Stretávanie sa so synom do rozvodu

esmeralda1414
5. nov 2021

Odsťahovala som sa zo spoločnej domácnosti s deťmi, nakoľko muž ma psychicky aj fyzicky tyral. Čakáme na rozvod. Poraďte mi ohľadom stretávania sa s malým, dávala som mu ho vždy keď chcel aj na noc. Lenže začal to už tak zneužívať, že si ho pýta stále už pomaly by ho chcel mať viac ako ja už mu nestačí ani 5 dní v týždni. Keď mu poviem, že mám s ním už plán hneď píše či mám problém. Proste ako keby som ja s nim nemohla nikam ist len doma byť . Maly ma 2roky chce striedavku a predtym si ho tak nebraval, až keď som podala o rozvod sa začal zaujímať. Nevadí mi, že si ho berie ale uz mi to pride, že ho chce mať celych 7dni neviem čo mám robiť ďakujem.

pribinak
5. nov 2021

@esmeralda1414 najlepšie by bolo sa dohodnúť nirmalne vy dvaja, je to lepšie ako keď to určí sud.

Veď nech si ho zoberie aj na 5 dni, ale nasledovných 5 dni bude syn s tebou. Alebo aj na týždeň, ale potom musí počítať, že další týždeň bude s tebou.

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@pribinak veď práve, že ho mal tri dni a o dva dni si ho pýta znova proste chce ho mat viac ako ja, aby potom mohol na sude povedať, že sa viac staral.

sense
5. nov 2021

@esmeralda1414 ty nemusíš byť doma keď je on u otca. Skúste sa dohodnúť týždeň ty, týždeň on...
On nemusí chodiť do práce?

pribinak
5. nov 2021

@esmeralda1414 nirmalne mu predostri svoj návrh, ak sa s ním nedá dohodnúť, tak si daj návrh na úpravu styku, navrhni kľudne, ze si ho môžete striedať po týždni, ale nebude tá cez dieťa terorizovať

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@pribinak Socialka napísala, že sa ma s nim stretávať každý druhý víkend sobotu, nedeľu a cez týždeň je to na dohode, lenže to ešte nieje schválené súdom. Chodí do práce len sa mi to nezdá, že by mal toľko voľna možno ho necháva pri svojej matke, lebo je tam stále, možno už aj nasťahovana.

makova333
5. nov 2021

@esmeralda1414 socialka nema co urcovat u koho a kolko ma byt syn. Dohodnut sa mate vy dvaja a ak to nejde tak sud. Podaj neodkladne opatrenie a v nom uved ako chces mat upraveny styk s dietatom a vyzivne na cas do rozvodu. Do 30 dni by mal sud rozhodnut.

luccija
5. nov 2021

@esmeralda1414 tak mu ho nedávaj a dohodni sa 2x v tyzdni

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@makova333 Mam neodkladne opatrenie, stretavanie tak ako som už pisala, lenže on sa ohradza tým, že to ešte neschválil sud takže teraz neviem či plati to co napisala socialka o stretavani, keďže sud este nebol

pribinak
5. nov 2021

@esmeralda1414 každý druhy víkend, to znamená že ho máte každý 2 vikendy v mesiaci. Cez týždeň ako sa dohodnote.

pribinak
5. nov 2021

@esmeralda1414 píšeš trochu zmätočne. Pretože sociálka neurčuje styk, ale súd. Čože máš už úpravu styku zo súdu? Neodkladko?

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

Mame to neodkladko schválené súdom som sama zmetena, lebo on sa ohradza tým, že súd ešte nebol co sa tyka toho komu bude maly schvaleny do starostlivosti. Takže ja teraz neviem či sa mam riadiť tym a dávať mu ho tak ako to je schvalene, keď on si ho pyta ako sa mu zachce.

mabenn
5. nov 2021

2 rocne dieta? na tak vela? resp na noc? to s nim vobec chce to dieta tolko byt?striedavka???

pribinak
5. nov 2021

@mabenn je rodič presne tak ako ona.

