, zo strachu, synček ho bil, kopal, mlátil rúčkami aby ho len pustil, že chci ísť za maminkou a strašne plakal. Takto s ním bežal po ulici a vykrikoval - "vidíš, čo si spôsobila tomu dieťaťu, je to tvoja vina".... Chápeš to????? A to je len čriepok všetkého. Hovorím, na trilógiu by toho bolo dosť..... Mne povedali na sociálke, že žiadny súd mi nedá zákaz styku. To by musel byť vrah. Na poslednom pojednávaní pred vyše rokom ohľadom zníženia výživného z jeho strany - neprešlo mu to - chcel psychologický posudok, pretože vraj tá psychologička, čo k nej chodíme a písala mi aj správu na súd je podplatená.Keď mu sudkyňa povedala, že v poriadku ale že si to platíme sami, či má 500 eur keď žiada o zníženie výživného, tak povedal, že on nič platiť nebude. Ani ja peniaze nemám, ved živím tri detičky, ale ak by to pomohlo.... Neviem, vraj naše súdy zákazy neurobia, je to vraj neprechodné. To je odpoveď nášho kurátora.
http://www.detskyombudsman.sk/dohovor-o-pravach...