Stretávanie po rozvode

lubomira85
26. mar 2016

Ahojte, pred pár týždňami nás s manželom rozviedli, máme dvojročnú dcérku, malá je prisúdená do mojej opatery, súd nám nestanovil žiadny konkrétny termín na stretávanie, nechali to na našej dohode, ja som žiadala, že sa on môže s malou stretávať iba v mojej prítomnosti, nakoľko nie je schopný sa sám o ňu postarať, s čím on súhlasil, zatiaľ. Lenže začína vymýšľať že chce chodiť na výlety s malou, čo je mne proti srsti logicky, keďže som on neho odišla, tak s ním nebudem chodiť po výletoch, len že či to zase nie je bránenie v stretávaní s malou. Čo si o tom myslíte, alebo aké máte skúsenosti? Kedykoľvek chce, môže za malou prísť, v tomto sa snažím vychádzať v ústrety, ale výlety s ním mi teda moc nevoňajú.
Vopred ďakujem za názory, prípadne za rady-

pribinak
26. mar 2016

Raz za mesiac nejaky spoločný výlet by sk nezvládla? Ved je to zážitok pre dueta a pokial to nebolo medzi vami tak strasne zle, mozno by to bolo aj na osoh

lubomira85
autor
26. mar 2016

@pribinak čo znamená strašne zle? keď sme sa rozviedli, tak to medzi nami dobré nebolo. Mňa psychicky vyčerpáva už len to, že sa s ním musím stretnúť kvôli dcérke.

slnecnica174
26. mar 2016

Je problem v jej veku, alebo v tom, ze sa bojis ju s nim nechat samu? Mam skor pocit, ze to druhe. Je otec dietata a urcite sa vie o nu postarat. Nebranila by som mu v tom bravat ju na vylety.

pribinak
26. mar 2016

@lubomira85 hm, tak niekedy sa ludia rozídu, lebo si nerozumejú a niekedy preto lebo jeden depta druhého
Neviem ake to bolo medzi vami, tak potom skus variantu, ze nech vydrží do leta, bude trošičku starsia a potom nech s nou chodi sám na výlety

opica_skorica
26. mar 2016

@pribinak Súhlasím, stretávanie OK, ale s výletmi nech si dá ešte pokoj. Nech si počká.

bonaqa2013
26. mar 2016

ja som tým prešla. Mne súd nariadil, že mám byť prítomná pri styku otca so synom. syn bol maličký. to som rázne odmietla nebudem sa stretávať s polobláznom ktorý mi neutále nadával vulgárne....pre syna si prišiel asi 3 krát potom sa odmlčal na dlhé predlhé roky....

lubomira85
autor
26. mar 2016

@slnecnica174 problem je v tom ze dcerka je este dost mala, a druha vec, moj ex sa o nu nikdy nestaral, nikdy s nou nic nerobil, nevie jej denny rezim, co ma rada, co nie, nepozna ju, nevie sa o nu postarat, lebo to nikdy nerobil, a kedze bola stale dcerka iba so mnou vlastne, tak je samozrejme na mne naviazana, preto to stretavanie v mojej pritomnosti. proste ju s nim nemozem nechat samu, lebo si neviem ani predstavit v akom stave by bola.

lubomira85
autor
26. mar 2016

@bonaqa2013 ja som si to stretavanie v mojej pritomnosti vlastne navrhla sama, nie kvoli nemu, ale kvoli dcerke, mozno blby priklad, ale v zivote ju nezapinal do autosedacky, tak ako ich pustit niekde samych? nikdy jej neponukol napit sa, teraz sa oducame od plienok, ma aj zdravotne problemy s crievkami, on ani netusi co jedava, kedy, a podobne...

lintu
27. mar 2016

Neviem, čo je tvoj ex za typ chlapa, ale ak nejaví nejaké životanebezpečné vlastnosti a má skutočný záujem o dcérku, tak ho v tom podľa mňa treba podporiť. Nech už vaše manželstvo skončilo akokoľvek, otcom malej ostane vždy.
Ok, na výlety to zatiaľ možno nie je, ale.... Píšeš, čo všeličo exmanžel nevie. Dostal niekedy vôbec priestor vyskúšať si to? Naučil ho to niekto? Ukázal mu to? Daj mu šancu skúsiť si, čo taká starostlivosť o dieťa bez pomoci iného obnáša. Aj keď sa stretnú v tvojej prítomnosti, ostaň v úzadí a pomôž len v najnevyhnuteľnejšom prípade. Inak sa to podľa mňa nenaučí a ty budeš v strehu, či bude mať malá dva roky alebo desať.