nycali
5. nov 2021

Ak je vydane uznesenie o neodkladnom opatrení, v ktorom je upraveny styk otca s dietatom, sluzi to na to, aby bol jasny minimalny rozsah, kedy musi byt otcovi umoznene sa s dietatom stretavat. Aby mal zabezpecenu moznost styku s dietatom. Ak sa rodicia dohodnu tak samozrejme mozu sa aj viac stretavat alebo inokedy, je to na dohode. Ale ak sa nedohodnu inak, postupuje sa podla neodkladneho opatrenia az do konecneho rozhodnutia (v tomto pripade o rozvode).

makova333
5. nov 2021

@esmeralda1414 ako mozes mat neodkladne opatrenie, ktore neschavlil sud. Ved sud vydava neodkladne opatrenie. A toto neodkladko plati do casu do rozvodu. Cize je pre vas oboch zaväzne.

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@makova333 samozrejme, že to schválil súd lenze, berie si ho úplne inak ako ma schválené, davala som mu ho vždy keď chcel, takže mam sa držať toho ako je schvalene. Lenže on so mnou manipuluje a berie si ho vtedy, keď ma v práci voľno a pravnička mi povedala, že mu ho mam dať vždy keď chce, ale zda sa mi to už často

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@mabenn Áno on ho chce do svojej starostlivosti alebo striedavku a to či on tam neplače, to sa ja nedozviem, myslite, ze mi to povie to ťažko

makova333
5. nov 2021

@esmeralda1414 no tak ked sa nechas manipulovat, tak ta manipuluje. Slovo dohoda je o tom, ze sa dohodnu obe strany, nie jedna rozkaze a druha splni.

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@makova333 Áno nechala som sa ovplyvniť nechcela som mu brániť, len keď píše take správy, že potom už ani ja neviem čo robiť, mam strach zo všetkého a hlavne z neho.

bluka2
5. nov 2021

A čo chces ty?

mabenn
5. nov 2021

@pribinak pre mna je normalne ze 2rocne dieta uprednostnuje mamu, ze ho uspava, ze mu urobi jest, ze ho oblecie, ze ho utesi, vysvetli, vedie, ze s nim je...bezne su 2rocne deti este kojene...neviem aku mas realitu ty...2rocne dieta este ani nechodi do skolky, nie je zaclenene do kolektivu, pre mna " je rodič presne tak ako ona" ma zmysel vtedy ked mama zlyhava z nejakeho dovodu, take dieta potrebuje primarnu osobu, nie prehadzovanie z domova na domov z osoby na osobu a myslim, ze vela 2rocnych deti by nevahalo si jednoznacne vybrat

pribinak
5. nov 2021

@mabenn neciem kde žiješ, ale toto čo píšeš je veľmi veľmi jednostranný pohľad

Nebudem sa vyjadrovať k autorke, vôbec ju nepoznám

zooeynka
5. nov 2021

Pokial otecko berie 2 rocne dieta k sebe a vo vacsine pripadov ho ajtak strci na cely den svojej matke aby sa starala(kedze on zrejme pracuje) tak take daco nepovazujem za rovnako plnohodnotneho rodica ako matka ktora je na RD a stara sa o dieta. Kazdy druhy vikend a max 1-2 dni v tyzdni a finito, nic viac.

esmeralda1414
autor
5. nov 2021

@zooeynka Ďakujem vám budem sa držať toho ako je to v predbežnom opatrení.

mogaa
6. nov 2021

@esmeralda1414 no ak mu ho nebudeš dávať kedy chce, tak to nakoniec otočí proti tebe.....ono kým súdne nie je určený styk otca s deťmi tak je rovnaký rodič ako ty a má na dieťa rovnaké "právo".....ty na súde môžeš oponovať že dohoda nefungovala a chcel dieťa "pričasto"...ale úprimne, čo je to pričasto? on ka bude šikovný a bude mať dobrého právnika, tak to otočia proti tebe, že dohoda nefungovala lebo si mu syna odmietala dať.....

