Dory den , chcela by som vas poziadat o vase informacie . Ma syna ktory ma 2,5 pol roka . Otec sa s nim stretava len sporadicky raz za 4-6 mesiacov. ale vobec mu to nerobi dobre . Po navsteve nechce jest a tazko sa mu zaspava a casto sa budi. je uplne rozjaseny a neposlucha na ziadne upozornenia . ked si ho berie chcela by som byt pri nom , nechcem ho nechat samotneho a chcem vidiet ako k nemu pristupuje on , Ak by niektora z vas vedela nejaku radu alebo zakon aby sa mohol stykat s nim ale v mojej pritomnosti velmi by mi to pomohlo. Dakujem
Uprava styku je jedine mozna len cez sud (ak sa teda neviete dohidnut vy dvaja) silne pochybujem, ze sud upravi styk syna s otacom, len kvoli tomu, ze dieta je rozjasene, ako prepac, to naozaj nie je argument
Kazda sudkyna ti povie, ze 2,5 roka je velmi komplikovany vek a ze dieta ma zo stretnuti s otcom proste prudky emocionalny zazitok a musi sa to naucit spracovavat
Vies, ty povies, ze chces vidiet ako otec pristupuje k synovi, to by si mohol aj on poziadat napr o striedavku ci zverenie a ziadat, aby si s dietatom bola len v jeho pritomnosti, len on nema istotu ako ty pristupujes k dietatu a co s nim pocas jeho nepritomnosti stvaras
Ine je, keby bol voci tebe otec dietata agresivny a napr ta napadol, alebo by mal nejake psych problemi ci diagnozu, tam by si mohla fakt ziadat o posudok a potom o upravu tak, aby si mohla byt pritomna na stretnutiach
Osobne si myslim, ze ti sudca povie, ze si k sebe hladaju cestu a jemu by len dohovoril, aby navstevy boli castejsie a pravidelnejsie, aby dieta z toho nebolo take "paf" (ale to je moj nazor)
@lenka91611 nechapem...cize vidi sa so synom prakticky 2-3x do roka??...to z akého dovodu?..teda aby bolo lahsie poradit...
@pribinak
@ivivaiveta vidi ho len na narodeniny a vianoce , a este asi dva krat ked povie ze pride jeho rodina a chcu ho tiez vidiet . Viac o neho nema zaujem a to byva o panelak dalej . A jeho otec na mna bol agresivny. Nas rozchod bol dost burlivy . Fyzicky ma napadol on aj jeho matka ktora v tej dobe s nami byvala . Mna vyhodil s bytu a syna mi dal az po natlaku policie . Teraz v lete mal kratko po sebe dve navstevy a dopadli vcelku dobre . Pytal si ho na jednu noc tak som to skusila . Syn sa vratil s absolutnymi amokmi hnevu . absolutne odmietal nocnik , v noci sa placom budil kazdu hodinu , nechcel nic normalne zjest . Dva tyzdne trvalo kym sa upokojil a zacal spavat, k nocniku sme sa nevratili doteraz . Teraz po sviatkoch ho ziada znova ale zas iba koli tomu ze ma prist jeho rodina . Od leta ho nevidel , iba sme sa asi tri krat stretli na ulici .
Po tomto co píšeš, by som požiadala o stretávanie pri tvojej prítomnosti
@lenka91611 vidis dievca, takto treba napisat 😉 to uz je o niecom inom...je mozne obmedzit(kde patri aj poziadavka tvojej pritomnosti) alebo uplne zakazat styk rodica s dietatom, ak sud zisti, ze toto opatrenie je v zaujme dietata, je ohrozene jeho fyzicke,ci psychicke zdravie alebo mravny vyvoj atd...kona sa vzdy v zaujme dietata..tak si vyhodnot a priprav, co sudu predlozis (mas co) a smelo do toho...
Dakujem urcite o to poziadam . Maleho mam sudom zvereneho do svojej starostlivosti ale starostlivost je na dohode rodicov . A co robit kým sud prebehne ? Chce volat policajtov ak mu ho nedam sameho bez dozoru . Ma na nieco take narok ?
@lenka91611 pokial mate neobmedzene stretavanie tak je to o vasej dohode. Cize ani policajti by nic nezmohli ak to mate uvedene niekde na papieri ze neobmedzene. Ak ma presne urcene dni a hodiny tak policiu volat moze ale neviem co poriesia.
@lenka91611 nieco podobne prezivame my. Stretnutia su raz tyzdenne 3 hodiny.pocas stretnuti sa dcerka a syncek ako tak zahraju vdaka hrackam ale po stretnuti dcerka chyti doslova ako keby zachvat strasne place,nevie co by chcela, dosliva sa hadze o zem nie preto ze by chcela byt s otcom ale bez priciny.otca neoslovuje otec ale ,,zly ujo,,- manzel ma udrel pred detmi pastou po krku a hlave.ked ho idem odprevadit k brane dcerka zacne revat ze s nim nemam nikam chodit.ma nocne desy,neurasteniu od 1,5 roka- odmieta papat.otec ma znalecky psychologicky posudok s vysledkom:nerespektuje realitu,preferuje zivot vo fantazii,neprimerane vysoka verbalna agresivita,... Som nastastie na stretnutiach pritomna pre vsetky problemy s s nim.je mozne ziadat pritomnost matky na stretnutiach ked je dietatko malicke.ja osobne by som to vyskusala.nam ho odsuhlasil az krajsky sud a nebyt toho predbezneho opatrenia uz tu dcerku nemam...vela stastia prajem