Ahojte! 23.01.2014 budeme mat dalsie pojednavanie.manzel podal rozvod vo februari 2012 a od vtedy chodi navstivit dcerku raz dva krat v tyzdni, nechce vojst do domu musime ist vzdy von nepozna ho tak dobre niekedy ked je tu nechce ani s nim ist na prechadzku.ake stretavanie by bolo dobre?ja nechccem aby ju vzal sam,lebo manzelov rodicia ju nevideli uz dva roky ani nemaju zaujem a ani manzela nepozna dobre.
@enika22 rozvodom sa končí manželstvo, nie rodičovstvo, to by ste si mali uvedomiť obaja... nejako som z tvojho príspevku nepochopila, či (ex)manžel má záujem sa s malou stretávať čo najviac, alebo teda len toľko, aby sa nepovedalo, ani nepíšeš, či ty máš záujem na tom, aby sa stretávali a budovali si vzťah alebo ani veľmi nie...
No myslím že na sude aspoň ja som tak mala sa muselo určiť kde sa budú stretávať ja som mala na dvore u mojich rodičoch kde som vtedy bývala-no nie na dvore ale proste doma.Kedže moja dcéra mala z neho strach a taktiež je stanovené to som si dala ja do návrhu že len v mojej prítomnosti.Kedže s ním chcela byť čo najkratšie tak to bolo akurát tak v januári tak na dvore v tých fajných mrazoch 😀 😀 😀
Je otázne aký máš na to názor či chceš aby sa stretávali alebo nie.
Všetko sa dorieši na súde od kedy do kedy a ako často a či v tvojej prítomnosti alebo nie,ale ked sa ho dcéra pojí-lebo ho nepozná tak trvaj na tom že v tvojej prítomnosti aby sa stretávali,ked ti potom nevadí že pozdejšie aj bez teba tak apeluj na to že sú spolu málo a nepozná ho ale potom rátaj s tým že pozdejšie môže dať opäť žiadosť o úpravu stiku že už sa poznajú a môžu sa stretávať bez teba nap.na ihrisku-uňho doma.....
Vela šťastia
no ked matka nedovoli dietatu stretvat sa s otcom a brani im styk tak dieta bude sa ho bat, keby mali neobmendzeny kontakt, tak by sa vlastneho otca nebala. Do skolky vam nebude luto dat dieta lebo rano bude plakat a bude chciet byt s mamou, nebude poznat ucitielky? vtedy po sudoch nikto behat nebude aby tam bola za pritomnosti mamy.
@enika22 stretavanie mozete mat aj v materskom centre a ked bude teplejsie na ihrisku, napr. kazdy druhy vikend
najlepsie je sa dohodnut medzi sebou
@enika22 preco automaticky zeny radia ako najmenej by sa dieta malo stretavat s otcom a za akych bojovych podmienok? vy nechapete ze deti potrebuju otca a casto ten strach z otca im vytvori matka? no sorry, ale ja na jeho mieste by som tiez nechodila s nadsenim za detmi keby ma ex privitala niekde na ulici alebo aj v dome pri svokre, stala ofucana, pindala, nadavala, dychala na krk a rozkazovala co s detmi mozem a co nie. Dala by som si cez sud striedavu starostlivost a spokojn by bol kazdy. Dcere sa nic nestane ked 1,2 krat bude plakat potom si zvykne a do konca zivota sa ho nebude bat a moze mat pekny vztah s otcom.
@enika22 on je tiez rodic, a tvoj styl vychovy nemusi byt ten najlepsi, mozno ty dovolis nieco, co ini by pokladali za nespravne. Nechapem otazke o skolke? aky zivot by mala, moje deti chodili na par hodin tyzdenne do skolky od 2r. a zivot maju normaly, su spolocensky, vedia sa delit o hracky, vedia byt v spolocnosti, nie su ziadni rozmaznani spratkovia.
@tova len k tomu ze ci by riesila matka keby dieta rano v skolke plakalo ze ci by to riesila s ucitelkou. Ja myslim ze ak by ucitelka vulgarne nadavala, vnutri v miestnosti fajcila, bola nezodpovedna, dieta by tam bolo v ohrozeni ale aj tak by bolo sudom urcene ze tam musi dieta chodit asi by to bol problem. Ty si to postavila jednostranne. Problematicke spravanie problematickeho otca a vhodne spravanie dobrej ucitelky. To sa jednoducho logicky absolutne neda dat do porovnania. Ja velmi dobre viem ze existuju aj matky co dieta proti otcovi huckaju, ale sama z vlastnej skusenosti aj zo skusenosti z okolia kde poznam oboch rodicov (a nemusime polemizovat ze je to jednostranne, zial nie je, lebo prave najblbsi ludia sa sami hrdia tym ako sa spravaju a nechapu ze ich spravanie je zle, oni proste nemaju na viac, su obmedzeni a svoje spravanie povazuju za spravne ((hovorim o spravani kde je dieta v ohrozeni zdravia, spravanie ktore je za hranou zakona, proste spravanie kde je uz dokazane ze je skodlive, ale podla nich je to ok, nic to neznamena))), takze poznam mnoho pripadov kde sa prave ten otec sprava debilne. Zase mozeme dalej polemizovat preco si ho vybrali za partnera, ale to nie je cielom tejto debaty, slo mi len o poukazanie na skutocnost ze tvoje prirovnanie je nelogicke
@tova nie každý otec je hoden svojho dieťaťa a musí sa priznať že prvoradou úlohou každej matky (ak má všetko v hlave v poriadku) je prirodzená ochrana dieťaťa. Moja dcérka má tú smolu, že otecko neakceptuje jej potreby a zdravotný stav a ja následne trávim po pobyte dcéry u "milujúceho rodiča" dni na OČR. Pre dievča je opakovaný zápal močových ciest dosť nebezpečný. Ja SOM za to aby sa stretávali a budovali vzťah, ale nech sa aj patrične stará. Je aj jeho a čo jej do života dáme s tým bude musieť hrať. Keď jej ako žene dáme svojím chovaním neplodnosť alebo iný celoživotný zdravotný problém lebo niekto je lajdák, tak čo sme to potom za rodičia? Je mi jasné, že to robí napriek mne ale škodí tým aj svojmu dieťaťu, tak kde je spravodlivosť pre ňu. D.
Nechcem zakladat dalsiu temu,tak pisem tuna.
Sme rozvedeny.V rozsudku mame stanovene ze som dieta povinna nachystat otcovy na stanoveny cas.Ale zijeme stale v jednej domacnosti.TaK ma k dietatu neobmedzeny styk. Ked si berie dcerku so sebou a meska dost casto,lebo ma mi ju vratit na poobedny spanok a narusa jej rezim,mozem to nejako napadnut? On sa ohradza stym,ze ja mu ju neskoro rano nachystam a branim mu byt s jeho dcerkou,lebo on snou chce ist k mamicke.Ak pretiahneme poobedny spanok,dam mu ten cas dlhsie .Ale doobeda to neviem posuvat.co robit? dakujem
opytam sa este inak...moze ex na mna volat policiu,ked mu ju rano neskor nachystam,z dovodu ze spinkala a pritom on snami byva?Lebo sa mi stale vyhraza ze na mna zavola policiu,ze ma uda a podobne reci.
A ako sa stretavali odvtedy ako manzel odisiel? Mal zaujem a Ty si mu ju nedavala?
Alebo nemal zaujem a zrazu ma?
To sa Vam ten rozvod nejako vlecie... Raz dvakrat do tyzdna je malo na stretavanie rodica s dietatom