kristiii
6. nov 2021

@esmeralda1414 ja by som sa držala predbežného opatrenia, čiže každý druhý víkend + nech si vyberie vždy dva dni v týždni. Tiež máš právo si robiť so synom vaše plány a nie len čakať ako na špagátiku, kedy si otecko zmyslí. A napísala by som mu to do správy a aj by som v nej žiadala, aby ti to vždy dal takto do správy predom vedieť. Aby nemohol na súde tvrdiť, že si mu branila v stretávaní.

soldi
6. nov 2021

@esmeralda1414 pravdepodobne to myslis tak, ze socialka navrhla dni stretavania a sud to schvalil. Vyzivne Ti plati?
Tiez sa rozvadzam s manipulatorom a agresorom. Presne viem ako ma jedina sms od neho dokaze rozhodit.
Riesenie je jednoduche: dohodni si s nim presne stanovene dni a casy kedy bude so synom. Resp drz sa neodkladka. Ziadne dohody s takymto clovekom neplatia, lebo on bude chciet viac a viac. Plati co je na papieri. Bodka.
A snaz sa hladiet na zaujmy syna v prvom rade. Viem, ze to je tazke, ze si pravdepodobne zvyknuta posluchat muza, ale aspon to skus.
A kontaktuj vo svojom okoli nejaku organizaciu na podporu tyranych zien, mas poznacenu psychiku, pomozu Ti

esmeralda1414
autor
6. nov 2021

@soldi Presne tak som psychicky zničená z neho všetko čo povedal, tak muselo byť. Nikdy pri ňom nespal a zrazu ho strašne chce aj na noc. Berie si ho aj 5krat do týždňa a stále mu je málo. Chce striedavku takže takto so mnou manipuluje. Aj ja chcem s malým byť takže budem sa držať predbežného opatrenia, len som nevedela, lebo mám uznesenie a tam je určené výživné do rozvodu aj styk s malym takže je to právoplatne a musim sa toho držať

cacianka
7. nov 2021

Žena ukľudni sa.
Viem že sa mi to ľahko hovorí, ale nič iné ti teraz nepomôže
Si rozhodena z chlapa, zmanipulovaná aj zastrašená.
V prvom rade mu nemôžeš dať najavo svoje obavy a strach, je to voda na jeho mlyn, baterky kt.ho nabíjajú aby si na teba trúfal a vyvysoval sa, zastrašoval.
Za druhé - máš právoplatné rozhodnutie súdu, neodkladne opatrenie do riadneho pojednávania, to si uvedom.takze to platí a hotovo. To nie je zdrap papiera, veď tam máš hlavicku aj pečiatku, tak sa nedaj magoriť. Každý druhý víkend.
Aby si dostála tej časti, že sa máte dohodnúť, tak odporúčam napísať mu doporučený list, kde bla bla napíšeš že v záujme malého, navrhuješ napr. Utorok a štvrtok 16.00 - 18.00, alebo každú stredu 14.00 -18.00.(prípadne striedať týždne). poziadaj ho nech sa vyjadrí prípadne navrhne drobné úpravy. Dajte si kalendár, dní a hodiny. Uved aj že si ochotná na drobné zmeny, ale on nech vždy potvrdí či príde alebo nepríde. (Po dohode - ak nepríde 15minut , omeska sa bez oznamu, ideš preč, nedvíhaš mu, nedáš náhradný termín. To je rada mimo záznam pre teba )
Ty ukážeš záujem sa dohodnúť, budeš mať dôkaz snahy, ale nemusíš pristúpiť na jeho enormne požiadavky. Chápeš? Ak pracuje aj tak ho strčí babke, a babka nemá väčší nárok ako ty. Stretania s ňou si chlap má riešiť počas svojich termínov.
Keď bude vyvádzať, skúšať triky, tak trvaj na neodkladnom rozsudku, máš aliby, ty si sa dohodnúť chcela, sama si navrhla, bola si ústretová a veľkorysá, tak si stoj za svojím. Trvaj na tom že problem dohodnúť sa nemáš, / ale on má problém s egom lebo chce aby bolo po jeho.
Iba ak ukážeš že si silná a nedáš sa buzerovat, máš šancu.
Držím palce🍀