Sťažnosť na doktora

angie666
20. apr 2020

Dobrý deň,podávali ste už niektorá sťažnosť na doktora ktorý vás odrodil?Ak áno,ako ste postupovali a ako sa to riešilo a nakoniec dopadlo?
Ďakujem.

hipuska
20. apr 2020

@angie666 a aký si mala problém?

angie666
autor
20. apr 2020

@hipuska rodila som 27 hodín,a doktor sa neunúval mi spraviť vyšetrenia či bábo prejde cez moju úzku panvu.Malý mal mať 3800 g...Mal len 2800g no aj tak som nedokázala prirodzene porodiť na čo mi následne po pol hodinovom tlačení spravili sekciu.Malý mal opuch hlávky,a teraz po pár týždňoch sa mu cez polku hlávky spravila obrovská hrča plná krvi,a doktori tvrdia že je to následok pôrodu.Takže chcem na neho podať sťažnosť za zanedbanie.Ešte aj prepúšťaciu správu zle napísal.

stanulienkat
20. apr 2020

@angie666 drzim palce. Chod do toho. Ja som to nespravila a roky to lutujem. Chvalaboho to dobre dopadlo.

angie666
autor
20. apr 2020

@stanulienkat ďakujem...nebyť toho doktora môj synček by bol úplne zdraví...takto len beháme po všelijakých doktoroch lebo nikto nám nevie pomôcť s tou hrčou

stanulienkat
20. apr 2020

@angie666 dufam,ze je to len hrca a zmizne bez nasledkov.

angie666
autor
20. apr 2020

@stanulienkat dúfam aj ja

ayanamirei
20. apr 2020

@angie666 ale posudenie velkosti panvy ma robit tvoj vlastny gynekolog - robi sa to cca v polke tehu nie ? aby uz predom zvazil co a ako...
Tym pravdaze nechcem zlahcovat co vam sposobil porodnik, urcite to netreba nechat tak ☹ verim, ze coskoro sa malemu hematom vstrebe

botka19
20. apr 2020

@angie666 toto je bezny postup, rodila som 2 dni a nakoniec zhodnotil, ze uz nevladzem a nedam to. Dietatko malo tiez opuchnutu hlavicku, ale len mierne. Tiez nepresiel panvou, ale ja som mala na moje pomery velke dieta, cakali na spustenie porodu a rodila som v 42. Tyzdni.
Merali ma na prijme, lekar povedal, ze hranicne hodnoty nechavaju aj prirodzene.

angie666
autor
20. apr 2020

@ayanamirei ja viem že aj gynekológ to meral...no posledné 4 návštevy som absolvovala u pôrodníka a ten narozdiel od doktorky už na konci videl že bábo malo mať pôvodne 3800g pri pôrode a mal na to spraviť náležité vyšetrenia si myslím...len tento doktor chcel za každú cenu prirodzene :(

angie666
autor
20. apr 2020

@botka19 2 dni?kriste,to by som už nedala...ja uznám že sa snažia prirodzene,lebo to je to najlepšie...no tento ma stále nútil len tlačiť,aj po bruchu mi skákali a nič...zachránilo ma až to keď prišiel nový doktor a ten ho hneď zajazdil že musíme ísť okamžite na cisár...preto si myslím že to zanedbal

bobricek1979
20. apr 2020

@angie666 ale je malinký v poriadku? Mala si zajednaneho Dr?

angie666
autor
20. apr 2020

@bobricek1979 nemala som,rodil ma dokonca primár...práveže nie je v poriadku,preto to takto chcem riešiť...

pimpa12
20. apr 2020

@angie666 mojej sestre takto doktor na antolskej zničil život. Doktor chcel silou mocou prirodzene. Neter sa zasekla v panve. Urgentne išla sekciou. Bola mesiac na husle s opuchom mozgu, zlomenou kľúčnou kosťou. Dávali jej 10 percent šancu na prežitie. Prežila ale je mentálne aj telesne postihnutá. Sestra je s ňou už 15 rokov doma. Na doktora podala žalobu a vyhodili ho, ale čo z toho keď život je nanič. Malo to byť zdravé dieťa...

elizita
20. apr 2020

@botka19 ja len moju skusenost, co sa tyka panvy... prvy porod mi po hodinach spravili cisarsky, ze mam uzku panvu.. a rano mi doktor povedal, ze vonkajsie meranie panvy nema nic spolocne s vnutornymi rozmermi panvy a jej sirka sa uvidi az pocas porodu.. jeho ustny zaver bol, ze som neporodila kvoli uzkej panve (do spravy napisal cekom nieco ibe, nezmyselnejsie)... druhu dceru som o 4r porodila vaginalne,bez problemov... ale pocas druheho porodu ma polohovali a aj pocas tlacenia zmenili polohu...