slnecnica174
27. mar 2016

@lubomira85 Diky za objasenie situacie. Je jasne, ze mas obavy, ked mu chybaju skusenosti. Treba mu dat rady a nechat ich aspon dve-tri hodinky samych, niekde v tvojej blizkosti. Musia si postupne na seba zvykat. Neskor mozu prist aj tie vylety. Viem o com hovorim.

guinevre
27. mar 2016

@lubomira85 V zivote nerobil to, v zivote nerobil to... Vsak sa nauci! Nie je hadam taky tlk, zeby nezapol dieta do sedacky ked niekam pojde? Jasne, ze to nerobil, ked si ty zrejme robila vzdy ty (a preco si to vzdy robila len ty?). Podla mna, ty sa tiez budes musiet zvykat na to, ze on je jej otec, a ze ju bude aj brat sam, nie v tvojej pritomnosti, lebo mala nebude mat do nekonecna 2 roky, a nebudes moct kontrolovat co robi a kam idu, to budes musiet naucit sa predychat, lebo tak ako si ty rodic, rovnako je aj on.

lubomira85
autor
27. mar 2016

@lintu priestor na to aby sa naucil sa o dcerku starať mal za cely čas čo sme spolu žili, ruky som mu nedržala, každý deň mal možnosť, ale jemu sa nechcelo, on bol unavený, on sa to v tej chvíli necítil a pod. výhovorky. Mal milion možností a priležitostí, ktoré nevyužil a teraz si na dcerku narokuje, ked už bude pomaly samostaná a všetko si vypýta alebo sama spraví, pre neho starostlivosť o dieťa znamená pohrať sa s nou 10 minút.

lubomira85
autor
27. mar 2016

a hlavne kde bol doteraz ked sa mohol všetko naučiť, postarať sa, pomôcť mi, keď má niekto každý deň na niečo príležitosť, a ani raz to nevyužije, to je moja chyba? nie raz som mu chcela poradiť, ukázať, ale vždy sa na niečo vyhovoril, tak akože čo? ja som ta zla a on chudatko? ano otec je, ale iba biologicky, skutocny otec to je o niecom inom, dokedy davat chlapovi (ktory je bez zaujmu) cas na nieco? uz toho bolo dost, preto som od neho odisla a rozviedla sa, ale to tu prepacte ale nebudem riesit.

jeannna
27. mar 2016

Vopred sa ospravedlnujem za prispevok, ktory nie je priamo k teme ...

Nechcem si ho zastavat, ale niektori muzi naozaj nevedia, co robit s malym dietatom a vztah k nim si zacnu budovat az neskor. Nechcem rypat, ale nie je to nahodou tak, ze ty z neho robis totalneho neschopaka, ktory by ani nevedel priputat dieta do autosedacky? Lebo rataj s tym, ze sa tu docitas aj prispevkov, ci si nevedela predtym, koho si beries? Ze nikto sa neschopnym nestava vstupom do manzelstva. To, ze sa o malu zaujima a chce ju bravat na vylety, ho nestavia do najhorsieho svetla ....

guinevre
27. mar 2016

@lubomira85 Ty mozes pisat do vecera o tom aky bol, je to jedno, jasne je, ze ste si VY nerozumeli - narok na svoje dieta aj tak ma. A, k teme, ano, ked si ty na sude ziadala moznost byt pritomna pri ich stretavani, tak by si teraz mala ist aj na ten vylet, podla mna by nebolo fer od teba este urcovat aj co na tom stretnuti bude robit, preco by mal sediet medzi 4mi stenami s dcerou, ked je vonku uz pekny cas?

lubomira85
autor
28. mar 2016

@guinevre pre upresnenie, nesedime medzi 4 stenami, to vlbec nechodi k nam domov, vzdy sme vonku, ale vylet je ist niekde autom na cely den

alicka850
28. mar 2016

Pre toto som ja trvala na urceni upravy styku sudom. Ziadne,nevie sa postarat. Nech si zazije aj to,ze dietatu treba dat aj najest,okupat ho a ine potrebne veci. Nielen tutuli mutuli a mama staraj sa. Moja mala dva roky aj tri mesiace, chodila kazdy druhy vikend. Do rozvodu si ani chleba nevedel natriet a po rozvode zazrak-aj o dvojrocne dieta sa postral.Ja som mala volny vikend,ktory som vyuzila na nadcasy v praci,aby bolo z cohk ucty platit.