Ahojte, s priatelom mame problemy. Neviem mu odpustit veci co spravil v minulosti, plus slubil, ze ich napravi, ale nestalo sa tak. Chcem od neho odist. Problemom je, ze sa bojim aby mi nevzal nasho syna, ktory ma jeden rok (uz nekojim), nakolko ma kadejake kontakty. Chce aby sme mali striedavu starostlivost typu- tyzden ja, tyzden on. Mne to takto nevyhovuje, ale samozrejme nechcem im branit v stretavani. Taktiez sa stahujem do ineho mesta. Hovori, ze pojde na otcovsku "matersku" a ja mam ist robit. S tym tiez nesuhlasim. Pred nedavnom sme kupili byt, ani v nom este nebyvame, on tam chce zostat..Dve tretiny z bytu su moje, je to velky stvorizbovy byt.. Ja si chcem v novom meste prenajat garsonku, aj to je velmi drahe..Ako by ste postupovali na mojom mieste? Mam ist rano hned na urad socialnych veci a ziadat o starostlivost o dieta? Nechcem hrotit situaciu, ale bojim sa..Dakujem za nazory
Ja by som si na tvojom mieste rychlo nasla pravnika a riesila to s nim - ten ti bude vediet najlepsie poradit. Aspon ja som to tak urobila. Drzim prstiky 😉
@maminkajanka1999 prosím ťa kľud, po to čo si o ňom popísala v inej téme nemám obavy že by nastúpil na otcovskú rodičovskú . Zbytočne to hrotíš.
Chod na sociálku , daj si zveriť dieta do osobnej starostlivosti a pomaly sa pripravuj na odchod. A navštív právnika a chod podla jeho inštrukcii.
kamoška riešila cez DAS poistenie ochrany práv-tam jej pridelili právnika a on jej aj vysúdil deti
@maminkajanka1999 Pokial viem, tak materska dovolenka na Slovensku je len 6 mesiacov, takze nech sa pan lepsie informuje. Na rodicovsku za almuznu by mohol nastupit len ak by si ty s tym suhlasila
@maminuska no podla mna by nastupil..takto - kym sme spolu a navrhovala som mu zto necvhcel o tom ani pocut..zrazu ked chcem odist tak chce ist na matersku..tak neviem ci moze len tak samovolne alebo to musim schvalit ci ako..
@maminkajanka1999 Nemôže len tak samovoľne - na materskú môže ísť muž ak ty zrušíš rodičovský príspevok - nemôže on poberať MD a ty RP súčasne.
@maminkajanka1999 nenastúpil . Žiť z rodičovského a nejakého výživného v podnájme to je to pravé orechové pre chlapa ktorý chodí na celé víkendy preč ... ani nevie o čom hovorí .
@pribinak ja taky pripad poznam! Jedna sa o piate dietatko vo veku 1.5 roka, kt. bolo prisudene na striedavku s otcom, ktory zije u matky a nevie sa ani o seba postarat. Neplati nic, matke robi stale zle, ale hlavne ze alimenty platit nemusi. To su dnesne sudy! Okres Pezinok - sudkyna Krsniakova
@maminkajanka1999 no ano, sociálka je dobry napad
Inak nepoznám ziadny pripad, kedy pri tak malom dieťati bola sudom určená striedavka
Odporuca sa od cca 3 rokov
Požiadaj o predbezko, na sociálke ti to pomozu spísať
Ak ma rozne kontakty, tak Na majetkové veci si najdi právnika.