Stretávanie otca s deťmi na veľkú diaľku

29. okt 2023

Ahojte. Ako riešite stretavanie sa otca s deťmi na veľkú dialku? Delí nás vyše 250km .. som povinná ex nosiť deti do polky cesty? Alebo. O všetkom rozhodne súd. Ďakujem

melanta
29. okt 2023

Ex môjho muža keď sa rozvádzali, sa odsťahovala 300 km. Súd jej nariadil, že ona je povinná dieťa otcovi nosiť aj pre neho prísť. Takže závaži na súde to, či sa odsťahoval otec od dieťaťa alebo si ty dieťa odsťahovala od otca.

pribinak
29. okt 2023

Pokial sa nedohodnete tak rozhodne súd. Mizete ak dohodu si sami spísať a predložiť súdu. Ideálne by bolo ak by ste sa striedali a dovoze a odvoze deti

heleninamama
29. okt 2023

Kamarátka sa po rozvode vrátila k rodičom do dediny pri Košiciach. Súd nariadil, aby deti vozila exmanželovi do Žiliny každý druhý piatok a chodila si po ne. Občas ich vozil dobrovoľne aj ex. Po roku sa vrátila do Žiliny a práve kvôli stretávaniu tu žije dodnes, lebo to bolo neúnosné.

miggy
29. okt 2023

U nás odišiel ex a stretávanie máme v mieste bydliska matky. Podľa mňa je to logické. Kto odíde, ten by to mal zabezpečiť.

ibrunova
29. okt 2023

Teraz som sa stretla s takými rozsudkami, že mama odovzdá dieťa vo svojom meste na stanici, ale potom si po neho príde vlakom do mesta otca. A potom naopak. A iní zas tak, že sa stále stretnú na polceste vlakom. A jeden zas chodí si stále po dieťa, ale matka mu platí náklady na cestu. Vo všetkých prípadoch to určil súd.

lienka.7
29. okt 2023

@autorka pokial sa nedohodneme, určí súd. Fér by bolo pol na pol, keď už je nevyhnutne sa sťahovať pomaly cez pol republiky (osobne to nepochopím, ale ok, respektujem). Môj názor je ale, ze ten kto ma "potrebu" sa odsťahovať na druhý koniec SK, by mal potom aj znášať náklady na cestovanie.

syslik81
29. okt 2023

vacsinou ten co sa odstahuje musi chodit po deti a aj ich zaniest .. ale vsetko zalezi od okolnosti a sudu

autor
29. okt 2023

Odsťahovali sme sa obaja .. on cca 140km a ja 90km od mesta kde sme byvali spolu .. ja si myslim ze to pojde sudne, lebo jemu to nevyhovovalo uz pred tym (kazdy parny vikend) a nevyhovuje mu to ani teraz a to sme boli v jednom meste... pre mna je to zatazko ked pracujem aj cez vikendy a ked si zmysli ze chce deti tak mne len tak nedaju volno .. uz sa stalo ze bud meskal alebo ze si neprisiel pre deti kedy mu ich urcil sud ...
Spomenul aj striedavu ale to mu zevraj neschvalia, ked deti chodia do skoly, cez 3 kraje...

lienka.7
29. okt 2023

@autorka treba argumentovať na sude a pripraviť si varianty a návrhy. Súd nezaujíma, že ty nemôžeš. Musíš prejaviť dobrú vôľu ze chceš a môžeš.

majlo1234
29. okt 2023

Moj muz chodi za detmi cez 400 km kazdy druhy vikend, nakolko sa on odstahoval, nikdy to neriesil

mogaa
29. okt 2023

Pred súdom ste rovnocenní rodičia, teda aj keď ti zveria deti do osobnej starostlivosti, súd môže rozhodnúť aby si ich jednu cestu vozila ty a jednu otec....