Ahojte. Prosím akú máte skúsenosť s rozhodnutím súdu o styku otca? Ako konkrétne vám ho upravil? Dcéra má 2r a 8m., je celiatička, ABKM, sója, vajcia, HIT, atď. Býva často chorá. Od otca sa skoro vždy vráti chorá. Bolí ju bruško, plače keď kaká, poprípade vôbec nekaká, má horúčku, atď. On si ju chce brať nepárny týždeň od piatka do nedele a párny od stredy do štvrtka. Má ho rada, nechcem jej brániť, no je to veľa a dlho ju dávam do kopy po návštevu u neho.
@veronicka0410 moja má už našťastie 10. už sa vie aj ohradiť, vie, čo jej škodí, vie, koľko znesie... má iné problémy, hoci má aj tráviace, ale celiakiu zrejme nie... nebola doteraz dokázaná. no 3 roky sme samé. spočiatku (to mala 7) som mala fakt nervy. pre zmenu chodila domov chorá klasicky.... silná nádcha, ktorá postupne prešla do choroby a následne ATB... a ak nie tie ATB, tak minimálne potrebovala ostať doma a dať sa dokopy, lebo bola zahlienená, zahnisaná a neviem čo ešte... trvalo to tak asi 2 roky... až posledny rok sa mi ako-tak drží, hoci má iné diagnózy, ale aspoň nebývala tak často chorá. ale to bude už aj tým, že si sama dupne, keď on robí hovadiny, alebo keď on nepozerá na to, že jej môže byť zima, že môže byť vyčerpaná, že môže byť spotená, atď... on vždy pozeral na seba a podľa toho riadil aj dcéru. a tá prišla stále od neho zahuhňaná a väčšinou to prepuklo do choroby... došlo to až tak ďaleko, že s ním ani nechce nejak tráviť čas, nemá na to chuť. sama mi povedala, že on ju len preháňa po vonku v jednom kuse (to je akože fakt, pomaly 18 hodín z 24 - on proste nie je normálny), ona vyčerpaná, atď... odmietala mu posledné mesiace lietať kade-tade, boli tam potom hádky, nechce k nemu chodiť... no ale ako píšem, má už 10, našťastie. neviem, čo by som robila v tvojom prípade... keď sa to malé ani nie 3-ročné dieťa nevie brániť... nevie povedať poriadne čo mu škodí a čo nie... ak máš o ňu obavy, povedz mu rovno, čo jej má variť a čo nesmie, aby netrpela. ak to nebude akceptovať, možno existuje nejaká možnosť podať sťažnosť na súd alebo návrh, aby upravil styk, keďže chodieva od neho s bolesťami... ale toto je najlepšie s právnikom riešiť asi...
Kto tam u otca varí? mala by si napísať konkretne čo nesmie a aké jedlá nevariť a naopak čo smie a čo má rada,ak varí on,tak aj recepty polopate napísať,zoznam potravín,ktoré potrebuje...id eo vaše dieťa a pomôže len spolupráca
@veronicka0410 je to jej otec, dospelý človek, mal by byť schopný ta plnohodnotne zastúpiť ak bude treba. Mala by si ho do všetkého zasvätiť. Ked si ju chce bravat s jej zdravotnými komplikáciami musí sa vedieť o ňu postarať. Komunikujte spolu, nenapisala si kde je problém, nevie ako sa o nu starať, co ma jest alebo vie a kašle na to?