Pekný deň prajem. Ako sa dá stiahnuť podanie na súde? Treba ísť osobne na podateľňu? Prípadne dá sa to písomne zrušiť? Ide o prevod pozemkov. Dedko ma postavenú chalupu na nevysporiadanom pozemku. Celé je to akoby rozdelené. Nepatrí mu tam nič. Tá chalupa je písaná ale na babku. Ona je uvedená ako vlastníčka. Chceli by to dať mojej mame. Je to ich dcéra. Mama už za to zaplatila 1200 eur. Stále ale nemá nič. Tí ľudia čo im to patrilo už nežijú. Dedko sa to rozhodol riešiť súdne. Babke ale prišlo, že to má stiahnuť. Súd nemôže konať voči mrtvým. Ako v tomto postupovať? Babka nevie ako sa to dá stiahnuť. Na súd nič nepodávala. Prišlo jej to zrejme preto, že je vlastníčka. Mama hovorí, že sa treba dohodnúť s tými, na ktorých to prešlo. Vôbec sa to nemusí riešiť cez súd. Dedko si ale nechce dať povedať. Dal to niekomu kto sa vyzná v zákonoch. Podpísal mu vraj nejaké splnomocnenie. Hrozí, že o tú chalupu môže prísť úplne.
@bloger absolútne nerozumiem. Babka nadobudla do vlastníctva pozemok s chalupou a dedko sa teraz domáha na súde určenia vlastníctva nehnuteľnosti? Babka nehnuteľnosť zdedila? Tí ,,druhí”, ktorí sú mŕtvi sú spoluvlastníci a prebieha tam dedičské konanie? Čo vlastne prišlo tvojej babke? Výzva alebo uznesenie? Lebo podľa mňa tvoj dedko podal žalobu, kde žaloval komplet všetkých vlastníkov uvedených na liste vlastníctva a teraz prišlo všetkým účastníkom uznesenie, že súd konanie voči tým mŕtvym žalovaným zastavuje. Ak tvoja babka nepodávala žalobu, logicky ju nemá prečo brať späť. Jedine, že by mali tvoj dedko a tvoja babka nehnuteľnosť v BSM a žalobcovia by tým pádom boli obaja.
Babka vlastní iba tú chalupu. Tie pozemky patria cudzím ľudom. Bohu žiaľ tí ľudia už nežijú. Mojej babke prišla výzva. Presne tak to tam bolo uvedené. Viem iba to čo som napísal vyššie. Sestra to pozerala na katastri. Bola zhrozená, že čo on chce prevádzať. Vraj tam stojí nejakých 40 ľudí. Dal sa oklamať. Mal to riešiť inak.
@bloger bolo by fajn napísať, čo PRESNE je v tej výzve zo súdu, pretože určite nie je vo výzve napísané, aby STIAHLA žalobu
@marianka57 Je tam možnosť stiahnuť to. Aký význam má súdiť sa s mrtvými? To je ako výsmech z toho súdu. Treba to riešiť najskôr vyzbieraním podpisov. Potom môže súd rozhodnúť.
@bloger neodpovedali ste, ani aký predmet konania je napísaný na výzve, ani presne, čo je vo výzve, takže ťažko radiť
@janage Však práve o tom píšem. Asi si ma zle pochopila. On musí od tých dedičov získať podpis. Dnes sa mu podarilo jeden získať. Potom ešte od jedného z Ilavy. Ale tá pojednávka trvá aj mesiac. Ešte som chcel napísať, že majú dom ešte v dedine. Tam je všetko v poriadku. Babka ale robila poriadne komédie. Vymkla ho a kričala, že nech vypadne.
@marianka57 Bolo tam napísané iba výzva. Aby to vzala späť prípadne doplnila. Ja takýmto veciam nerozumiem. Opýtam ju ten papier a napíšem to tu. Prepáč snažil som sa.
nerozumieme, kedze pises, ze pozemok patri mrtvym ludom a nasledne pises, ze to potrebuje podpis od dedicov. Co dedko riesi, ked nic ani nie je jeho, ani s ludmi, s ktorymi sa sudi neziju a vlasne ani nic nemaju 🙈
@bloger a predmet konania nič?
Dakujem za všetky rady a trpezlivosť
@bloger môžete aj poštou poslať k tej spisovej značke, čo prišlo babke