nistika
20. apr 2020

držím palce hlavne nech s bábätkom všetko dobre dopadne. s tým doktorom si nerobte veľké nádeje. čo v Trnave zabili rodičky, prebehol súd a mali akurát tak podmienku s pár mesačným prerušením praxe...už znovu veselo všetci úradujú, keď aj možno v iných nemocniciach....nakoniec to bude len strata vašej energie.

angie666
autor
20. apr 2020

@pimpa12 to mi je hrozne ľúto...veľa šťastia prajem...u nás tiež zatiaľ netušia aké to môže mať ďalej následky

angie666
autor
20. apr 2020

@nistika ja viem že nie je veľká šanca že bude nejako potrestaný doktor...čo som sa dozvedela po pôrode tak už na neho bolo podaných niekoľko sťažností,a jednej žene dokonca platil odškodné...no aj tak sa pokúsiť neprestať kým mu neodoberú licenciu...ak by som to nespravila dokonca života by som si to vyčítala kvôli malému

amelia000
20. apr 2020

@angie666 drzim palce, cim viac zien sa ozve tym to bude lepsie. ♥️

angie666
autor
20. apr 2020

@elizita mne najprv tiež bolo povedané že vlastne otvor z mojej maternice je úzky a rero neprejde,a v správe je úplne niečo iné napísané...no on už po 20 minútach tlačenia prehlásil že dieťa má "caput"...čo je vlastne ten opuch a aj tak trval na ďalšom tlačení až kým ho nový doktor nezrdbal že musím ísť okamžite na sekciu

nistika
20. apr 2020

@angie666 držím palce, kiežby sa každý pacient k podobným veciam takto postavil, možno by bol ten systém u nás lepši

angie666
autor
20. apr 2020

@amelia000 ďakujem krásne❤️

angie666
autor
20. apr 2020

@nistika len ľudia sa boja a nechcú s sťažovať...mne osobne tiež úplne dokaličil brucho neskutočne,problémy mám doteraz a tiež som to nechcela riešiť...no pri synovi to je iné...neodpustím nič tomu doktori...

botka19
20. apr 2020

@elizita ja s tym plne suhlasim, ale nato su tam odbornici, aby to zhodnotili.
Uz na prvom ctg na mna pozeral, ze sa mu panva nezda dost siroka, ale uvidime podla velkosti a rozmerov hlavy babatka.
Je lekar a lekar. Moj to hned vyriesil, aj ked ostatni vyckavali, kedy konecne porodim...mala som zjavne stastie.

dilino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angie666
autor
20. apr 2020

@dilino toto je strašne nespravodlivé teda :( človek môže s prepáčením aj skapať,a ako ste napísali, (lekár lekára nepotopí)...ze2s tým tí doktori vôbec aj dokážu žiť

nistika
20. apr 2020

@angie666 skúste radšej cez médiá keď som si prečítala dilino mám dosť....to normálny človek proste nedá. oni naozaj všetci držia spolu

angie666
autor
20. apr 2020

@nistika asi to skúsime naozaj inou cestou...to by som psychicky ani finančne nezvládla

juliet86
20. apr 2020

@angie666 skus na fb kontaktovat klara dynisova. ma skupina ztp kompenzacie. pripadne skupinu mamy s velkym m. to vyssie ano je odstrasujuci priklad ale verim ze justicia sa zmenila za 8rokov. a jedna vec je ze ublizil tebe. ze ublizil malemu ale ked sa nepokusis o spravodlivost moze sa stat ze bude ublizovat dalej... ze keby mamicka pred tebou zacala s tym tak by sa vam tk stat nemuselo

dilino
20. apr 2020

@angie666 no ved áno u nás posúdky nerobi nikto iba pre súdy a aj keby ste niekoho našli tak sa vopred dohodne zo sudcom a lekárom aby napisal že on postupoval správne naša dcérka žiaľ teraz 6 januára zomrela nemala ešte ani 12 rokov už organizmus postihnuty nezvladol toľko zaťaže praskol jej žaludočný vred a zalialo jej pľuca sa zadusila a nič sa nemuselo stať keby bol postupoval správne a to som ešte neopisovala ten horor že jej operovali brucho prišiel doktor udýchani z operácie ledva rozprával pýta sa doktorky koľko vážila dcéra ta blbka povedala 22 kg a to mala 17 kg ten čo ju uspaval vyratal narkozu na 22 kg bez toho aby ju odvažil dva dni sa nevedela prebudiť potom sice hľadal chybu našla sa potom ked som nanho naziapala tak povedal mi že prepáčte ja som ju neodvažil pred narkozou a dal som narkozu na 22 kg potom som ju odvažil ale už bolo neskoro tak asi tak naše zdravotníctvo toto moja skúsenosť

angie666
autor
20. apr 2020

@juliet86 ďakujem pekne...skúsim...čo som počula tak od môjho pôrodu stihol už ďalším 2 ženám spraviť ťažkosti...a to som iba 2 a pol mesiaca od pôrodu